Кој е Бог?

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
nema vrska da bilo cirkus. magijata ne se pravi samo vo cirkuska sala. jas sepak mislam deka toa bilo eden moment na vozbuda od vasa strana.
http://www.youtube.com/watch?v=BJaKQ_LQf1s&list=UUhIdLlwVNwTwF2lswUnIhJg&index=2&feature=plcp
eve go coekot gi klava site videa kaj so odi......na youtube ama ova od Budimpesta kaj so bev jas go nema klaeno....eve gledaj go ova vaka se slucvase i gledaj gi drygite videa so gi ima klaeno....ako ne vervas imam video kaj so sum jas prisuten!

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
http://www.youtube.com/watch?v=BJaKQ_LQf1s&list=UUhIdLlwVNwTwF2lswUnIhJg&index=2&feature=plcp
eve go coekot gi klava site videa kaj so odi......na youtube ama ova od Budimpesta kaj so bev jas go nema klaeno....eve gledaj go ova vaka se slucvase i gledaj gi drygite videa so gi ima klaeno....ako ne vervas imam video kaj so sum jas prisuten!
covece kakva zurka. ovaa pesna trebase deneska da se natprevaruva vo evrosong. odlicna skena odlicni preformancii.;)

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
И што со тие "чуда" не ми одговори?
Pa so bea 30-40 lujge isceleni od najrazlicni bolesti, rakoj , slepi progledvaja itn.....to se manifestacii na prisustviti na Hristoviot Sveti Duh kako so se opisan vo Biblijata......i ne se gleda takva rabota sekoj den, barem jas prvpat gledav

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Nemase nikakva vleznica i mene ko mi se priblizi pocuvstvuvav ogromna sila i ko me dopre i jas padnav( mi se presekoja i race i noze i sila snemav) i rece deka sekoj koj vistinski verva vo Isus deka mozi da gi praj tie cuda!
Чекај сега тој претпоставувам дека е католик од причина што е аргентинец во Унгарија појден да проповеда, додека за тебе пак мислам дека си православен христијанин.
Ако тој е католик како фаќа иљачот на православци тогаш? :confused: Имаш некоја духовна логика да го објасниш оваа фаличност?

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
lele ne go mesajte ve molam i isus so ovoj lingush isus bil golem covek

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Pa so bea 30-40 lujge isceleni od najrazlicni bolesti, rakoj , slepi progledvaja itn.....to se manifestacii na prisustviti na Hristoviot Sveti Duh kako so se opisan vo Biblijata......i ne se gleda takva rabota sekoj den, barem jas prvpat gledav
Ок де то го разбравме дека се чуда и дека се чудни, али не ми одговори што со нив дали нешто есенцијално ке се промени кај нив освен што ке станат пофанатици во нивната догма?

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
covece kakva zurka. ovaa pesna trebase deneska da se natprevaruva vo evrosong. odlicna skena odlicni preformancii.;)
Abe gledaj gi i drugite videa celata propoved e skratena vo 3-4 min i stavena e pesna......inace bev licno i pocuvstvuvav i vidov deka se so se slucvase tamu bese realno i mnogu silno...

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Ок де то го разбравме дека се чуда и дека се чудни, али не ми одговори што со нив дали нешто есенцијално ке се промени кај нив освен што ке станат пофанатици во нивната догма?
Ej da ubedvam ne planiram nikoj i niso jas vidov i vervam deka Isus e vistinski i to e to.....ti so sakas vervaj i gotovo kraj na muabetot....pozdrav
--- надополнето: 22 мај 2012 во 23:32 ---
nemozev da gi dogledam padnav i jas hahaha
Bidi pozdraven i misli so sakas.......jas to go vidov vo zivo taka da misli so sakas i to e to!

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
Ej da ubedvam ne planiram nikoj i niso jas vidov i vervam deka Isus e vistinski i to e to.....ti so sakas vervaj i gotovo kraj na muabetot....pozdrav

Bidi pozdraven i misli so sakas.......jas to go vidov vo zivo taka da misli so sakas i to e to!
pa i jas mislam deka isus e vistinski :) inace da ti kazam pravo vakov teatar tesko da dobre do nasite srca ;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Некогаш ќе видиш јаже на пат ќе помислиш дека е змија. Пази се од дезинформацијата, има облик на сендвич.....два три вистински слоја и еден отровен(лажен). Како и да е, ти најдобро си знаеш, да не ти солиме памет.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Abe ako sakas ne vervaj......bev vo april budimpesta i bev na edna konferencija na eden propovednik Andres Bisonni od Argentina i zborase za Isus Hristos koj e i so napraj za nas, i na krajot na propovedta se molese i imase 30-40 isceleni od razni bolesti i opsednati od demoni pagaja pred nego i izlegvaja so vikanje....i ko dojde coeko do mene sila izlegvase od nego(ispolnet so Svetiot Duh) ko me gibna samo so rakata i padnav na zemja mi se sekoja i race i noze......nesto posebno doziveav i vidov i imam snimano jas so kamera vo zivo!i coek stvarno bese prav Hristijanin so go zivej to vo zivotot i stvarno zracese, onakov coek neam videno nikogas!
Човече тоа што ти се десило тебе е слично со објаснувањето на клипчево.

ПС изгледај го со звук.

С

Само Човек

Гостин
Абе не го реметете . Тино Кајшаров пред да се поллакоми без пари помагаше. Без да му кажат луѓето знаеше што им е . Пред мои очи видов девојка која стана од количка . Прегратката мајка -ќерка, таа слика, таа радост што ја видов не се заборава,

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
ВИДЕО: Тврди дека е Исус, а 4 илјади следбеници слепо му веруваат!

Магазинот Вице на својот веб портал деновиве го објави краткометражниот документарец кој зборува за секта од Сибир, предводена од Сегеј Тороп, тн Висарион кој тврди дека е Исус Христос, т.е гласот на Бога. Човекот кој навидум наликува на Исус, во почетокот на 90тите доживеал "мистично искуство", по што живее во верување дека тој е реинкарнација на Спасителот

На чудните и бизарни вести им нема крај....Овој пат, токму таква доаѓа од Сибирскиот крај. Впрочем, станува збор за секта која брои повеќе од 4 илјади членови. Иако нејзиниот лидер живее во огромна заблуда, сепак бројот на неговите приврзаници од ден за ден расте.
Магазинот Vice на својот веб портал деновиве го објави краткометражниот документарец кој зборува за секта од Сибир, предводена од Сегеј Тороп, тн Висарион кој тврди дека е Исус Христос, т.е гласот на Бога. Човекот кој навидум наликува на Исус, во почетокот на 90тите доживеал "мистично искуство", по што живее во верување дека тој е реинкарнација на Спасителот.
Што се однесува пак, до членовите на сектата, чија бројка е над 4 илјади (и плус 10 илјади членови кои доаѓаат од други земји ширум светот) на прв поглед делуваат како сосема нормални луѓе со повремени "излети" во веганството. Меѓутоа, кога членовите ќе започнат детално да ги изјаснуваат своите верувања, нештата стануваат помалку чудни. За кратко време, ќе сватите дека нивната приказна ќе премине во класична приказна на една секта која е во исчекување на Судниот ден.
Погледнете го целосниот документарец и запознајте ја најновата ѕвезда во Сибир, како и неговата војска од следбеници.

Kajgana Shop

На врв Bottom