Кој е Бог?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да знам на кого да се клањам.
Не мора синко да се клањаш, се ти е простено. Толку фрустрации влечкаш на грб, уште да се клањаш ти недостига.

Живеј...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не мора синко да се клањаш, се ти е простено. Толку фрустрации влечкаш на грб, уште да се клањаш ти недостига.

Живеј...
А на колена да одам до водно...ке ми ги простиш фрустациите
него кажи ми зошто Буда(Бог) на сите статуи е дебел човек...
Нели тоа атеистиве верувате во Буда, па мислите дека и вие сте Буди, па со тоа и богови

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Нели тоа атеистиве верувате во Буда, па мислите дека и вие сте Буди, па со тоа и богови
Слушај сега, ќе се обидам да ти помогнам, најискрено. Ниче еднаш напиша дека порастот на мудроста се мери со опаѓањето на горчината кај еден човек. Размисли малку за тоа. Ти овде константно се бламираш, под различни јузери. Глумиш расветлена личност, а се караш и расправаш со кого ќе стигнеш. Најсериозно, одамна немам видено толку исфрустрирано мало човече.

Сите ти сметаат, а всушност сите ти се смеат. Глумиш експерт за Тесла, а кога те повикаа да дискутираш за него, се испостави дека немаш прочитано ниту една негова книга, што се разбира не ти смета да го разбираш :) . Мислам, ајде порасни, срамота е да се бламираш, дури и во виртуелниот свет.

Ова немој да го сфатиш како почеток на некоја расправа со тебе и за тебе, бидејќи нема повеќе да ти реплицирам. Ти кажав еднаш, кој има уши, нека слушне...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Слушај сега, ќе се обидам да ти помогнам, најискрено. Ниче еднаш напиша дека порастот на мудроста се мери со опаѓањето на горчината кај еден човек. Размисли малку за тоа. Ти овде константно се бламираш, под различни јузери. Глумиш расветлена личност, а се караш и расправаш со кого ќе стигнеш. Најсериозно, одамна немам видено толку исфрустрирано мало човече.

Сите ти сметаат, а всушност сите ти се смеат. Глумиш експерт за Тесла, а кога те повикаа да дискутираш за него, се испостави дека немаш прочитано ниту една негова книга, што се разбира не ти смета да го разбираш :) . Мислам, ајде порасни, срамота е да се бламираш, дури и во виртуелниот свет.

Ова немој да го сфатиш како почеток на некоја расправа со тебе и за тебе, бидејќи нема повеќе да ти реплицирам. Ти кажав еднаш, кој има уши, нека слушне...
Прашањето беше друго...единица за промашена тема..
Јас не сум Буда (бог) па да одговараш за тоа КОЈ СУМ ЈАС?... Прашањето е КОЈ Е БОГ?
Зошто Буда (Бог) е преставен секогаш со дебела статуа?
ПС. Дојди на темата на Тесла и побиме, ако веке имаш многу прочитано......

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Повеќе пати имам читано како некој (се) прашува ако постои Бог, тогаш зошто се случуваат толку лоши работи.

Кога Вие лично ќе го направите изборот, немој после да жалите за последиците ;)

Еве едно видео од кое можеби ќе разберете зошто.

http://www.youtube.com/watch?v=gOJRSZ3b3Tg&feature=player_embedded

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
bog e All-llah!
nema drug bog osven nego,nekoi znaat nekoi ke doznaat posle nivnata smrt!
pozdrav

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
БОГ е архитектот на универзумот и природата....

ПС, Само за кој разбира, ова не е за сите..

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да не се се расправаме, .... Thor one and only
bog e All-llah!
nema drug bog osven nego,nekoi znaat nekoi ke doznaat posle nivnata smrt!
pozdrav
Кој не го спознал Тор, ќе го дознае кога, тогаш

БОГ е архитектот на универзумот и природата....

ПС, Само за кој разбира, ова не е за сите..
Малце си се зезнал (малце повеќе додуша) Универзумот и природата се творци на бог.
Ова па ептен не е за сите, само за тие што разбираат.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Малце си се зезнал (малце повеќе додуша) Универзумот и природата се творци на бог.
Ова па ептен не е за сите, само за тие што разбираат.
Море ти знаеш да читаш?

Убаво беше напишано....

Само за кој разбира..не е за сите..

Далеку си ти и чопорот од атеисти овде на форумот...кои 90% се будисти, па мислат дека они се БОГ

Kajgana Shop

На врв Bottom