Кој е критериумот по кој цениме дали една девојка или жена е добра девојка или е к***а

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Како што јас сфатив се работи само за женски пол во смисла како тоа општеството одредува која ќе добие назив курва.
1.Кај маалските мажи: Онаа што им е тешно достижна и никако неможат да допрат до неа (мислејќи како што кажаа другите на сите им дава освен на нив или пак воопшто не дава)
2.Кај маалските жени: онаа што го прави она што тие очајно сакаат да го направат ама ради углед у маалото несмеат или пак неможат да го направат колку и да сакаат.
Ова е само за оние ''КУРВИ" кои добиваат етикета која врска нема со нејзиното значење ама злите јазици неможат да одолеат без да ја стават во коментар.
Според моето мислење курва е секоја онаа која не бира партнер туку шири нозе на секој. Онаа која расипува врски без некоја причина туку од сопствено задоволство и онаа која има цена која може скоро секој да си ја дозволи за да си добие што ќе посака. Сите квалификации не се ни најмалку поврзани со проституција тоа е веќе занает и професија подалеку од маалски/општествените етикетирања и генерализации.:гик:

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
курва е машки опис на жена која или го изневерила, или ја изгубил, или премногу се е*е со други, или бара пари за орање, итн итн итн... али сепак суштината на самиот поим е изгубена, недефинирана... без клучни елементи за успешна индикација на таква особа.
Пример, проститука е дефинирана работа. Парите на рака - мара за рака.
И да не заборавам, сосем природно е да си "курва", бидејќи во основа курвите се жени што го прават она што го сакаат - без предрасуди. Некои приморани се, некои од желба - но сепак се работи за природен процес.
Религијата, опшествената култура, социјалата.. па и егзистенцијата се битни фактори кои директно влијаат врз таквата класификација на жените.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Значи тотално е погрешно девојките кои имале повеќе партнери да се курви и ороспии а дечковците со повеќе женски да се најјаките фраери. Умре тоа веќе, го нема. Курва не е девојката ако имала повеќе партнери курва е ако истото го сторила од корист (било материјална било финансиска). На пример скопските спонзоруши. Не е тоа стил на живот како што некој погоре кажа, има уште мал милион начини како истата да дојде до тој парфем од 50 евра а да не мора да се продаде себе си, па нека работи бре мајку му стара и од плата ќе си го купи. Но не таа го избира најлесниот начин. Па добро бре зар 50 евра вреди? покрај овие во к*рви би ги сврстила и погоре споменатите либералки кои би прифатиле реденка на некоја забава. Тоа нормална девојка не го прави.
Без никаква намера да се мешам,или да се најдеш навредена но ке ти одговорам на твојот заклучок од погоре во стилот на Конфучие : Брава која што ја отклучува повеќе од еден клуч е лоша брава, Додека клучот што отклучува повеќе различни брави е ОДЛИЧЕН КЛУЧ.
Или да паразафирано : Бравата во која што влегуваат повеќе од еден клуч и таа се отвара со сите клчеви таа брава е РАСИПАНА , Додека КЛУЧОТ што ке отвори повеќе различни брави е навистина ДОБАР КЛУЧ.
Се надевам дека свати.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Без никаква намера да се мешам,или да се најдеш навредена но ке ти одговорам на твојот заклучок од погоре во стилот на Конфучие : Брава која што ја отклучува повеќе од еден клуч е лоша брава, Додека клучот што отклучува повеќе различни брави е ОДЛИЧЕН КЛУЧ.
Или да паразафирано : Бравата во која што влегуваат повеќе од еден клуч и таа се отвара со сите клчеви таа брава е РАСИПАНА , Додека КЛУЧОТ што ке отвори повеќе различни брави е навистина ДОБАР КЛУЧ.
Се надевам дека свати.
Јас сватив што сакаш да кажеш , меѓутоа не значи дека си направил релевантна споредба. Јас не гледам ништо лошо девојката ако имала на пример 2 долги врски во својот живот и со тие партнери нормално би очекувала дека имала нешто повеќе од држење за рака. Јас таква девојка не би окарактеризирала како расипана или курва.
Еве да те прашам тебе ти кога би фатил девојка дали таа по секоја цена би морала да биде невина за да не ја окарактеризираш како расипана/курва? И доколку не мора да биде невина од кај би знаел ти со колку она спиела? Па и во крајности да отидам ако некој некого сака да излаже па има и хименопластика.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Јас сватив што сакаш да кажеш , меѓутоа не значи дека си направил релевантна споредба. Јас не гледам ништо лошо девојката ако имала на пример 2 долги врски во својот живот и со тие партнери нормално би очекувала дека имала нешто повеќе од држење за рака. Јас таква девојка не би окарактеризирала како расипана или курва.
Еве да те прашам тебе ти кога би фатил девојка дали таа по секоја цена би морала да биде невина за да не ја окарактеризираш како расипана/курва? И доколку не мора да биде невина од кај би знаел ти со колку она спиела? Па и во крајности да отидам ако некој некого сака да излаже па има и хименопластика.
Не те знам не те познавам, да ти објаснам - Тие две долги врски стануваат 3 / 4 / 5 долги врски,но го пропушташ моментот не е до бројот на сексуалните партнери, се работи за однесувањето на една девојка мислам дека поимите се помешани,денес е модерно да се нарече КУЧКА е тие што денес ги нарекуваат кучки порано беа КУРВИ, се е до однесувањето и карактерните особини на девојката/машкото од тоа зависи како ке биде окарактезирана, некој милуваат и овака да кажат Курва е онаа што се ебе со сите,а кучка е онаа што се ебе со сите ама не и со тебе. Да има и химено пластика,не викам дека нема,но на тие „ две врски“ би им ставил х3 овој не чинеше,овој беше грешка,овој не го сакав,овој беше само за една вечер ти реков ми рече
Ако ме свати свати ако не ај друг пат, и да се разбереме не осудувам ниту напаѓам некого кој што сака нека прави,како и се друго и сексот е потреба и тоа голема. Само сакав да ти потенцирам дека за се има два аршина.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Jaс мразам курви и педери.
А всушност, немам ништо против сексуалната слобода на жените (и на мажите, де), и уште помалку имам против хомосексуалците.
Кој разбере, разбере.

Член од
29 февруари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
6
Мене ме интересира како машките гледаат на девојка која се мува(но не со секој),меѓутоа да нема ништо повеќе со нив..Дали веднаш помислуваат дека е расипана и сл..Или пак ако неколку пати месечно знае со друштво да се поднапие,ама да не губи достоинство (пример да дозволи некој да ја искористи)...туку онака само колку да се опушти,да игра,па макар и провоцирачки.Дали тоа значи дека таа девојка не е добра девојка?
Баш би сакала да слушнам исклучиво машко размислување .
p.s Искрено не сум во тек со машките размислувања во Македонија во врска со тоа,но претпоставувам дека одма ја сметаат за курва ,расипана и сл.За жал во странство менталитетот е каде каде подобар од нашиот.Се помалку и помалку се гледа разликата измеѓу машко и женско.Жално е што тешко се наоѓаат машки во македонија со пошироки видици кон нештата.

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Добрата:pipi: ти дава и тебе и на другите,
курвата само на другите, а на тебе само за пари :icon_mrgr:

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Мене ме интересира како машките гледаат на девојка која се мува(но не со секој),меѓутоа да нема ништо повеќе со нив..Дали веднаш помислуваат дека е расипана и сл..Или пак ако неколку пати месечно знае со друштво да се поднапие,ама да не губи достоинство (пример да дозволи некој да ја искористи)...туку онака само колку да се опушти,да игра,па макар и провоцирачки.Дали тоа значи дека таа девојка не е добра девојка?
Баш би сакала да слушнам исклучиво машко размислување .
p.s Искрено не сум во тек со машките размислувања во Македонија во врска со тоа,но претпоставувам дека одма ја сметаат за курва ,расипана и сл.За жал во странство менталитетот е каде каде подобар од нашиот.Се помалку и помалку се гледа разликата измеѓу машко и женско.Жално е што тешко се наоѓаат машки во македонија со пошироки видици кон нештата.
Да за мене е расипана,да се муваш со некој и да немаш ништо повеќе со него.Не свакам ги мава криза за лапање и ќе се смува со некој што немаат допирна точка се знаат на здраво и после повторно така...несватливо е за мене јбг.Иако сум машко и тоа во тинејџерски години квантитет не ми приоритет :unsure:
Твојот карактер е нелојален,само еден дечко ти е досаден.Сакаш повеќе и што поискусен !:eek:

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Тешко дека постојат конкретни критериуми од типот на од волку до волку партнери, пре ќе да е оној чуден ( да не кажам балкански) менталитет, малограѓанштина и неодолива потреба да се пика носот во туѓи работи и да се суди (и тоа остро!) за туги одлуки и постапки.

Член од
29 февруари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
6
Да за мене е расипана,да се муваш со некој и да немаш ништо повеќе со него.Не свакам ги мава криза за лапање и ќе се смува со некој што немаат допирна точка се знаат на здраво и после повторно така...несватливо е за мене јбг.Иако сум машко и тоа во тинејџерски години квантитет не ми приоритет :unsure:
Твојот карактер е нелојален,само еден дечко ти е досаден.Сакаш повеќе и што поискусен !:eek:
bash naprotiv nema vrska toa sto se muvam so toa deka sum sakala takov decko..
jas sakam nekoj za seriozna vrska ,ama koga nema jbg...ne ke go cekam cel zivot

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Не станува збор за квантитет. Туку за потреба од забава. А не мора да најде некој ,,за озбилно,,.
Демек, ако утре раскинам со дечко ми, треба катанец да си ставам до следната врска?!
Yeah, right. (y)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Не станува збор за квантитет. Туку за потреба од забава. А не мора да најде некој ,,за озбилно,,.
Демек, ако утре раскинам со дечко ми, треба катанец да си ставам до следната врска?!
Yeah, right. (y)
Не ми беше тоа муабетот...само немора со секој втор да се смуваш од потреба за забава :)

Kajgana Shop

На врв Bottom