Која КЛАСА (не раса!) е најдобра?

koja e najdobra klasa(klasa ne rasa) :)

• Warrior

Гласови: 46 16,9%
  • Rogue

Гласови: 49 18,0%
  • Paladin

Гласови: 43 15,8%
  • Shaman

Гласови: 29 10,7%
  • Mage

Гласови: 54 19,9%
  • Warlock

Гласови: 49 18,0%
  • Priest

Гласови: 37 13,6%
  • Druid

Гласови: 32 11,8%
  • Hunter

Гласови: 35 12,9%

• Вкупно гласачи
    272
B

Blacks

Гостин
Со disc priest ти е тешко да тепаш warrior ? Или со rogue ? Ако е со то првото незнам шо да речам , полесно нешто непостој.
Roguovi tepam. i to lesno ama bratce ako ti dojde nekoj protection warrior:jaj:,, malce potesko..
Digaat po 30k HP.... armor imaat edna kupa a mavaat po mnogu. Pred nekoj den resavav daily questovi so cimerite bev vo grupa i pocnavme da gankame alijansi. Mu se nastrvivme na eden prot warrior i edvaj go istepavme bashka za malce ke me utepase i mene :nenene:. Znaci edniot cimer igra Hunter drugiot Death Knight jas priest. Burst dmg nenormalen + jas lecam i pak imavme problemi so nego + warriorot bese Gnome :kesa:

Член од
11 ноември 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
najbolje setup za 3v3 e Shaman , Shadow Priest i Rogue , igravme so toj setup ratingot mi bese 2000+ healerite umiraa vo 3 sec . Taka da ne se igraj so Shadow Priest i Rogue

Voice of Jericho

Twisted Firestarter
Член од
13 септември 2008
Мислења
301
Поени од реакции
137
Mage многу сакам. Најдобро знам да го играм, и уште да е на fire... Лом праи со магиите.
Инаку Rogue ми е најпедерска класа, а ни Warlock не е лошо.

Unstoppable

Баниран
Член од
27 јануари 2007
Мислења
702
Поени од реакции
0
Roguovi tepam. i to lesno ama bratce ako ti dojde nekoj protection warrior:jaj:,, malce potesko..
Digaat po 30k HP.... armor imaat edna kupa a mavaat po mnogu. Pred nekoj den resavav daily questovi so cimerite bev vo grupa i pocnavme da gankame alijansi. Mu se nastrvivme na eden prot warrior i edvaj go istepavme bashka za malce ke me utepase i mene :nenene:. Znaci edniot cimer igra Hunter drugiot Death Knight jas priest. Burst dmg nenormalen + jas lecam i pak imavme problemi so nego + warriorot bese Gnome :kesa:
Што има врска колку армор има вариорот? Ти си кастер за тебе арморот не важи.

Mage многу сакам. Најдобро знам да го играм, и уште да е на fire... Лом праи со магиите.
Инаку Rogue ми е најпедерска класа, а ни Warlock не е лошо.
Рогот ако е педерска класа.. Мејџот е уште повеќе. Така викаш зошто патиш од рогови.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Priest нема сомневање. Па добро бе дечки кој е најважен у група, а, кој не смее да умре? Priest:wink:

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Ајмо дечки сакам да ми кажете што мислите за рог.Имам читано за него пред Лич кинг и после и сум прочитал све и свешто.Бил некако nerfed,мавал послаб дмг итн итн.Многу сакам да почнам со него ама незнам според ова што го имам читано.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Абе кутриот тој многу слаб е , од шо мава почнаја и PVE mutilate да одат. Ако ти се игра рогот играј си го , не се лажи со то .. непрај dmg. Во PVP како шо е сега играта е една од нај ретардираните класи шо постојат, со arcane mage-ot и death knigh-ot до негде . PVE е секогаш меѓу првите , зад warrior-от, блиску до hunter.

B

Blacks

Гостин
Абе кутриот тој многу слаб е , од шо мава почнаја и PVE mutilate да одат. Ако ти се игра рогот играј си го , не се лажи со то .. непрај dmg. Во PVP како шо е сега играта е една од нај ретардираните класи шо постојат, со arcane mage-ot и death knigh-ot до негде . PVE е секогаш меѓу првите , зад warrior-от, блиску до hunter.
Што зборуваш бе лол :nenene:

Баш тие класи шо ги спомна како ретардирани за ПвП се моментално најјаки... Мејџовите роговите и ДК лом прават низ арената...
А шо викаш за рогот дека во ПвЕ е сјајен нема врска ... Најмалце дпс прават -- Причина = немаат Аое (Fan of knives не го сметам за АоЕ пошо е без врска) Најмногу дпс моментално прават хантерите, после нив обично се ДК/Warr(иако нема АоЕ сепак прави масивен дмг).

Или малце си ги помешал работите (малце повеке) или сарказмот ти е добра страна :smir:

Што има врска колку армор има вариорот? Ти си кастер за тебе арморот не важи.
Не зборував за мене дека јас не можам да го истепам.. Туку Хантерот и ДК-от. Во таа ситуација јас бев лечач.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Прво то ретадрирани го мислев најаки .. не најслаби , а то за рогојте , незнам во шо гилд рејдаш, а ако рејдаш тогаш треба кик на сите рогој од твојот гилд. Рогот со моменталниот спец како шо играт Combat до blade fury, Subtlety до shadow step секогаш се топ 5. Јас се кладам дека и mutilate да игра рогот пред сите кастер класи ке е.
А ова со dk/war дека немат aoe не те разбрав баш. Кој нема аое ? DK е една од најсилните аое класи, а и war не е нешто слаб на aoe.:smir:

B

Blacks

Гостин
Прво то ретадрирани го мислев најаки .. не најслаби , а то за рогојте , незнам во шо гилд рејдаш, а ако рејдаш тогаш треба кик на сите рогој од твојот гилд. Рогот со моменталниот спец како шо играт Combat до blade fury, Subtlety до shadow step секогаш се топ 5. Јас се кладам дека и mutilate да игра рогот пред сите кастер класи ке е.
А ова со dk/war дека немат aoe не те разбрав баш. Кој нема аое ? DK е една од најсилните аое класи, а и war не е нешто слаб на aoe.:smir:
А бе види сега.. повекето рогови шо ги имам видено како шетаат на мојов сервер се мутилате спекнати(ке се истепаат ако дропне некој дагер :) ) и прават беден дмг.. Ретко гледам комбат рог немам поима зашо. И шо ке им е Shadow step за ПвЕ.
А за Аое-то .. Не можеш да споредиш ДК и Хантер за АоЕ.. Или пак Warrior i Mage, макар и Shadow Priest. :nenene: :smir:

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
кога сте кај рог според мене најдобар спец е да мава со чекичи, може е малце поспор (blade furu ftw ) ама праи поголем дпс . останатите таленти зависи како ќе ги искомбинираш за PvP или PvE. Кога играв играв еден подолг период со чекичи и pvp можев да се држам со секоја класа, а за дуели се случуваше да го јадам само од некој feral/resto drood ради инстант heal ама и за тоа им го најдов лекот со добра комбинација на отрови mindnumbing во десна рака и cripping во лева и нема лабаво:)
Уште сметам дека disc Priest е одличени дека може да се држи и истепа со секој :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
А бе види сега.. повекето рогови шо ги имам видено како шетаат на мојов сервер се мутилате спекнати(ке се истепаат ако дропне некој дагер :) ) и прават беден дмг.. Ретко гледам комбат рог немам поима зашо. И шо ке им е Shadow step за ПвЕ.
А за Аое-то .. Не можеш да споредиш ДК и Хантер за АоЕ.. Или пак Warrior i Mage, макар и Shadow Priest. :nenene: :smir:
За 50 % помалце агро, работата е шо тие одат Improve eviscerate , то ти е 20% на eviscerate dmg. Во combat земат хит , fist spec , и + aggresion , то ти е уште 15 % на eviscerate dmg . И во subtlety 15% аgility , и најважното Honor Among Thievs. То ти е ..секој во групата ко ке критни , ти автоматски добиваш комбо поинт . И сега ги клават рогојте со сите класи шо имат најголем крит. Порано ако играја .. sinister , sininster , slice and dice , па пак 3-4 пати sinister , rapture.
Е сега играт , hemorrhage , slince and dice , hemo , rupture , hemo , и само eviscerate до крај. Ненормален dmg.

B

Blacks

Гостин
За 50 % помалце агро, работата е шо тие одат Improve eviscerate , то ти е 20% на eviscerate dmg. Во combat земат хит , fist spec , и + aggresion , то ти е уште 15 % на eviscerate dmg . И во subtlety 15% аgility , и најважното Honor Among Thievs. То ти е ..секој во групата ко ке критни , ти автоматски добиваш комбо поинт . И сега ги клават рогојте со сите класи шо имат најголем крит. Порано ако играја .. sinister , sininster , slice and dice , па пак 3-4 пати sinister , rapture.
Е сега играт , hemorrhage , slince and dice , hemo , rupture , hemo , и само eviscerate до крај. Ненормален dmg.
а бе добро се ок ама еве на пример денеска бев на 4 раида и во ниеден роговите не беа ни блиску до топ 5 ... Ти викам како идат работите овде.. На мојот сервер едноставно не ги бидува лол :)

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
а бе добро се ок ама еве на пример денеска бев на 4 раида и во ниеден роговите не беа ни блиску до топ 5 ... Ти викам како идат работите овде.. На мојот сервер едноставно не ги бидува лол :)
oф леле да ти ебам роговите... најдетеси други.. јас иам ундеад рогуе секогаш сум во првите 3...со преку 3200 ДПС на рекаунт.. со комбат сворд спек таленти.. и со HAT во субтетли.. ама толку ви фајќа глата вас..

Kajgana Shop

На врв Bottom