Значи тоа што денешниот свет го поима како Европска цивилизација во својата дефиниција не содржи, затварање на граници, депортација и најмалку не насилства попут оние на видеото.
Еве размисли депортации што би значеле. Мислиш тие од Судан или од Либија, Алжир, Нигерија, Брегот на Слоновата коска, Сомалија, Ирак, Сирија, Авганистан или било која држава каде што се гине во голема мера, тек така доброволно ќе ја прифатат депортацијата?? Депортација би подсеќала на ловењето на Еврете во Хитлерова Европа и на концентрациони логори(кои нели би се викале поинаку), само сега нема само 6 милиони муслимани и не се мирољубиви неорганизирани, невооружени... Што би рекле Србите, „Оде воз у кукуруз“.
Самото спомнување на депортација како можеби единствено можно решение, збори за крај на Европската цивилизација каква што ја знаеме. Можеби одкако ќе заврши депортацијата (ако има и ако заврши успешно), ќе завладее мир и све тоа. Меѓутоа пак тоа нема да биде мулти-култи либерална Европа каква што ја знаеме. Концептот на ЕУ се сруши сам во себе. Тој веќе не функционира успешно онака како што е замислен. Либералите се тешат дека мигрантите ќе се претопат со западните вредности. Но тоа не се случило последните 30 години, па нема да се случи ни сега. Тие се затворени во сопствени конзервативни криминализирани гетоа и тоа така ќе остане, без разлика колку сте толерантни на нивните гнасни престапи, попут силување на деца (кои нели ги провоцираат).
Но јас сум рекол, либералите ја уништуваат модерната цивилизација со своите мантри за еднаквост, толеранција и слободи. Либералите се проблемот и кај нас и воопшто кај цел западен свет. Очигледно е дека преголемата слобода не е баш во полза на цивилизацискиот напредок. Напредокот на цивилизацијата бара строго определени правила кои луѓето мора да ги запазуваат. Интернационализмот е силување на човештвото. Човештвото се состои од различни култури, различни нации. Не можеш да натераш некого да се претопи, неможеш да го очекуваш тоа од него, кога казните ти се смешни во споредба со тие што ги имал во својата земја, тој Европските казни ги сваќа како награда (живот во Европски затвор е подобар од живот во сите горенабројани држави).
Ваквите приказни за толерантна Европа брзо се шират, а по се изгледа некои Муслимански структури ги раскажуваат како бајки (баш како што им ја раскажувале светата земја на Крстоносците, како рај, а не бесконечна пустина) и го спонзорираат овој бран, пронаоѓајки ги оние слабости на Европската цивилизација за кои јас тука зборам. Додека суетните ЕУ либерали си ги признаат своите грешки.... Ако ги признаат.... све ќе биде касно.... Всушност веќе е касно.
Све на све, ова нема да заврши многу среќно, ни по мигрантите, ни по Европа.[DOUBLEPOST=1455955156][/DOUBLEPOST]
Образложи малце, баш ме интересира што имаш да кажеш освен оваа реченица што си ја ископирал од друга тема.