Кој е критериумот по кој цениме дали една девојка или жена е добра девојка или е к***а

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Хаха, мислам дека се утна поентата на муабетот.

Ај малку сериозно:P

Болдот е суштината на муабетот.

Не е целта да некој определе граница и бројка за која ќе каже дали е курва или не.

Не е бројката на партнери, таа што девојката ја прави курва или не.

Таа бројка е само последица на еден куп други случувања во животот на таа персона.

Ако е многу висока, тогаш има друг проблем кој ќе исплива на површина со тек на време;)
АЛЕЛУЈА...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Хаха, мислам дека се утна поентата на муабетот.

Ај малку сериозно:P

Болдот е суштината на муабетот.

Не е целта да некој определе граница и бројка за која ќе каже дали е курва или не.

Не е бројката на партнери, таа што девојката ја прави курва или не.

Таа бројка е само последица на еден куп други случувања во животот на таа персона.

Ако е многу висока, тогаш има друг проблем кој ќе исплива на површина со тек на време;)
Да ја затворам темава? :))
Уште „многу висока“ докажи дека зависи од личната перцепција на партнерот и доста беше дробење:)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Уште „многу висока“ докажи дека зависи од личната перцепција на партнерот и доста беше дробење:)
Не бе Леандра, тоа е метафора, да укаже на општото размислување за една девојка дали е курва или не.

Најчесто високата бројка се подудара со размислувањата дека е курва.

За 18 годишна девојка и 7 е висока бројка, за 30 годишна веројатно не е.

Се е релативно. Бројката само нуди аспект на спознавање на личноста заедно со еден куп други параметри.

Не се фаќај исклучиво за бројката. Се е сплет на еден куп работи, каде бројката си има свој удел во размислувањето и отцртувањето на можниот карактер на девојката.
--- надополнето: 5 март 2012 во 15:53 ---
@Leandra

Би те прашал дали се гордееш со што повисока бројка на сексуални партнери во твојот живот?

Или тоа го сметаш како неуспех во љубовта и неможност да најдеш соодветен партнер?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па тоа би било најпаметно. Не треба да си филозоф од досегашнава дискусија да сватиш дека непостојат општо прифатени критериуми. Секој си има свое размислување и убедување.
Ако секој си го бара кај другите тоа што му одговара, и не се замара со тоа какви се останатите, нема ни да има потреба од вакви етикетирања.
Темава според мене повеќе служи за препукување и обвинување, одколку за да се најде некој одговор.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не се фаќај исклучиво за бројката. Се е сплет на еден куп работи, каде бројката си има свој удел во размислувањето и отцртувањето на можниот карактер на девојката.

Вака ти како непристрасен на темава ја реши дилемата. Јас и Ставрогин се сложивме со посредник :icon_lol:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па тоа би било најпаметно. Не треба да си филозоф од досегашнава дискусија да сватиш дека непостојат општо прифатени критериуми. Секој си има свое размислување и убедување.
Ако секој си го бара кај другите тоа што му одговара, и не се замара со тоа какви се останатите, нема ни да има потреба од вакви етикетирања.
Темава според мене повеќе служи за препукување и обвинување, одколку за да се најде некој одговор.
Ја би додал и сеир:D

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
@Leandra

Би те прашал дали се гордееш со што повисока бројка на сексуални партнери во твојот живот?

Или тоа го сметаш како неуспех во љубовта и неможност да најдеш соодветен партнер?
Само кратко ќе ти одговорам, многу е лесно да најдеш партнер, многу е тешко да го задржиш. Се надевам ме сфаќаш :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Само кратко ќе ти одговорам, многу е лесно да најдеш партнер, многу е тешко да го задржиш. Се надевам ме сфаќаш :)
Сфаќам Леандра:P

Не ми беше целта да директно одговориш на поставеното прашање. Би било многу бедно да одговориш конкретно, нели?;) .

Ех задржувањето на партнерот, болка на нашето време.

Но треба да знаеш и кај да бараш партнер и каков да го бараш, нели? :P

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да беше до знаењето, лесна работа....ама знаењето најмалку има улога со тоа во кого ќе се заљубиш.
Тој што бил во таа "кожа", "знае"! :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.834
Поени од реакции
20.279
Сфаќам Леандра:P

Не ми беше целта да директно одговориш на поставеното прашање. Би било многу бедно да одговориш конкретно, нели?;) .

Ех задржувањето на партнерот, болка на нашето време.

Да можеше сите рационално засебе да си бираат партнер ќе беше друг муабет, но за џабе не рекле тоа што срцето го гледа очите ги заслепува, нема тука мерка нит пак некакво правило, имам личен пример другар мој, одеше со девојче кое имаше од типот на „богато“ минато сите знаеа и се смееа зад грб на момчето, и по некое време дојде кај мене и ми вика замисли „Ја држев за рака и ја шетав низ трговски“ ееее тука било маката, неможеше да си признае себе си дека може такво девојче кое го покажувале со прст да заска ама ете му се случи, можеби да не дознаеше сеуште ќе беше со неа, но нам како луѓе многу ни е битно кој што ќе рече за лицето кое го чуваме до себе, секогаш туѓите јазици го ебат муабетот, но тоа нема да се смени уште долго време, сеуште ќе си стоиме на фактот дека си сакаме девици и девојчиња што знаат да готват тоа е не побитен факт, за да исчезнат стереотипите треба двете страни да се потрудат, е сега чив влог ќе е поголем останува да видиме.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
и не сфаќам зошто некои ги бранат курвите,а тие си го живеат животот ?? (тие што ги напаѓаат ги разбирам целосно)

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Да можеше сите рационално засебе да си бираат партнер ќе беше друг муабет, но за џабе не рекле тоа што срцето го гледа очите ги заслепува, нема тука мерка нит пак некакво правило, имам личен пример другар мој, одеше со девојче кое имаше од типот на „богато“ минато сите знаеа и се смееа зад грб на момчето, и по некое време дојде кај мене и ми вика замисли „Ја држев за рака и ја шетав низ трговски“ ееее тука било маката, неможеше да си признае себе си дека може такво девојче кое го покажувале со прст да заска ама ете му се случи, можеби да не дознаеше сеуште ќе беше со неа, но нам како луѓе многу ни е битно кој што ќе рече за лицето кое го чуваме до себе, секогаш туѓите јазици го ебат муабетот, но тоа нема да се смени уште долго време, сеуште ќе си стоиме на фактот дека си сакаме девици и девојчиња што знаат да готват тоа е не побитен факт, за да исчезнат стереотипите треба двете страни да се потрудат, е сега чив влог ќе е поголем останува да видиме.
Има луѓе на кој им е битно што мислат за нив во околината. И ако се со некој/а кој/а е со „лоша“ репутација им паѓа и „угледот“ и на нив. Лично не сум еден од тие луѓе ич не ме боли таквото што мислат другите за мене.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.649
Поени од реакции
35.227
Од 31 испишана страница невидов дека се најде некој јунак да каже ‘‘ јас имам девојка која била со 2,3,5, партнери пред мене, ама мене со неа ми е убаво, таа мене ме исполнува, таа ме прави среќен, ме смее и сл. Нормално е да не интересира минатото на човекот што сме го прифатиле за партнер, пред да го прифатиме треба да имаме доверба и меѓусебно разбирање.
Минатото е минато и неможе да се промени, ама затоа сегашноста е таа која ја живееме,
Вистинската љубов не претставува да го бараме идеалот во некого, туку да ги најдеме недостатоците и покрај нив да го сакаме, вистинската љубов ниту познава граници, ниту познава бројки.

П.С...‘‘ако биле бившите добри, немало да бидат бивши‘‘,

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Sega moda se ministri pametni i bistri

Kajgana Shop

На врв Bottom