OSHO-Lover
Konecno Sloboden...
- Член од
- 2 декември 2011
- Мислења
- 2.213
- Поени од реакции
- 2.844
А кој го создал Бог?da ne bil nekoj magionicar ili nesto slicno?
--- надополнето: 22 мај 2012 во 23:01 ---
bog e onoj koj go sozdal sonceto!
А кој го создал Бог?da ne bil nekoj magionicar ili nesto slicno?
Не си се погодил во Фукушима за време на цунамито пред година дена во Јапонија да видиш зрачење од луѓе. *Abe ako sakas ne vervaj......bev vo april budimpesta i bev na edna konferencija na eden propovednik Andres Bisonni od Argentina i zborase za Isus Hristos koj e i so napraj za nas, i na krajot na propovedta se molese i imase 30-40 isceleni od razni bolesti i opsednati od demoni pagaja pred nego i izlegvaja so vikanje....i ko dojde coeko do mene sila izlegvase od nego(ispolnet so Svetiot Duh) ko me gibna samo so rakata i padnav na zemja mi se sekoja i race i noze......nesto posebno doziveav i vidov i imam snimano jas so kamera vo zivo!i coek stvarno bese prav Hristijanin so go zivej to vo zivotot i stvarno zracese, onakov coek neam videno nikogas!
Не зрачење од луѓе тек сега ке видимеНе си се погодил во Фукушима за време на цунамито пред година дена во Јапонија да видиш зрачење од луѓе. *
*Објаснување само за конзервативци и ултра религиозни.
(црн хумор)
Ова како го осозна, или така ти кажаа у џамија дека пишува во Куранот?bog e nestvoren -uncreated. toj e prv pred nego nemase nisto. sonceto e edna kapka vo moreto od toa sto ima niz unviverzumot. pa ludost bi bilo da go smetame za bog! neli?
Abe bev na propoved, propovednik bese....kako mozi Magionicar ko slepi imae so progledvaja, od rakoj so naednas mu ja snema bolkata, placeja pagaja od takva vozbuda....plus to so go doziveav fizicki kako veter , sila, toplina, ljubov.....Svetiod Duh sleze vo salata kaj so bese propovedta i ja ispopli....neso posebno bese pojke od 500 prisutni imase.....ne bese cirkus ova p aMagionicar ovaj!da ne bil nekoj magionicar ili nesto slicno?
ne mi kazaa vo camija tuku taka samiot procitav vo Kuranot, inace preku Kuranot mozes da dojdes do vistinskiot gospod i da go zapoznaes podobro!Ова како го осозна, или така ти кажаа у џамија дека пишува во Куранот?
hahaha boo smeska......Не си се погодил во Фукушима за време на цунамито пред година дена во Јапонија да видиш зрачење од луѓе. *
*Објаснување само за конзервативци и ултра религиозни.
(црн хумор)
Си одкрил топла вода, такви сензационалистички проповедници со лопати да ги ринеш до пред некоја деценија ги имаше низ Америка.Abe bev na propoved, propovednik bese....kako mozi Magionicar ko slepi imae so progledvaja, od rakoj so naednas mu ja snema bolkata, placeja pagaja od takva vozbuda....plus to so go doziveav fizicki kako veter , sila, toplina, ljubov.....Svetiod Duh sleze vo salata kaj so bese propovedta i ja ispopli....neso posebno bese pojke od 500 prisutni imase.....ne bese cirkus ova p aMagionicar ovaj!
Вистинскиот господ е тој на мојот аватар.ne mi kazaa vo camija tuku taka samiot procitav vo Kuranot, inace preku Kuranot mozes da dojdes do vistinskiot gospod i da go zapoznaes podobro!
bez da gi znaes za negovite iminja i da gi svakjas, nemozes da go znaes gospod kakov sto e toj kakva sila ima i zosto sozdal se sto gledame!
zatoa drugite veri osven islamot imaat poslabi inforamcii okolu gospod i mn od lugjeto stanuvaat ateisti!
jas ova go kazuvam i mozam da tvrdam deka samo preku islamot mozes da go zapoznaes gospod vistinski!
Хм, не зошто би било лудост па нели и самиот рече дека е од бог создадено значи е бог, кога создаваш ти нешто да речеме поезија, себе си се истураш во неа, значи поезијата те преставува тебе ти си поезијата, така да сонцето е бог и бог е сонцето, но бидејки бог не постои и самиот си кажа нестворен е значи подобро е и да не го спомнуваме,а ако е прв морало да има нешто пред него за да има прсотор за првиот и така можеме да одиме до недоглед во регресија, туку нема ни прв ни последен, ни крај ни почеток, ни алфа ни омега, крајот и почетоткот, раѓањето и смрта... се дел од целината кои се случуваат секој момент иако не ги забележуваме.bog e nestvoren -uncreated. toj e prv pred nego nemase nisto. sonceto e edna kapka vo moreto od toa sto ima niz unviverzumot. pa ludost bi bilo da go smetame za bog! neli?
Nemase nikakva vleznica i mene ko mi se priblizi pocuvstvuvav ogromna sila i ko me dopre i jas padnav( mi se presekoja i race i noze i sila snemav) i rece deka sekoj koj vistinski verva vo Isus deka mozi da gi praj tie cuda!Си одкрил топла вода, такви сензационалистички проповедници со лопати да ги ринеш до пред некоја деценија ги имаше низ Америка.
Чисто информативно, колку беше влезницата?
Мислиш те разбра?Хм, не зошто би било лудост па нели и самиот рече дека е од бог создадено значи е бог, кога создаваш ти нешто да речеме поезија, себе си се истураш во неа, значи поезијата те преставува тебе ти си поезијата, така да сонцето е бог и бог е сонцето, но бидејки бог не постои и самиот си кажа нестворен е значи подобро е и да не го спомнуваме,а ако е прв морало да има нешто пред него за да има прсотор за првиот и така можеме да одиме до недоглед во регресија, туку нема ни прв ни последен, ни крај ни почеток, ни алфа ни омега, крајот и почетоткот, раѓањето и смрта... се дел од целината кои се случуваат секој момент иако не ги забележуваме.
nema vrska da bilo cirkus. magijata ne se pravi samo vo cirkuska sala. jas sepak mislam deka toa bilo eden moment na vozbuda od vasa strana.Abe bev na propoved, propovednik bese....kako mozi Magionicar ko slepi imae so progledvaja, od rakoj so naednas mu ja snema bolkata, placeja pagaja od takva vozbuda....plus to so go doziveav fizicki kako veter , sila, toplina, ljubov.....Svetiod Duh sleze vo salata kaj so bese propovedta i ja ispopli....neso posebno bese pojke od 500 prisutni imase.....ne bese cirkus ova p aMagionicar ovaj!
Според кажаново ти одговараш во описот. Ќе направиш ли да прогледа некој слеп?Nemase nikakva vleznica i mene ko mi se priblizi pocuvstvuvav ogromna sila i ko me dopre i jas padnav( mi se presekoja i race i noze i sila snemav) i rece deka sekoj koj vistinski verva vo Isus deka mozi da gi praj tie cuda!