Крај на Европската цивилизација....

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.763
Поени од реакции
26.324
Да ве подсетам, за денешнава европска култура голема заслуга имат Муслиманите
Преку нив ги добивме ( во арапски преводи ) делата на Платон, Аристотел, Еуклид и многу други
Преку Муслиманите ги добивме арапските броеви и бројот нула
Муслиманите се втемелувачи на модерната астономија. Денес најголем број ѕвезди имаат арапски имиња: Алника, Вега, Алтаир, Алдебаран и многу други
Според тоа не се плашете. Баталете национализам. Од секогаш луѓето се движеле и мешале.
Ова денес со мигрантите од Сирија не е ништо во споредба со миграцииите во минатото
Не го дале, туку пренеле дел од знаењето од античките времиња, не поради причина што биле муслимани, туку од причина што во антиката тоа било цветот на цивилизацијата. А иначе прогуглај малце да видиш колку антички библиотеки биле запалени од муслиманите...
 

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
504
Поени од реакции
274
Да ве подсетам, за денешнава европска култура голема заслуга имат Муслиманите
Преку нив ги добивме ( во арапски преводи ) делата на Платон, Аристотел, Еуклид и многу други
Преку Муслиманите ги добивме арапските броеви и бројот нула
Муслиманите се втемелувачи на модерната астономија. Денес најголем број ѕвезди имаат арапски имиња: Алника, Вега, Алтаир, Алдебаран и многу други
Според тоа не се плашете. Баталете национализам. Од секогаш луѓето се движеле и мешале.
Ова денес со мигрантите од Сирија не е ништо во споредба со миграцииите во минатото
Они денеска може само ова да донесат
 

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
1.082
Најголем проблем за муслиманите е исламот. Таа религија треба да се преработи целосно за да може да биде употреблива во оваа доба.
Од арапите излезе и шеријатот и сечење глави. Само во арапските земји има шеријатски закони. Тие измислуваат секакви работи во име на нивната религија.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.275
Од арапите излезе и шеријатот и сечење глави. Само во арапските земји има шеријатски закони. Тие измислуваат секакви работи во име на нивната религија.
Имаше и кај каурите и сечење и бесење и спалување и затварање и прогонување, е сега рисјаните тоа го поминале пред 500-700 години, тие тоа го врват денес, ако едните имале право на таков развој, кој си ти да му ускратува тоа право на друг?
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.937
Поени од реакции
80.673
Имаше и кај каурите и сечење и бесење и спалување и затварање и прогонување, е сега рисјаните тоа го поминале пред 500-700 години, тие тоа го врват денес, ако едните имале право на таков развој, кој си ти да му ускратува тоа право на друг?
Ах, сакаш да ми кажеш дека затоа што Ацтеките у Среден Век ваделе срца на сред плоштад од дузина живи луѓе, за да не им падне небото врз глава, односно "Богот" да има сила да го дигне сонцето дента, горе, и сеа заради тоа ако некој историски не го изживеал тој момент тогаш, или било кога, има право денес тоа да го праи?
:lolzz:

Може некој не го поминал делот кај со тољага по глаа ги удира, па ги влече женине у пештера. Да му допуштиме.


или можда си саркастичен.
 
Член од
31 март 2008
Мислења
2.544
Поени од реакции
1.785
Да ве подсетам, за денешнава европска култура голема заслуга имат Муслиманите
Преку нив ги добивме ( во арапски преводи ) делата на Платон, Аристотел, Еуклид и многу други
Преку Муслиманите ги добивме арапските броеви и бројот нула
Муслиманите се втемелувачи на модерната астономија. Денес најголем број ѕвезди имаат арапски имиња: Алника, Вега, Алтаир, Алдебаран и многу други
Според тоа не се плашете. Баталете национализам. Од секогаш луѓето се движеле и мешале.
Ова денес со мигрантите од Сирија не е ништо во споредба со миграцииите во минатото
Никој не им брани да се образуваат и да ги прифатат европските навики на живеење и после и да останат и да си бидат пак муслимани. Проблемот е што тие НЕ САКААТ да го направат ова.

Сакаат шеријат и да каменуваат луѓе. Времињата во Европа се сменија од тоа време кога истото се правело овде. Европа напреднала, но тие НЕ. Тоа е вистинскиот проблем. Го загрозуваат начинот на живот во Европа, а кога некој тоа сака да го направи, тогаш домородното население и те како има право да си се брани за да го зачува.

Треба да си луд да прифатиш уназадување, стопирање на развој и добар живот. А муслиманите ( повеќето кои дојдоа/сакаат да дојдат ) баш само тоа го прават кога доаѓаат овде.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.275
Ах, сакаш да ми кажеш дека затоа што Ацтеките у Среден Век ваделе срца на сред плоштад од дузина живи луѓе, за да не им падне небото врз глава, односно "Богот" да има сила да го дигне сонцето дента, горе, и сеа заради тоа ако некој историски не го изживеал тој момент тогаш, или било кога, има право денес тоа да го праи?
:lolzz:

Може некој не го поминал делот кај со тољага по глаа ги удира, па ги влече женине у пештера. Да му допуштиме.


или можда си саркастичен.
не се само ацтеки, и рисјаните испотепаа која стотина милиони “неверници“ додека еден ден не научија дека тоа не е убаво и културно. Ни нив никој не му кажа “аман бе шо прајте застанете“ то е процес на созревање, како шо на тинејџер не можеш да му даиш неколку книги и пуштиш неколку видеа и да стане одеднаш зрел одговорем мудар маж. Си бара тоа време, процес е тоа
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.937
Поени од реакции
80.673
не се само ацтеки, и рисјаните испотепаа која стотина милиони “неверници“ додека еден ден не научија дека тоа не е убаво и културно. Ни нив никој не му кажа “аман бе шо прајте застанете“ то е процес на созревање, како шо на тинејџер не можеш да му даиш неколку книги и пуштиш неколку видеа и да стане одеднаш зрел одговорем мудар маж. Си бара тоа време, процес е тоа
Да. Во исто време кога Ацтеките вадеа срца на живи луѓе секој ден за поручек (како што викате таму у нескопје), Христијаните гореа вештерки, а Хуните черечеа со коњи кого ќе стигнат и фрлаа чума по Европа, а Муслиманите имаа најголем корпус на робови во човечката историја.... И многу други интересни работи се дешаваа тогаш по светот. Тоа со еден збор се вика Духот на Времето.

Дали во духот на времето е некој денес да сече глава јавно, на дете што закаснило на молитва?


Сѐ во свое време.Ова не е време за тие работи.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.275
Да. Во исто време кога Ацтеките вадеа срца на живи луѓе секој ден за поручек (како што викате таму у нескопје), Христијаните гореа вештерки, а Хуните черечеа со коњи кого ќе стигнат и фрлаа чума по Европа, а Муслиманите имаа најголем корпус на робови во човечката историја.... И многу други интересни работи се дешаваа тогаш по светот. Тоа со еден збор се вика Духот на Времето.

Дали во духот на времето е некој денес да сече глава јавно, на дете што закаснило на молитва?


Сѐ во свое време.Ова не е време за тие работи.
а шо е разликата 2016 со 1375 или 2152 година?
и 1375 беше врв на цивилзација тогаш а денес е некоја стара историја, исто како што сме денес и ние, и ние ќе бидиме еден ден далечно минато и предмет на наука и археологија
 
Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.078
а шо е разликата 2016 со 1375 или 2152 година?
и 1375 беше врв на цивилзација тогаш а денес е некоја стара историја, исто како што сме денес и ние, и ние ќе бидиме еден ден далечно минато и предмет на наука и археологија
Во 1375 немаше интернет. Немаше модерна медицина. Ниту човекови права. Технологија...
Тогаш немаше ништо. Денеска наместо да се замараме со вахавии и талибанци, треба да водиме спокоен живот. Да шетаме и да уживаме.
Со тоа што на тие необразовани дивјаци им даваме права и слободи, си кратиме од нашите.
Во 2152 треба да е уште подобро.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.275
Во 1375 немаше интернет. Немаше модерна медицина. Ниту човекови права. Технологија...
Тогаш немаше ништо. Денеска наместо да се замараме со вахавии и талибанци, треба да водиме спокоен живот. Да шетаме и да уживаме.
Со тоа што на тие необразовани дивјаци им даваме права и слободи, си кратиме од нашите.
Во 2152 треба да е уште подобро.
А шо има улога интернетот и медицината со колења и убивања?
па Хитлер, Черчил, Рузвелт, Мусолини... со помош на тогашн анајмодерна технологија (радио и ТВ) ги убедија своите народи да тргнат во светска војна и се разнесуваат, убиваат бомбардираат и заробуваат еден со друг.
Од прва до втора светска војна светот одеше напред и со медицина и со техника и со човечки права па тоа не спречи да дојде пак до светска војна и да само во 6 години умрат насилно 50 милони луѓе.
Денес иако на ТВ и интернет имаме пристап до сите информации спак не умреа 50 милиони луѓе од страна на талибани. Се уште ние “технолошки модерни“ сме на прво место
 
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Исламските мигранти во моментов не можат да и понудат на Европа ништо прогресивно и корисно за разлика од пред 12 века и можат единствено штета да нанесат на европските вредности кои нив ништо не им значат.

Постот ти е тежок дефетизам. А ти звучиш на Џабир Дерала.
Првпат слушнав за тој Џабир Дерала
Еве што за него има на Википедија
https://mk.wikipedia.org/wiki/Џабир_Дерала
 
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.187
Поени од реакции
16.535
Првпат слушнав за тој Џабир Дерала
Еве што за него има на Википедија
https://mk.wikipedia.org/wiki/Џабир_Дерала
Кога велам Џабир Дерала, мислам на неговата улога во македонското општество, кога Македонецот јаде ќутек, и- а помисли да врати т. е. да се брани, ете го Џабир излегува на бина и зборува за меѓуетничките односи и толеранција. Али исклучиво му сервира таква помија на Македонецот. То ќе му дојде нешто како ја спрема стоката за колење, да биде што е можно покротка, за се тоа да мине полесно.
Така и твоево тука, иако јас немам сомнежи во твоите племенити побуди. Ама да ти кажам, јако наивно од твоја страна.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Да ве подсетам, за денешнава европска култура голема заслуга имат Муслиманите
Преку нив ги добивме ( во арапски преводи ) делата на Платон, Аристотел, Еуклид и многу други
Преку Муслиманите ги добивме арапските броеви и бројот нула
Муслиманите се втемелувачи на модерната астономија. Денес најголем број ѕвезди имаат арапски имиња: Алника, Вега, Алтаир, Алдебаран и многу други
Според тоа не се плашете. Баталете национализам. Од секогаш луѓето се движеле и мешале.
Ова денес со мигрантите од Сирија не е ништо во споредба со миграцииите во минатото
Темава не е историска или пак разговараме за минатото!Дали си слушнал за шеријатот и шо значи тоа за Европа а и за нас?Значи разговараме за сегашноста и иднината,батали минатото било поминало![DOUBLEPOST=1456079875][/DOUBLEPOST]
Имаше и кај каурите и сечење и бесење и спалување и затварање и прогонување, е сега рисјаните тоа го поминале пред 500-700 години, тие тоа го врват денес, ако едните имале право на таков развој, кој си ти да му ускратува тоа право на друг?
Дали ти покушаваш да ги оправдаш колјачиве!?Мислам логикава ти е стварно јака,кој смее да им го ускрати правото да колат и убиваат,затоа шо некој тоа го правел пред 700 години???:cautious::facepalm:
 
Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.275
Дали ти покушаваш да ги оправдаш колјачиве!?Мислам логикава ти е стварно јака,кој смее да им го ускрати правото да колат и убиваат,затоа шо некој тоа го правел пред 700 години???:cautious::facepalm:
праено е и пред 50 или 60 години и то од страна на денешните ЕУ земји, сети се на германија и нејзиниот треман на евреи, или цигани или словени... уште се живи генерации кои беа сведоци на тие времиња, уше поголеми убијци беа белгијанци кои за време на кралот Леополд убија и до 20 милиони конгоанци... али јеби га то беше конго далеку негде таму и некои си црнци ни чуени ни видени...
Европа и Америка го запалија блискиот исток, урнаа режими, дестабилизираа региони, испотепаа купишта нечии синови татковци браќа.... финансираа едни против други и сега се чудиме шо бараат тие од војни и страдања огорчени луѓе од нас?
Додека англиски, германски француски амерички... авиони ојдоа таму и бомбардираа Ирак, Либија, Сирија Aвганистан.. а ние гледавме клипови на јутуб, нишо не ни сметаше, кога тие бомбардирани луѓе дојдоа ваму и по некој од нив огорчен или со омраза направи некое срање кај нас, е онда се тие дивјаци.
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom