Кој е Бог?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Abe ako sakas ne vervaj......bev vo april budimpesta i bev na edna konferencija na eden propovednik Andres Bisonni od Argentina i zborase za Isus Hristos koj e i so napraj za nas, i na krajot na propovedta se molese i imase 30-40 isceleni od razni bolesti i opsednati od demoni pagaja pred nego i izlegvaja so vikanje....i ko dojde coeko do mene sila izlegvase od nego(ispolnet so Svetiot Duh) ko me gibna samo so rakata i padnav na zemja mi se sekoja i race i noze......nesto posebno doziveav i vidov i imam snimano jas so kamera vo zivo!i coek stvarno bese prav Hristijanin so go zivej to vo zivotot i stvarno zracese, onakov coek neam videno nikogas!
Не си се погодил во Фукушима за време на цунамито пред година дена во Јапонија да видиш зрачење од луѓе. *

*Објаснување само за конзервативци и ултра религиозни.
(црн хумор)

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
bog e nestvoren -uncreated. toj e prv pred nego nemase nisto. sonceto e edna kapka vo moreto od toa sto ima niz unviverzumot. pa ludost bi bilo da go smetame za bog! neli?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Не си се погодил во Фукушима за време на цунамито пред година дена во Јапонија да видиш зрачење од луѓе. *

(црн хумор)
Не зрачење од луѓе тек сега ке видиме:вонзем:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
bog e nestvoren -uncreated. toj e prv pred nego nemase nisto. sonceto e edna kapka vo moreto od toa sto ima niz unviverzumot. pa ludost bi bilo da go smetame za bog! neli?
Ова како го осозна, или така ти кажаа у џамија дека пишува во Куранот?

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
da ne bil nekoj magionicar ili nesto slicno?
--- надополнето: 22 мај 2012 во 23:01 ---

bog e onoj koj go sozdal sonceto! :)
Abe bev na propoved, propovednik bese....kako mozi Magionicar ko slepi imae so progledvaja, od rakoj so naednas mu ja snema bolkata, placeja pagaja od takva vozbuda....plus to so go doziveav fizicki kako veter , sila, toplina, ljubov.....Svetiod Duh sleze vo salata kaj so bese propovedta i ja ispopli....neso posebno bese pojke od 500 prisutni imase.....ne bese cirkus ova p aMagionicar ovaj!

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
Ова како го осозна, или така ти кажаа у џамија дека пишува во Куранот?
ne mi kazaa vo camija tuku taka samiot procitav vo Kuranot, inace preku Kuranot mozes da dojdes do vistinskiot gospod i da go zapoznaes podobro!
bez da gi znaes za negovite iminja i da gi svakjas, nemozes da go znaes gospod kakov sto e toj kakva sila ima i zosto sozdal se sto gledame!
zatoa drugite veri osven islamot imaat poslabi inforamcii okolu gospod i mn od lugjeto stanuvaat ateisti!
jas ova go kazuvam i mozam da tvrdam deka samo preku islamot mozes da go zapoznaes gospod vistinski!

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13

(црн хумор)
hahaha boo smeska......

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Abe bev na propoved, propovednik bese....kako mozi Magionicar ko slepi imae so progledvaja, od rakoj so naednas mu ja snema bolkata, placeja pagaja od takva vozbuda....plus to so go doziveav fizicki kako veter , sila, toplina, ljubov.....Svetiod Duh sleze vo salata kaj so bese propovedta i ja ispopli....neso posebno bese pojke od 500 prisutni imase.....ne bese cirkus ova p aMagionicar ovaj!
Си одкрил топла вода, такви сензационалистички проповедници со лопати да ги ринеш до пред некоја деценија ги имаше низ Америка.
Чисто информативно, колку беше влезницата?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
ne mi kazaa vo camija tuku taka samiot procitav vo Kuranot, inace preku Kuranot mozes da dojdes do vistinskiot gospod i da go zapoznaes podobro!
bez da gi znaes za negovite iminja i da gi svakjas, nemozes da go znaes gospod kakov sto e toj kakva sila ima i zosto sozdal se sto gledame!
zatoa drugite veri osven islamot imaat poslabi inforamcii okolu gospod i mn od lugjeto stanuvaat ateisti!
jas ova go kazuvam i mozam da tvrdam deka samo preku islamot mozes da go zapoznaes gospod vistinski!
Вистинскиот господ е тој на мојот аватар.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Хм, не зошто би било лудост па нели и самиот рече дека е од бог создадено значи е бог, кога создаваш ти нешто да речеме поезија, себе си се истураш во неа, значи поезијата те преставува тебе ти си поезијата, така да сонцето е бог и бог е сонцето, но бидејки бог не постои и самиот си кажа нестворен е значи подобро е и да не го спомнуваме,а ако е прв морало да има нешто пред него за да има прсотор за првиот и така можеме да одиме до недоглед во регресија, туку нема ни прв ни последен, ни крај ни почеток, ни алфа ни омега, крајот и почетоткот, раѓањето и смрта... се дел од целината кои се случуваат секој момент иако не ги забележуваме.

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Си одкрил топла вода, такви сензационалистички проповедници со лопати да ги ринеш до пред некоја деценија ги имаше низ Америка.
Чисто информативно, колку беше влезницата?
Nemase nikakva vleznica i mene ko mi se priblizi pocuvstvuvav ogromna sila i ko me dopre i jas padnav( mi se presekoja i race i noze i sila snemav) i rece deka sekoj koj vistinski verva vo Isus deka mozi da gi praj tie cuda!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Хм, не зошто би било лудост па нели и самиот рече дека е од бог создадено значи е бог, кога создаваш ти нешто да речеме поезија, себе си се истураш во неа, значи поезијата те преставува тебе ти си поезијата, така да сонцето е бог и бог е сонцето, но бидејки бог не постои и самиот си кажа нестворен е значи подобро е и да не го спомнуваме,а ако е прв морало да има нешто пред него за да има прсотор за првиот и така можеме да одиме до недоглед во регресија, туку нема ни прв ни последен, ни крај ни почеток, ни алфа ни омега, крајот и почетоткот, раѓањето и смрта... се дел од целината кои се случуваат секој момент иако не ги забележуваме.
Мислиш те разбра?

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
nema vrska da bilo cirkus. magijata ne se pravi samo vo cirkuska sala. jas sepak mislam deka toa bilo eden moment na vozbuda od vasa strana.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Nemase nikakva vleznica i mene ko mi se priblizi pocuvstvuvav ogromna sila i ko me dopre i jas padnav( mi se presekoja i race i noze i sila snemav) i rece deka sekoj koj vistinski verva vo Isus deka mozi da gi praj tie cuda!
Според кажаново ти одговараш во описот. Ќе направиш ли да прогледа некој слеп?

Kajgana Shop

На врв Bottom