- Член од
- 11 декември 2020
- Мислења
- 48
- Поени од реакции
- 82
ако си купил сеф, вари го за арматура да не можат да го извадатПари немав дома многу, нешто ситно ама накит и инаку носам, не можам на два дена да одам до сеф. Е сега и си купив сеф за дома
ако си купил сеф, вари го за арматура да не можат да го извадатПари немав дома многу, нешто ситно ама накит и инаку носам, не можам на два дена да одам до сеф. Е сега и си купив сеф за дома
Во поголемиот дел од ваквиот тип на кражби уствари предмети највеќе се крадат.Повеќето луѓе помали суми на пари во кеш чуваат дома.А и апашот за да ги најде парите може да му треба подолг период.90% од кражбите се типувани унапред.
Знам голем број случаеви на кражби, најчесто роднини, познаници или комшии на жртвите се умешани у самото крадење или гарантираат добар плен за крадците.
Заштита некаква сумљам дека има (освен ова што го кажа DirectX), едноставно најдобро е да не се чува огромна количина на кеш дома.
Професионални лопови практички невозможно е да бидат фатени освен ако се случи да бидат фатени на дело.
Истото мислење за полицијата го имам.Финтата е што и тие не се шетаат со празни раце, вујко на еден од убавиве деца пред неколку години со калашников ги пукаше шумарите оти го фатиле каде што краде дрва.
Знам дека имаше некакви глупости околу камерите и затоа прашав.
Полицијата го дели пленот, затоа не се замара. Мене ми ја имаа обиено колата, цела рака на прашината се познаваше, зедоа утисоци и уште чекам да ми ги кажат сторителите.
Од човек во полиција: ако е проценета кражбата до 15к денари воопшто не се ни замараат, тој предмет е решен.
На Zuckerberg нека му ги праќаат, тој има фејс рекогнишн
Тоа е она што ме плаши и мене, кај мене населбата во голема мера е испустена и помладите скоро во сите фамилии се отселени, повеќе ми е шубе за моите.Истото мислење за полицијата го имам.
Пред неколку години среде бел ден си влегол преправен како питач, само мајками била дома, кога го забележала било доцна, цела соба ја претресол... Нека се збие на парите, можело и полошо.
Ама зборот ми беше, одиш во полиција да го пријавиш, уште и ти крив ќе испаднеш...
Типот цел месец си оперирал по градот, многу соседи се пожалија, некои дури и го знаеа кој е, а полицијата... Само записник и толку...
Чув последниот пат коа бил кај некој се спрепнал по скали и го собрале со брза помош.
Dali moze da se postavi plus nova dopolnitelna brava/cilindar na metalna vrata?Јас сум клучар, професија ми е да монтирам брави итн.
Најдобра заштита е да бидат поставени две брави од различни марки. Обавезно, кога зимате нова врата да се менуваат фабричките цилиндри бидејќи тие се со најмала сигурност... за да може да ви понудат поевтина врата или да имаат поголема заработка, монтираат слаби и евтини цилиндри... најчесто Securemme, kineski no name, solid, iseo... Од друга страна, возможно е кај зградите во изработка некој "мајстор" да си направи копии на клучевите. Кога менувате цилидар, брава, обавезно да е земена од клучарски дуќан и да побарате дали бравата има некој сертификат а не да бидат од некој човек... од пазар...
За аларм, најдобро е да се предплатите на некоја агенција за обезбедување. За во случај на провала да испратат патрола, па они да се справуваат со провалниците.
Видео надзор...единствено служи да гледаш и да плачеш додека те ограбуваат.
Солиден цилиндар е окулу 2500-3500
квалитетен, патентиран цилиндар 6000-7500 ден (ориентационо)
Device securityNekoj da preporaca firmi sto montiraat alarmi i rabotat niz cela Mk.
Fala
Тие што влагаат да крадат се пратени и врзани со полицијата. Обично пратат кој е на одмор или локација на мобилен за да знаат дека нема никој дома. Заштита само осигурување па да покријат материјална штета и ставање сигурноснна врата со повеќе брави да им треба повеќе време да обијат, а може и алармни системи.Да имаш повеќе од 18 години и да мислиш дека полиција нешто ќе ти реши или помогне треба да си крајно наивен. Не знам стварно како би се заштитил од ова, овие што влегуваат се некој профи и не можеш ништо да направиш кога не си дома. Се краде насекаде, дури и каде што не очекуваш се влегува.
Единствено некоја заканувачка порака закачете на вратата, слика од некое оружје као ви стој на масата или во спалната, па може ќе се посерат и нема да влезат ама ако знаат дека не си дома и имаат проверено инфо за што и како и тоа нема да ви помогне
Автоматски споено мислење:
Еве колку помагаат камерите. Татко му го носи до местото како што вие ги носите вашите деца на тренинг или балет, детето влегува и краде, татко му зема после што е вредно, полицијаата го апси и поради годините го пушта за после пак и пак да се повтори делото, ако биде тепан како во Кочани, тука се невладините организации од Сорос да ве нападнат колку сте вие големи расисти и така во круг.