Кој е Исус Христос?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Избегнувањето на одговорот и менување на темата на разговор значи дека не знаеш што да одговориш.
Немај гајле тоа е во човечката психа, сите прават така.

Аргументи, па ти бре неможеш да одговориш на три обични прашања што за познавач на библијата и куранот како тебе треба да му се како вода, па уште бараш друго нешто.

Одговори на веќе поставените прашања, па ќе продолжиме.
Ме мрзеше уствари зафатен бев имав превише работа затоа избегнав одговор инаку и сега неам баш време ај после ќе се навратам на постот каде ми ги поставуваш прашањата па ќе ти одговорам.

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Ме мрзеше уствари зафатен бев имав превише работа затоа избегнав одговор инаку и сега неам баш време ај после ќе се навратам на постот каде ми ги поставуваш прашањата па ќе ти одговорам.
Знам дека ти треба време, ајде пребарај го google па врати се со одговор.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Би го замолил модераторот да ја исчисти темева од постови кои немаат врска со неа или се лични препукувања!

Однапред благодарен

спиро(с)

.

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
.

Би го замолил модераторот да ја исчисти темева од постови кои немаат врска со неа или се лични препукувања!

Однапред благодарен

спиро(с)

.
Извинете за ОФТОПИК
Али добра си е темава, оставете ја, нека видат и другите дека дискутираат со луѓе кои врска си немаат.

Член од
14 април 2012
Мислења
83
Поени од реакции
19
Ме мрзи да ги читам сите претходни цитати , и ќе одговорам дирекно на прашањето ,,што е Исус?". Исус бил човек ! Мајка му мислам дека била Богородица , а татко му љубовник на Богородица. Тогаш не постоело абортус и за да го прикрие злоделото (т.е не е злодело , зависи кој , како го смета) , рекла дека татко и е господ . Детето било ,многу добро , живеело за народот , што сите поверувале дека е дете на бог. Поради незнам која причина било убиено , баш ме интересира зашто, кажете ми ?( Замислете , претходното прашање го поставив на баба ми и мајка ми кои се христијани и го почитуваат Исус , а немаа одговор на прашањето.) По смртта за верувањето да остане до крај , некои луѓе на чело со Богородица, го премесиле од гробницата и соопштиле дека воскреснал , по што офарбале јајца во црвена боја, веројатно симболизирајчи ја исусовата крв. Сите лесномисленици го прифатиле ова и се формирала нова религија. Потоа била допишана библијата, па потоа препишана , па пак препишана . На кој , како му одговарало си ја препишувал и менувал. Па потоа пак препишана и пак менувана и пак препишувана и менувана. Потоа биле воедени некои настани што се случиле во времето кога се вршело препишувањето и демек библијата ги предвидела. Потоа повторно препишувана и менувана многу пати додека небиле измислени печатници . Била преведана на многу јазици и испечатена. Претпоставувам дека е истото и со другите религии .

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Ме мрзи да ги читам сите претходни цитати , и ќе одговорам дирекно на прашањето ,,што е Исус?". Исус бил човек ! Мајка му мислам дека била Богородица , а татко му љубовник на Богородица. Тогаш не постоело абортус и за да го прикрие злоделото (т.е не е злодело , зависи кој , како го смета) , рекла дека татко и е господ . Детето било ,многу добро , живеело за народот , што сите поверувале дека е дете на бог. Поради незнам која причина било убиено , баш ме интересира зашто, кажете ми ?( Замислете , претходното прашање го поставив на баба ми и мајка ми кои се христијани и го почитуваат Исус , а немаа одговор на прашањето.) По смртта за верувањето да остане до крај , некои луѓе на чело со Богородица, го премесиле од гробницата и соопштиле дека воскреснал , по што офарбале јајца во црвена боја, веројатно симболизирајчи ја исусовата крв. Сите лесномисленици го прифатиле ова и се формирала нова религија. Потоа била допишана библијата, па потоа препишана , па пак препишана . На кој , како му одговарало си ја препишувал и менувал. Па потоа пак препишана и пак менувана и пак препишувана и менувана. Потоа биле воедени некои настани што се случиле во времето кога се вршело препишувањето и демек библијата ги предвидела. Потоа повторно препишувана и менувана многу пати додека небиле измислени печатници . Била преведана на многу јазици и испечатена. Претпоставувам дека е истото и со другите религии .
Седи, 2.

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
1 со три минуса, слабо.

Член од
14 април 2012
Мислења
83
Поени од реакции
19
Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31

Me potseti ova na kaku umrel GOCE DELCEV

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Благодарам , само си ја кажувам реалноста . :) И озбилно прашувам , зашто го убиле Исус ? Ако може некој да ми објасни пошо ме мрзи се замарам по интернетов со вакви глупости. :)
:) :) :D

Член од
14 април 2012
Мислења
83
Поени од реакции
19
sto korist imas od goce delcev
Придонел за ослободување и создавање на самостоја и веројатно независна држава во која живеам. Учам на мајчин јазик и што има боље од тоа ? Добро , Македонија уште е земја во развој , ама помалце се издигаме . Ако земам да мозгам ќе ми текнат уште работи од кои имам корист , само мрзлив сум малце (поише ) ;).

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
J. T. напиша:
И озбилно прашувам , зашто го убиле Исус ? Ако може некој да ми објасни пошо ме мрзи се замарам по интернетов со вакви глупости. :)
Исус го убиле римјаните за да ги помират еврејските водачи (фарисеите) кои што ќе пукнеле од завист и лутина затоа што Исус придобивал многу ученици, а исто така и јасно, гласно, директно и отворено ја разобличувал лицемерната и површна побожност на фарисеите.
На римјаните мирот во империјата (Pax Romana) им бил императив и затоа тие сакале да ги смират евиреите, иако кај Исус не нашле некоја особена вина. Фарисеите поднеле неколку лажни обвиненија против Исус, а меѓу нив и дека Исус се правел цар (што од римска перспектива тоа би можело да значи и бунтовник кој што сака да да собере приврзаници и да крене востание). Сепак Исус не дал никаков повод за тоа, им велел на учениците да плаќаат данок, да бидат мирољубиви и безопасни како гулаби, да ги љубат дури и непријателите, да не бидат одмаздољубиви и сл. Исус зборувал за царство, ама за Небесното царство, а не за земното.

Сепак има и подлабока причина зошто Исус дозволил да биде распнат и да умре на крстот. Тој го дозволи тоа за да ја плати казната за нашите гревови, затоа се принел Себе си како жртвено јагне за гревовите на човештвото.
Да појаснам, Според Библијата, казната за гревот е смрт: „зашто смртта е плата за грев“ (Римјаните 6:23, Библијата)

Затоа и биле принесувани жртви во храмот, за да привремено бидат покривани гревовите на луѓето. Но тие жртви не беа доволно за да го исплатат гревот на човекот, па затоа мораше Бог да го прати Својот Син, да се роди од жена, да земе човечко тело, да не направи ниту еден грев и на тој начин да биде достојна жртва за нашите гревови.

„Зашто Бог толку го возљуби светот, што Го даде Својот Единороден Син, та секој, кој верува во Него, да не загине, туку да има вечен живот.“ (ев. Јован 3:16, Библијата)
„Христос умре за нашите гревови“ (1 Коринтјаните 15:3, Библијата)
„Но Бог ја покажа Својата љубов кон нас со тоа, што Христос умре за нас, додека уште бевме грешници.“ (Римјаните 5:8, Библијата)

Значи Исус умре за сите нас кои веруваме во Него да ни бидат простени гревовите, да бидеме поштедени од судот Божји и да имаме живот вечен.
Поздрав!

Kajgana Shop

На врв Bottom