Која е границата помеѓу опсесија и љубов?

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Ако тој/таа/тоа не те сака, а ти го/ја сакаш ќе сакаш да бидеш со него/неа знаејќи дека е несреќен/на или повеќе ќе сакаш ти да патиш гледајќи го/ја со друг/а знаејќи дека е среќен/а?
Иначе цртичкиве ги користам на секое зошо и ти го прајш истото па да се разбереме полесно :pos2:
Инаку тоа да *го сакаш* затоа што мислиш дека би биле среќни заедно не е љубов.. Е тоа е опсесија.
Ако имаш ваков став за ова.. Ај објасни ми ја платонската љубов жити се?
Aј пред да напишам/одговорам на уште нешто, ти дефинирај љубов и дефинирај опсесија ( ама со егзактна дефиниција ), можеш?

Едит:
Дали сум еротоман?
Нели тоа нешто беше оној човек кој мисли дека во него е заљубен/заљубена некој со повисок општествен статус, така?
А каде во моите постови на овој подфорум имам напишано дека мислам или ми изгледа дека некоја е заљубена во мене???

С

Сатори

Гостин
~*~

Нема, љубовта е пасија сама по себе, онаа себичната, еротска љубов, вистинската љубов, само дава, тоа е тоа што го има.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Aј пред да напишам/одговорам на уште нешто, ти дефинирај љубов и дефинирај опсесија ( ама со егзактна дефиниција ), можеш?
Види си на прва страна.. Првиот мој пост на темава беше повеќе од јасен.. Што повеќе да ти дефинирам? И онака не сфаќаш

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
posledovatelni se dvete nesta / logicno kaga si vljuben da si opsednat so likot ( odsprotiva )

a ima slucaj koga nemora da si vljuben a da si opsednat ( nie so cimerite vo komsivkata od nad nas primer )

stoznam ljubovta ostava podlboki rani od opsesijata , manija po nekogo , nesto ... se "zamenuva" so druga opsesija , a ljubovta e razlicna : sakas , ti nedostasuva , krizi .... ako gi kombiniras .... uuuuuuuuuuuuuu zaebana rabota !
pozZ

M

MIL

Гостин
Ljubov+Opsesija=Zavisnost od taa osoba i ovie 2 raboti ne mozat edno bez drugo epten se tesno povrzani :smir:

Член од
5 мај 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Болна работа е опсесијата а нема никаква допирна точка со љубовта. Опсесија според мене е недоволна доверба во самиот/та себе, јас мислам од тоа дека произлегува опсесијата. Бидејќи всушност не си веруваш себеси автоматски не му веруваш ни на него и почнуваш да се опседнуваш со него. Не го сваќам зошто е тоа така, ама постои и не е здраво според мене....Мое мислење:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom