Кој е подобар ,,Х'' или ,,Y'' [Овонеделен дуел: Жулио Цезар vs Петр Чех]

Овонеделен дуел:

• Вкупно гласачи
    99
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.929
Поени од реакции
23.386
И да е така како што викаш ти,јас го немам видено Ибра до сеа на избор за најдобар играч на годината според фифа/франс фудбал ни во публика,а не па како номиниран!Ти?

Eто бил ??

Не ме сваќај погрешно, ја сам кажав погоре дека Ето моментално според формата е подобар од Ибра, муабетот ми беше дека тоа со големите утакмице и титулете е глуп муабет за овде !

Тоа не е до фудбалското знаење на фудбалерот, тука има милион други фактори !

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.218
Поени од реакции
13.106
Eто бил ??

Не ме сваќај погрешно, ја сам кажав погоре дека Ето моментално според формата е подобар од Ибра, муабетот ми беше дека тоа со големите утакмице и титулете е глуп муабет за овде !

Тоа не е до фудбалското знаење на фудбалерот, тука има милион други фактори !
Да другар бил,не се секавам само која година беше,ама 100 % сум сигурен.Ето Зидан и Канаваро беа ми се чини номинирани таа година.
Инаку што можеше повеке да посака Ибра од играчишта како Иниеста ,Меси ,Чави за да ја освоеше ЛШ?Нели соиграчите се голем процент од тие "милион фактори"?

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.929
Поени од реакции
23.386
Да другар бил,не се секавам само која година беше,ама 100 % сум сигурен.Ето Зидан и Канаваро беа ми се чини номинирани таа година.
Инаку што можеше повеке да посака Ибра од играчишта како Иниеста ,Меси ,Чави за да ја освоеше ЛШ?Нели соиграчите се голем процент од тие "милион фактори"?
2006 година, Канаваро, Зидан, Анри ! Жалим случај, идемо даље ...

Како што кажав титулите се репер за квалитет на тимот не на играчите, лани Интер беше подобар од Барса како тим, но пак Меси ја зема наградата за најдобар фудбалер нели !

Тоа ми беше муабетот.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.218
Поени од реакции
13.106
2006 година, Канаваро, Зидан, Анри ! Жалим случај, идемо даље ...

Како што кажав титулите се репер за квалитет на тимот не на играчите, лани Интер беше подобар од Барса како тим, но пак Меси ја зема наградата за најдобар фудбалер нели !

Тоа ми беше муабетот.
http://en.wikipedia.org/wiki/2005_FIFA_World_Player_of_the_Year
MOja грешка еве ти линк која година е...
Инаку како што и сам кажа дека Меси бил прогласен,а не освоил ништо,тогаш зашто Ибра никогаш не бил ни номиниран?Џабе влагаш друже во унапред изгубена битка:smir:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Шо има да се дискутира тука Ето е најмалку 3 пати подобар од Ибрахимович :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Шо има да се дискутира тука Ето е најмалку 3 пати подобар од Ибрахимович :)
Јас баш мислам дека Ибра не само што е боље од Ето, него и за 40 милиони го јаде. Јадни Барса. :)

A

apidrone

Гостин
Aу бе, ау бе , ау бе !

Знае мајка ти дека лупаш зелени на форум ?? :pos:

Ибра стана играчиште баш после Калчополо бе лепи, кога сам им ги носеше титулите на Интер, пред калчополи игра играше во Ајакс, и една сезона у Јуве у која даде околу 10 гола!

Друг пут пред да тропнеш нешто изброј до 10 ! :icon_lol:

Иначе стварно тежок дуел, Ето моментално по форма е во предност во однос на Ибра, има појќе дадено голои сезонава, тимот му е во добра серија баш ради него, и моментално е можеби најдобриот шпиц во светот !

Ибра пак има помалку голои дадено, но далеку повеќе асистенции, и според мене барем кога двајцата се во полна форма, Ибра ми е не подобар, туку некако покомплетен фудбалер !
Кои титули сам ги носел?? Откако го исфрлија Јувентус во серија Б, а на Милан му дадоа негативни поени?? Јадничок си :pos:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.929
Поени од реакции
23.386
Кои титули сам ги носел?? Откако го исфрлија Јувентус во серија Б, а на Милан му дадоа негативни поени?? Јадничок си :pos:
Oф мори мајко со кого сум фатил ја дискусија да водим.

Ај браво, најбољи си не ти може никој ништо, и не ме цитирај више !

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Јас баш мислам дека Ибра не само што е боље од Ето, него и за 40 милиони го јаде. Јадни Барса. :)
Богами голема грешка направија кога го дадоа Ето плус 40 милиони за Ибрахимовиќ. Уште ми е мака.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Fucking hard...

Ибра сака да биде главен во тимот и се да се врти околу него, само тогаш дечкото растура, не е тимски играч затоа и слабо му одеше во Барса каде што се игра подруг фудбал од оној во Италија, сепак несомнено е дека е феноменален играч со невидена техника за неговата висина, одличен удар, дриблинг, со две букви: СЕ.

Ето си е роден победник, не верувам дека и на 5-0 ќе рече дека ја изгубил утакмицата, повеќе е тимски играч од Ибра затоа и му одговараше играта во Барса а и во Интер, но во Интер оваа сезона докажа дека и он може сам да го носи цел тим.

Не знам, гласав за Ето, но вака кога ги гледам индивидуално сеуште :drk: на потезите на Ибра...

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Овде нема шо да се дискутира Ето е подобар..

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Ето е класа подобар напаѓач од Златан.

I

IBIZA SOUND

Гостин
zar ima dilemi megju eto i noslo :)
samo neznam barsa sto tolku ubavina vidi vo noslo :)

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Ето е играч кој може да реши многу важни утакмици, има повеќе трофеи и покажал многу пати дека може и да биде лидер и тимски играч као што впрочем кажа и beneamata, за разлика од овој носов кој е себично копиле со добар шут и знае пар фори кои може да им ги продава на екипи ко Аталанта, Киево, Чезена додека на оние утакмици коа навистина е потребен никаде го нема. А и мувла си е у везе со европскиве утакмици.

Гласав за Ето секако.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Споредбава е ФиЌо и Ферари мајката.
Без сомнение,Ето е класи над Нослето во секој поглед,нема што да се дискутира :)

Kajgana Shop

На врв Bottom