Кој е најдобриот Бетмен?

Најдобар лик кој го глумел Бетмен:

• Michael Keaton

Гласови: 20 26,7%
  • Val Kilmer

Гласови: 9 12,0%
  • George Clooney

Гласови: 2 2,7%
  • Adam West

Гласови: 6 8,0%
  • Christian Bale

Гласови: 38 50,7%

• Вкупно гласачи
    75

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Еј, вака значи коа некој ќе почне со неозбилни муабети. Ќе и ебете мајката на златна тема...Кој не те пријави на модераторот, еве на...
Вчера имав расправија со руководството. Викаат било какви форми на хумор и сатира биле за ЧДА подфорумот. Овде било илегално и морало да бидеме максимално сериозни. Во план се да набават и сарказмометар за да можат правично да ги изрекуваат казните.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Вчера имав расправија со руководството. Викаат било какви форми на хумор и сатира биле за ЧДА подфорумот. Овде било илегално и морало да бидеме максимално сериозни. Во план се да набават и сарказмометар за да можат правично да ги изрекуваат казните.
Мој чоек, алал да ти е. Имаше некои сарказмометри на попуст у едно забутано дуќанче у Маџари, на патот за Идризово. Не знам дали имаат уште на лагер. Него заеби, заакавме оф топик.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
За мене, актер кој најдобро го одиграл Бетмен е Мајкл Китон. Тим Бартон направи филм (два) полн со мрачна атмосфера и со солидно сценарио, а Китон одлично се снајде во целата прикаска. И изборот за Џокер воопшто не беше лош, Ким Бесинџер се` уште беше млада и убава и така...
Се согласувам дека Бартон не направи некој подлабок психолошки профил за главниот јунак. Е сега, можеби е тоа пропуст, а можеби и не е. Ваков тип на филмови, со американски супер херои (посебно со нив :) ) дозволува таква слобода, дури кога се работи за посложени ликови, како Човекот-лилјак, па не му земам зе грев на Бартон. Од друга страна 3 и 4 дел ми беа толку одвратни, што мислам дека не вреди многу да се пишува за нив, иако Килмер заслужи подобар режисер и сценарио.
За Бејл, искрено, мене некако ми помина меракот за серијалов и за Бетмен воопшто, и можеби затоа не сум толку восхитен, како многумина други, од новата варијанта. Мене најголем впечаток ми направија филмовите од 1989 и од 1992. Ги гледав на соодветна возраст, во години кога интересот за вакви филмови кај мене беше најголем. Истото важи и за Супермен и за Кристофер Рив.

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
Старк е 7 пути побогат и уште толку попаметен и поавторитетен у светот од бетмен(ама не се исти свет), а Содам Јат ќе го смзга супермен, додека Анти-Монитор е најмоќниот оф комикс хистори.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Добро да се задржиме на планетава, ако одиме понатаму се знае дека Darth Vader е најзаебан тип.

D

dystopian

Гостин
Да бидеме сериозни сега:

И Волдеморт го може тоа, една магија- империо или ленгардиум лавиоса, како и да беше, и топчето ќе влезе. Може да ги мачи тие што се бунат со круцио. Горе-доле исти се по моќите, само предноста на Волди е што може од далеку да гаѓа, овој со лајтсејбер не може.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
...Најобразован е (има завршено електро а мислам чак и магистратура по бизнис администрација од University of Gottham)....Шо школо имаат другиве? Средно, или земјоделски факултет у најбољи случај.
Не сум од земјоделски, ама сигурно не се сложувам дека Бизнис администрација е појак факултет од земјоделски. Во USA најголем проценти од америте учат MBA.

На темата: И мене Bale ми е изборот од горенаведените. Добар дел од тоа веројатно се должи на модерната технологија на која сме навикнати за разлика на некои гаџети од осумдесетите и девеесетите. Типов едноставно ми има фаца за Бетмен, можеби улогата му е повеќе насочена кон Бетмен а не кон Брус Вејн, ама така веројатно го замислил Нолан и екипа.
Од American Psycho навака Bale ми е некако ѕвер глумец. Солидни улоги, солиден карактер.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
7
Поени од реакции
1
Ако би ги рангирал би рекол Мајкл Китон и Адам Вест, Мајкл Китон како победник за малку. Многу е фраерче дечкото и добар е и како Брус Вејн и како Бетмен. Од сите најтапа ми е Вал Килмер. Просто многу ми беше досаден, дури и Џорџ Клуни понуди нешто повеќе од него.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Не сум од земјоделски, ама сигурно не се сложувам дека Бизнис администрација е појак факултет од земјоделски. Во USA најголем проценти од америте учат MBA.
MBA е ем појак ем пофраерски факултет. Кој суперхерој завршил сточарство, цвеќарство или лозаро-овоштарство? Не иде, не заебаај. Едноставно тоа не се професии за суперхерои. Да речеш, ДИФ, па некако. Пази, Бетмен има завршено електро, и тоа со јак просек. Ова MBA-то му е поише за менаџирање на фирмите кои ги поседува, а како што е познато, Бетмен е CEO на компанијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom