Кој го штити Трифун Костовски?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Go spomnavte Metropol???, nekade naletav na infomacija deka prostorot nad Metropol e kupen od Vebi Velija ili e toj samo kiradzija kaj Herr. Kostovski ????

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Prva Rabota Pogolemiot del od skopjanite bea ubedeni deka So doaganjeto na Trifun kako gradona4alnik zivotot ke bide mnogu podobar, ne obrnuvajki vnimanie na negovoto politi4ko iskustvo i fokusirajki se samo na negovite pari. E sega malverzaciite koi toj gi ima napraveno se golemi po4nuvajki od Porcelanka, preku EuroStandard banka i do nekade zaedni4kite biznis zdelki so Orce Kam4ev (da ne zaboravime Olga Kostovska mu bese zena na Orce Kam4ev) pri4inata poradi Trifun se stiti e toa sto mnogu luge od razli4ni polinja se zamesani zaedno so nego od Sudii, policajci obviniteli sve e vo korupcija zamesano. ako eden se kaze togas toa e eden sindzir koj sto ke bide otrkien

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Prva Rabota Pogolemiot del od skopjanite bea ubedeni deka So doaganjeto na Trifun kako gradona4alnik zivotot ke bide mnogu podobar
Прва и последна работа!
Ниту некој гласаше за Трифун нуту за Пенов, најголемиот дел гласаше за ВМРО-ДПМНЕ или СДСМ, така да имињата на кандидатите и не беа толку важни.
А кој го штити Трифун?......парите!...со нив се се купува.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Прва и последна работа!
Ниту некој гласаше за Трифун нуту за Пенов, најголемиот дел гласаше за ВМРО-ДПМНЕ или СДСМ, така да имињата на кандидатите и не беа толку важни.
А кој го штити Трифун?......парите!...со нив се се купува.
ВМРО и СДСМ имаат финансиери како Трифун,Наков,Свето,Камчев,Миле или Зоре,Гуштеров,Ѕинго.........,значи врската па и интересите се взаемно испреплетени.

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Neznam koj stoj iskreno i ne mi e jasno kako nekoj moze voopsto da stoi pozadi takov chovek, ali znam deka treba ednas za sekogas da se mavne od pozicijata gradonacalnik na grad Skopje.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Dago ispratime kaj Edi Rama:):tapp: Ejgidiiiiiiiiiiiiiiii zini zemjo goltnime sto se doceka.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Го штити богот на музиката, Аполон, поради неговиот прекрасен глас и безвременски балади:wub:

А, можеби евентуално го штитат истите оние кои ги штитат и останатите олигарси. Тоа се интересни врски со реципроцитет. Едниве им штелуваат закони, поклонуваат фабрики, ствараат монополи итн, а другиве им ги финансираат партиите, спроведуваат интересите and so on. А, пошо Трифун нејќе да биде само сива еминенција, него сака и официјално да има нешто као власт, неговите ангели чувари и тоа му го овозможија. Вистински заштитници:icon_cool

Иначе, јес да ме нервира кампањата на Велија(кој е слично...злато) против Трифун, али овој вториот ми е понеподнослив.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
...............................
..............................................Иначе, јес да ме нервира кампањата на Велија(кој е слично...злато) против Трифун, али овој вториот ми е понеподнослив.
he,he...naslo grnce kapace...:) .......ebate drzavata so vakvo "plemstvo"...:)

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
E da i mene me nervira kampanjata na "Gazda" Velija no taa kampanja e samo zaradi toa da Velija si gi zastiti svoite interesi imeno (do tie sto ne znaat a ne veruvam da ima takvi) Trifun poradi neplateni komunalii sakase da ja rusi zgradata na A1 televizija. Sudir na interesi na dvajca "gazdi" i vidi do sto dovede :)

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Vone znam deka sekade se glasa taka ... ZA VMRO ili za SDSM no vo Skopje bese poinaku posto Penov veke dva mandati dobivase so razli4ni koalicii i koga LDP bese so VMRO i potoa koga LDP bese vo koalicija so SDSM zna4i glasaa za 4ovek. I Trifun se javi kako 4ovek podrzan od grupa na gragjani i iskreno se o4ekuvase deka toj ke go izmeni Skopje. A da za toa si vo pravo deka parite go stitat nego, kako i toa deka mnogu lugje se vlezeni vo kriminalniot biznis zaedno so nego i sekoj si go 4uva GRBOT

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.863
Поени од реакции
5.737
Vone znam deka sekade se glasa taka ... ZA VMRO ili za SDSM no vo Skopje bese poinaku posto Penov veke dva mandati dobivase so razli4ni koalicii i koga LDP bese so VMRO i potoa koga LDP bese vo koalicija so SDSM zna4i glasaa za 4ovek. I Trifun se javi kako 4ovek podrzan od grupa na gragjani i iskreno se o4ekuvase deka toj ke go izmeni Skopje. A da za toa si vo pravo deka parite go stitat nego, kako i toa deka mnogu lugje se vlezeni vo kriminalniot biznis zaedno so nego i sekoj si go 4uva GRBOT
да се разбереме луѓето што излегоа "не гласаа" за Трифун,туку гласаа против Пенов зошто им дојде преку глава и така Трифунчо си стана градоначалник

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Pa dobro DimceY imase i drugi opcii ne bese samo Trifun imase i drugi kandidati pa sepak go zbraa kako sto kaza Трифунчо a mislam i deka cel na Trifun bese da stane gradolna4alnik i da si go realizira KERMES his dream to come true

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
да се разбереме луѓето што излегоа "не гласаа" за Трифун,туку гласаа против Пенов зошто им дојде преку глава и така Трифунчо си стана градоначалник
DimeY јас искрено гласав за Труфун пошто и Пенов ништо не покажа во тие 4 години, ама бев сигурен дака типов ќе направи многу за градов, ама неговата пластича фаца не прелажа тој си го смести газето во фотељка и го боли цевка за градот го доупропасти колку што можеше, си купи што му беше ќеиф и сега може да си накриви капата и да си свирка.

Е тоа е со свој камен поглава.:tapp:

edit:> малку забегав оффтопик :)

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Баш ме интересира дали му враќа на велија од А1 поради кампањата преку кабелскиве оператори, што ја исклучија А1 од програма.

Незнам дали има некаква поврзаност, ама мислам дека е симптоматично, после само неколку дена од кампањата, цврц А1 од кабловска.

Ако ми е точна претпоставкава, мислам дека ќе бидеме сведоци на „Војна на богатите.“ :tv:

Ваљда Велија следно преку Хедис ќе почне да продава тоалетна со ликот на Трифун. Баш би сакал да ја купам. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom