Мачорка
Shining Star of Paektu Mountain
- Член од
- 25 февруари 2011
- Мислења
- 1.955
- Поени од реакции
- 12.543
Атеистот: Без навреда имаму, ама аналогијата ти е екстремно глупа и комплетно утната. Кајчето е направено од дрва, даски, шајки...веќе постоечки материјали. Значи мајсторот земал даски и направил кајче, не го направил кајчето од ништо. А ти тврдиш дека твојот бог го создал светот од ништо.debata Imam & ateisti
nekoi ateisti pobaraa da debatiraat so nekoj si Imam,
imamot im zakaza vreme i mesto za debatiranje.
Dojde i toa vreme,
ateistite otidoa vo mestoto za debata ,kade sto imase mnogu luge
pomina eden saat, dva , a imamot go nema da se pojavi...
stana eden od ateistive i im kazuva na gledacite deka imamot se
uplasil i deka nemoze da debatira so niv...
pa zaludno bilo da go cekaat uste zosto toj nema da dojde,
i stanaa da si odat,
vo toa vreme vleguva imamot i site se iznendia.,
Ateistot : kade si do sega dva saati te cekame,
Imamot : bev od drugata strana na rekata (bilo edna golema reka ,koja nemalo most vo taa blizina)
Ateistot : i kako dojde tolku brzo od taa starna ?
Imamot : eee mnogu lesno, se dobliziv do vodata i do mene zastana edno drvo, pa edna daska, i taka si nadojdoa mnogu drva i daski , i ete tie drva i daski sami se napravia kajce,
pa se kaciv vo kajce i si dojdov tuka.
Ateistot : ahahaha sto zboruvas be budalo kako moze
da se prajt samo kajceto ,
ahahaha, pa za toa treba da ima majstor.
Imamot : ehehehe taka znaci ! za edno kajce treba majstor
pa dobro be gospodine , va ovaa zemja koja gazis ,i sve sto ti gleda okoto, sonce mesecina ,reki ,ezera ,planini ,drvaa, razni zivotni, NELI TREBA MAJOSTOR ZA SITE OVIE ???
kako moze ovie sami da se napraveni a kajoceto da ne moze?
i taka si stanaa ateistite si zaminaa bez da kazat eden zbor.
Друго, ако треба мајстор за се, кој го создал Бог? Штом треба мајстор за се, треба мајстор и за Бог. А ти тврдиш дека Бог сам се создал. Тоа е контрадикторно имаму.(тука имамот се збуни бидејќи не го знаеше значењето на зборот контрадикторно).
Како може Бог сам да се создаде, а универзумот не може? Ако Бог може сам да се создаде, значи и универзумот може сам да се создаде. Тоа го прави твојот бог комплетно непотребен во приказната.
Трето, имаму, без навреда, ама срамота е да не знаеш дека атеистите не се занимаваат со настанокот на универзумот и живиот свет во него. Со второво се занимава абиогенезата. Атеистите едноставно не веруваат во постоењето на богови, ништо повеќе. Атеизам и абиогенеза, тоа се два различни поими, иако почнуваат на иста буква, па тебе тоа те збунило. (всушност, имамот немаше слушнато за ништо од ова, тој ја имаше научено напамет приказната и нонстоп си ја верглаше).
И така имамот ја наведна главата, го подвитка опашот, сфати дека доволно се бламираше и реши да се запише во прво одделение. За жал, не го примија во нормално училиште, па мораше да се запише во ПОУ "Златан Сремац".