Кој македонски пејач/ка најмногу ве нервира?

A

aye

Гостин
Немам конкретно некои личности но во последно време доста ме нервираат сите тие што пеат за тоа како имале тежок живот, како не им било лесно, како за се се мачеле, како немале пари, а сите ама баш сите имаат услови колку толку за нормален живот и тешко дека некогаш имале појма што значи да се нема и што значи да имаш тежок живот!

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Немам конкретно некои личности но во последно време доста ме нервираат сите тие што пеат за тоа како имале тежок живот, како не им било лесно, како за се се мачеле, како немале пари, а сите ама баш сите имаат услови колку толку за нормален живот и тешко дека некогаш имале појма што значи да се нема и што значи да имаш тежок живот!
Прво здраво A.... :D

Инаку можеш да посочиш кои се тие пејачи/ки? искрено баш ме интересира кои се тие што толку имале тежок живот...

A

aye

Гостин
Прво здраво A.... :D

Инаку можеш да посочиш кои се тие пејачи/ки? искрено баш ме интересира кои се тие што толку имале тежок живот...
Е да здраво испуштив изгледа :)
Со фактот дека имаме доста турбофолкери и такви слични недефинирани тие од старт тргни ги. Иако малку делува злобно од моја страна што па и баш истиве што ме нервираат и ги слушам е не секогаш ама понекогаш конкретно мислев за underground рапериве. Човече сите песни до една освен тие со кои се препукуваат со комерцијалата им се за тоа како имале тешко детство т.е воопшто го немале, како рмбале што ли не за корка леб, како ги малтретирале родителите, како растеле на улица и така натаму. Ок разбирам ама не е фер спрема тие што навистина се соочуваат со таков живот не викам дека овие лажат но далеку се од тоа да осетат што значи да се нема со фактот дека секој втор од нив сега има студио, што ли не, па еве и пуши трева за тоа колку што знам требаат пари, а со тежок живот и растење на улица не идат парите.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Толку е мизерна поп сценава, шо не остана музичар кој ме нервира................не можам да одберам оти го нема.

Kajgana Shop

На врв Bottom