Дивајн
блаблабла
- Член од
- 3 април 2005
- Мислења
- 15.748
- Поени од реакции
- 1.855
Хммм, не ми е познат поимов ... ваљда не :lol:gerard напиша:На Гуштеров цркавата си ја видела?
Хммм, не ми е познат поимов ... ваљда не :lol:gerard напиша:На Гуштеров цркавата си ја видела?
На Гуштеров црквата е добра, само фреските се заникаде, не знам како можеше да доведе фрескосликари од Украина кога тие учат од нас.gerard напиша:На Гуштеров цркавата си ја видела?
Не е ставен како светец. Дури ни Мајка Тереза сеуште не е прогласена за светица. Кој кажа такво нешто? Убаво кажа дека има начини да се истакне името на инвеститорот, а еден од нив е токму овој... Добрите дела се за пофалба, зошто ти пречи тебе толку тоа?maximax напиша:Секоја чест за градбата, стварно е многу убава црквата, ама што би било кога секој што финансира во нивната изградба да биде ставен како светец. Свети Гуштеров на пример или Свети незнам кој, се знае кој треба се да е на такви места. Постојат и други начини да се истакне името на тој што инвестирал во црквите.
Spored kanonskite pravila ktitorot na crkvata moze da naslika sto saka na desnata strana na vlezot. Gusterov odluci da se naslikaat clenovite na negovoto semejstvo.A toj ako ste zabelezale deka stoi pred tolpa narod i vo race ja drzi maketata na crkvata i i ja podava na tolpata narod.( sevo ova go simbolizira predavanjeto na crkvata na narodot.)Acid напиша:Не е ставен како светец. Дури ни Мајка Тереза сеуште не е прогласена за светица. Кој кажа такво нешто? Убаво кажа дека има начини да се истакне името на инвеститорот, а еден од нив е токму овој... Добрите дела се за пофалба, зошто ти пречи тебе толку тоа?maximax напиша:Секоја чест за градбата, стварно е многу убава црквата, ама што би било кога секој што финансира во нивната изградба да биде ставен како светец. Свети Гуштеров на пример или Свети незнам кој, се знае кој треба се да е на такви места. Постојат и други начини да се истакне името на тој што инвестирал во црквите.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:MSV напиша:МАКЕДОНСКИ БРОД.....
Абе, Бродови...... :roll: