Креационизам наспроти еволуционизам

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Секој поединец кој не Го прифаќа Исуса за Христос, таквиот по автоматизам е антихрист, а најпознатиот антихрист, допрва ќе дојде да не излаже.
--- надополнето: Aug 26, 2011 10:11 AM ---

Да, да, ево, Ти се „тури„ од давање одговори...
Брат, не само што не го прифаќам него и не постоел типот! бај д веј да.. јас сум антихристот.. и сеа шо праиме?

Член од
20 август 2011
Мислења
43
Поени од реакции
23
Важи, а Ти за возврат, ќе признаеш дека си во заблуда ради Твојот пристап кон црковните вистини, нели? :rolleyes:
Да. Ако наведеш едно исполнето пророштво, јас ќе признаам дека грешам. Но да не биде пророштвото нешто во стилот аждер со 16 глави, па после ти да ми трубиш дека се работи за бројот на членки на некоја економско политичка организации. На тој начин се може да се интерпретира некако, во зависност од лудилото кое некој го практикува.

Значи, дало можеш да наведеш ЕДНО ЕДИНСТВЕНО недвосмислено остварено црковно пророштво?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Значи, дало можеш да наведеш ЕДНО ЕДИНСТВЕНО недвосмислено остварено црковно пророштво?
Можам. Погледни ги пророштвата од Св. Козма Етолски, од пред 200 г., спореди го со нештата околу себе и самиот ќе видиш дека не е едно, туку многу повеќе, кои се очигледно остварени.
--- надополнето: Aug 26, 2011 11:28 AM ---
Јас одговори сум дал, ама ти не смееш да ги читаш, ќе те убијат (одговорите)
Аххххх......Пусти одговори.

Член од
20 август 2011
Мислења
43
Поени од реакции
23
Можам. Погледни ги пророштвата од Св. Козма Етолски, од пред 200 г., спореди го со нештата околу себе и самиот ќе видиш дека не е едно, туку многу повеќе, кои се очигледно остварени.
Козма велиш. Може вака да наведеш едно пророштво од Козма и неговото исполнување? Без да ги гледам работите околу мене и да ги интерпретирам во склад со некои полујасни реченици на полуписмени луѓе?

Значи нешто во стилот: На тој и тој ден ќе се случи тоа и тоа?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Друже Гичин, дај плиз забатали го адвентистов, пошто и двајцата ризикувате банче зради континуиран офтопик. Тужно е ради Мики да го попиеш.

Нема да ти одговори, пошто такво пророштво едноставно не постои.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Козма велиш. Може вака да наведеш едно пророштво од Козма и неговото исполнување? Без да ги гледам работите околу мене и да ги интерпретирам во склад со некои полујасни реченици на полуписмени луѓе?

Можам. Еве: Св. Козма Етолски го предскажа телевизискиот апарат, но и појавата на „мобиљките„, авионот и сл.

Задоволен? :rolleyes:
--- надополнето: Aug 26, 2011 11:45 AM ---
Тоа „..нешто у стилот...„ ќе го бараш кај гатачи и бајачи, оти овде зборуваме за пророштва а не за демонски влијанија и измами.

Но, очигледно е дека Твоите предрасуди се прејаки, па не можеш да разликуваш „пророштво„ од „гатање и баење„.

П.С.

Се надевам дека до крајот од вечноста, ќе ја увидиш својата самоизмама. Не мораш ништо да (ми) признаеш на форумов. :icon_lol:
--- надополнето: Aug 26, 2011 11:48 AM ---
Нема да ти одговори, пошто такво пророштво едноставно не постои.
Види троа погоре и пак напиши дека „..такво пророштво не постои...„ :rolleyes:
--- надополнето: Aug 26, 2011 11:48 AM ---
Друже Гичин, дај плиз забатали го адвентистов,
Аааааа, си почнал и од Атеистот па препишуеш....:pos:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Секој поединец кој не Го прифаќа Исуса за Христос, таквиот по автоматизам е антихрист, а најпознатиот антихрист, допрва ќе дојде да не излаже.
Kakov e ovoj epitet NAJPOZNAT:)

Bidejki se raboti za idno vreme, ja daj kazi do sega koj ja nosi taa titula NAJPOZNAT. Zivo me interesira koj kje go napusti najvisokoto mesto na piedestalot.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ова го ставив и на друг топик.. но со оглед на содржината и гупоста во поставување на прашањето Креационизам наспроти еволуција..

Еве што у САД токму тие креационисти прават...

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
И за да не биде се така црно.. еве како навистина постанал светот :)

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Значи безмилосно ја отрувте темава со офтопици и мирц муабети. Погледнете колку е убаво врмето надвор. Што не излезете малку надвор да си поиграте џамлии, криенка, јанино јанино?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Значи безмилосно ја отрувте темава со офтопици и мирц муабети. Погледнете колку е убаво врмето надвор. Што не излезете малку надвор да си поиграте џамлии, криенка, јанино јанино?
Ја отруја и сеуште ја трујат тие што се на клиповите, а не ние...

Kajgana Shop

На врв Bottom