Да, ако најдат криптонит. Бетмен можат да го убијат со куршум во чело, а куршуми има колку сакаш
На страна тоа, Супермен е фаца бе, еднаш кога се изнервира ја исправи кривата кула во Пиза
P.S.
Во анкетава сте го заборавиле Бетмен велит.
Приватно, го преферирам Бетмен. Има повеќе причини, ама ќе наведам само три главни.
1.Многу боље се облака, има црн скафандер од кевлар, а не синтетички стреч (ваљда ликра) гаштелизон као останатите суперхерои. Супермен, на пример, носи црвени гаќи преку плави хулахопки и жут каиш. Мене ова доста пацерски ми изгледа.
2. Технолошки, неговите гаџети се секогаш катинг еџ. Од бетмобили, бетмотори, до сајли и кабли за летање, за качуење и вратоломии по згради и други обекти, итн.
3. Брус Вејн е дете од фамилија е (родителите му се образовани) плус е милијардер. Строг, али правичен. Фраер е, и праи најбољи коктел забави у Готам сити. Погледајте само какви цури му се лепат, а он е кул као Клинт Иствуд. Во споредба со него, Кларк Кент е гик со цвикери и ружна цура (Лоис Лејн е исто гик).
Е сеа, шо се однесува до сурова физичка сила и издржливост, тука Супермен е ненадјебив, не само контра Бетмен, него у апсолутна категорија. Ова шо го тврдиш за кулата во Пиза е точно. Има и јачи примери: 1. за разлика од Бетмен, Супермен е способен за космички летови (без скафандер и боци за кислород). Тоа не е мала заебанција. 2. Еднаш ја упукаа Лоис Лејн и она умре. Супермен се туфкаше минута-две, и му текна да ја пренасочи ротацијата на земјата. Излета у орбита, и` запука шамарчина на планетата земја, таа почна да ротира во спротивна насока, а со тоа се врати времето назад се` до моментот на убиството на Лоис Лејн. Во таквиот минат момент (кога куршумот требаше да ја погоди Лоис Лејн) Супермен интервенира и ја спасува. Ова става тачка на сите суперхеројски подвизи, барем за мене.
Он топик: Кристијан Бејл за сега е најавторитативен Бетмен. Мајкл Китон, Џорџ Клуни и Вал Килмер се слаби. За Адам Вест и оние гаќурските бетмени од 50те во сиви хулахопки ич не праам муабет.