F
Frankie Yale
Гостин
Na Miki bratucedot?Да де, ќе биде во милиони, ако не и во милијарди, додека не дојде до бескрај, та да излезе дека земјата нема свој почеток.
Na Miki bratucedot?Да де, ќе биде во милиони, ако не и во милијарди, додека не дојде до бескрај, та да излезе дека земјата нема свој почеток.
Или братот по вера?Na Miki bratucedot?
Ова е систематизација на митолошки суштества од човековата историја. Оваа листа не дискриминира. Таа е објективен запис на дел од нашето заедничко културно наследство.DBACK, таа листа на википедија не е НИКАКОВ доказ дека бехемот што го спомнува Јов пред 3000 години е непостоечко суштество. Едноставно тоа е листа кој што седнал некој (или некои) и според свои стандарди и верувања земале и ја искуцале. Тој/тие не приложуваат НИКАКОВ аргумент (а камо ли доказ) дека бехемот (па и многу од другите животни) не постоеле.
Не ми се верува дека некој што искуцал документ на Википедија ти го земаш како некаков доказ. Ете само што ја едитирав Википедија и го избришав бехемот затоа што сметам дека тој не е митско суштество. И сега што правиме? Дали тоа значи дека тој не е митско суштество? Или пак сега ти ќе го допишеш и тоа ќе биде „доказ“ дека тој е митско суштество
Наровучение за сите: Пишете нешто на википедија и за DBACK тоа ќе стане факт и непобитлив доказ
А каков аргумент има за бехемотот? Имаш ли ти некаде сретнато информација за диносаурус кој цитирам:DBACK, таа листа на википедија не е НИКАКОВ доказ дека бехемот што го спомнува Јов пред 3000 години е непостоечко суштество. Едноставно тоа е листа кој што седнал некој (или некои) и според свои стандарди и верувања земале и ја искуцале. Тој/тие не приложуваат НИКАКОВ аргумент (а камо ли доказ) дека бехемот (па и многу од другите животни) не постоеле.
Poseben e, itekako e poseben. Zelezni koski, zelezni zglobovi kaj si go videl toa? Pa uste i mec imal!БЕХЕМОТ НЕ Е НИКАКО П.О.С.Е.Б.Е.Н.
За некој за кого се вели дека е карпа човек, ти си мислиш дека стварно човекот е карпа? Или можеби нешто друго ти се кажува?Poseben e, itekako e poseben. Zelezni koski, zelezni zglobovi kaj si go videl toa? Pa uste i mec imal!
Sigurno im bil glaven fraer u maalo na dinosaurusite tamu, najjakite 'dinosaurusici' gi vrtel
Izvini zaboraviv deka se sto ne cini vo biblijata e samo metafora i ne smee da se sfati bukvalno. ARNO AMA... arno ama...За некој за кого се вели дека е карпа човек, ти си мислиш дека стварно човекот е карпа? Или можеби нешто друго ти се кажува?
Епа ако за опашката не е метафора и тврдите дека била висока буквално колку кедрово дрво, тогаш како сега зглобовите и коските да небидат буквални? Или вие лично одлучувате што е буквално а што фигуративно?За некој за кого се вели дека е карпа човек, ти си мислиш дека стварно човекот е карпа? Или можеби нешто друго ти се кажува?
Важни вести: Пронајден е Т-Рекс со меч во раката!!!
КАКО ТОА ПОСТОЕЛЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ ПРЕД КРЕИРАЊЕТО НА СВЕТОТ!
Кога се вели железни коски се мисли на јаки/цврсти коски, затоа што железото е јако и цврсто.Poseben e, itekako e poseben. Zelezni koski, zelezni zglobovi kaj si go videl toa?l
Taka e taka e, nema vrska sto vika koskite se od zelezo sozdadeni, ne mislel na toa. Najverojatno i na nesto drugo mislel koga rekol "tvorecot go vooruzil so mec". Metafora e neli?Кога се вели железни коски се мисли на јаки/цврсти коски, затоа што железото е јако и цврсто.
Кога се вели опашка како Кедрово дрво се мисли на голема и дебела опашка, затоа што Кедровото дрво е големо и дебело.
Јас не кажувам ништо ново. Ти/вие ова многу добро го знаете. Да беше дискусијата за нешто друго и вие вака ќе објаснувавте. Но бидејќи сте заземале субејткивна страна на дискусијава, затоа и се правите дека не ја разбирате споредбата на Јов и си терате мајтап со неа. Но ако, ниту вие добивате нешто со тоа, ниту ние губиме. Сите среќни весели сме отепале 2-3 саати на форумов. За мене е доста, а вие останете ми со здравје!