Кратово

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Eve nekolku sliki od Kuklica - kamenite kukli

Член од
28 јуни 2006
Мислења
403
Поени од реакции
0
Еј штранга,абре дај некое така кратко објаснувања за тоа куклите,да научиме шо,како и кога е таа работа со нив.Ако не те мрзи де.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
таму кај куклите имам идено пред едно шест седум години ама небеше ништо средено сега некако уредувани ми изгледаат

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
bacilo напиша:
Еј штранга,абре дај некое така кратко објаснувања за тоа куклите,да научиме шо,како и кога е таа работа со нив.Ако не те мрзи де.
ima objasnuvanje vrati se nekolku stranici nanazad ke procitas

Член од
28 јуни 2006
Мислења
403
Поени од реакции
0
schtranga напиша:
ima objasnuvanje vrati se nekolku stranici nanazad ke procitas
ok,може да идам натака па обавезно ке го посетам местово.

GUSAR-VMRO

МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!
Член од
27 јануари 2005
Мислења
635
Поени од реакции
7
Mestoto, (so skopski zargon) e TOP!

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
najgolemiot most u Makedonija sto se gradi vo s.Ketenovo - Kratovo

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Кратово е закон, сум го посетил локалитетот Куклица, многу убаво место, всушност е едно од најзагонетните места во цела Маекдонија пошто нема каде немам отидено во Македонија...авантуриста јебига:) само незнам дали некој се сеќава(од кратовчаните прашувам) кога низ Кратово се врдеднуваа банкноти со лицето на Ѕинго...во тоа време Кратово имаше алијас Ѕинголенд, се сеќава некој?:)

П.С. Штранга, кажи им нешто повеќе за кратовското вино, и тоа ви е нешто со што можат да се пофалат Кратовчани, ептен глатко вино.

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
TpH_Bo_OkO напиша:
Кратово е закон, сум го посетил локалитетот Куклица, многу убаво место, всушност е едно од најзагонетните места во цела Маекдонија пошто нема каде немам отидено во Македонија...авантуриста јебига:) само незнам дали некој се сеќава(од кратовчаните прашувам) кога низ Кратово се врдеднуваа банкноти со лицето на Ѕинго...во тоа време Кратово имаше алијас Ѕинголенд, се сеќава некој?:)

П.С. Штранга, кажи им нешто повеќе за кратовското вино, и тоа ви е нешто со што можат да се пофалат Кратовчани, ептен глатко вино.
Za tie banknoti so likot na Zingo prvpat slusam :icon_eek: ili mnogu odamna e bilo toa ili pak ne e vistina :icon_neut inaku postojat seuste negovi vrednosni banknoti gi vikaat bonovi i se bez negoviot lik :icon_mrgr
Za vinoto site go falat jas ne mozam tuka da potvrdam :toe: bidejki ne sum vinopiec [ pivopiec sum ] :icon_lol:

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Vo Kratovo e proglasen den na pastrmajkata , toa ke bide prvata sabota od mesec mart , togas i besplatno na plostadot vo centarot na gradot ke se delat pastrmajki za proba pa povelete :) eve kako izgledaat kratovskite pastrmajki koi se smetaat za edni od najvkusnite :helou:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
181
Поени од реакции
6
Velat deka gradot go pravat zitelite.Ako e taka togash so polno pravo moze da se kaze deka toa vazi za Kratovo.Srdechni,gostoprimlivi,i sekogash spremni za humor na cela maka i bezrabotica.Mivelat ubavo ti e tebe ke dojdesh na den dva i se ti e interesno,dojdi tuka da ziveesh da vidish kako e!Sepak ubavo mesto e Kratovo,navistina malo no so gradski duh i maniri na koi mozat da mu zavidat mnogu samobendisani novokomponirani gradjani.AKratovskata pastrmajlija,popularnata(pastrmajka)e edinstvena vo makedonija.Pekarot sam otkupuva svinji,sam gi kole i sam go pushi mesoto,barem taka praveshe Alemanac ,a se nadevam i drugite pekari.Sega otkako go zema gospod,ne odam veke tamu.Posleden pat bev kaj Kuze,ambientot moze bi ne e kako vo Kanu,ama pastrmajkite bea odlichni.Imam informacii deka mnogu lugje od Skopje doagjaat samo na ruchek(pastrmajlii)pa si odat za 2-3 saata.A ene kade e .Samo rezerviraj da bide gotovo za saat -saat ipol,put pod nge i tamu si.Patot e extra i sekogash se trudam da stignam posporo od eden saat(da vidam malku okolina)ama ne ide.Pozdrav do Kratovo

Член од
13 февруари 2007
Мислења
181
Поени од реакции
6
Odime vo petok voKratovo a vo sabota ni doadjaat na gosti ushte 2 fam.prijateli.Planiram da gi nosam vo Kanu a za ponataka ke vidam:vozbud:.Ostanuvam do nedela o pladne.Yesssss!!!

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
aj ubavo da si pomines , napravi nekoja slika i pisi kako ste pominale :)

Kajgana Shop

На врв Bottom