Кошмари!

С

Само Човек

Гостин
кошмарите се последица за неправилната работа на центрите
емнотивниот центар ја работи работата на интелектот или мозокот ...
секој кошмар доаѓа од вашиот емоционален живот

пс. немам кошмари

Член од
15 март 2011
Мислења
154
Поени од реакции
85
Милион! Неможам да ги избројам..Но ме мрзи сега детално да раскажувам за секој поединечно. Здравје друг пат.
Најтрагичното во целава приказна е дека на своите кошмари се сеќавам до детаљ и тие никогаш не избледуваат. Консантно ги имам особено пред циклусот, или евентуално на полна месечина.
Моја алтернатива е чај од нане или камилица, топло чоколадно млеко, една лажичка мед пред спиење или доколку немам ништо од ова, по два бедоксина и раат сум. Мада не е 100% сигурно. Кога имам стресен ден овие финтици па и не се баш од некоја голема помош, повторно си имам кошмари. Но во голем дел од случаите и ова може да ме среди. Обидете се и вие, валда ќе ги намалите.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Кошмари дури имав оток во устава деновиве и дури спиев по 2 сати па прекин па пак 2 сати и така 4 сати во денот, имав на секое.
Вчера пример гледав квиз пред да заспијам, потоа заспав, и во сонов некој напнато како да ме испрашуваше како на квиз, се живо и диво одговорив, али нешто како за живот да се работеше.......се разбудувам по час и половина, воспалено повторно, си појдов кај мразчето, го натокмив, помина колку толку, си легнав пак и то е то. Обично ако не сум добар, мислам здравствено тогаш ги имам истите. Иначе реткост ми се

М

Мaријa

Гостин
Цела ноќ око не можам да затворам, постојано имам кошмари и т.н ноќни мори. Како мала многу често ми се случуваше ова, ама моите не обрнуваа внимание. Многупати се случило мајка ми да ме буди, затоа што имам кошмар и свесна сум за тоа, ама не можам да се разбудам, па почнувам да плачам и да викам. :place:
И речиси секогаш е истиот сон, некој ме брка (со нож), а јас трчам, на крај немам сила и паѓам. Знам дека звучи по малку смешно, а богами и банално, ама мене многу ме плаши. Има ли некој начин да се излечи ова? :(

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Цела ноќ око не можам да затворам, постојано имам кошмари и т.н ноќни мори. Како мала многу често ми се случуваше ова, ама моите не обрнуваа внимание. Многупати се случило мајка ми да ме буди, затоа што имам кошмар и свесна сум за тоа, ама не можам да се разбудам, па почнувам да плачам и да викам. :place:
И речиси секогаш е истиот сон, некој ме брка (со нож), а јас трчам, на крај немам сила и паѓам. Знам дека звучи по малку смешно, а богами и банално, ама мене многу ме плаши. Има ли некој начин да се излечи ова? :(
Зашто би сакал некој да се лечи од кошмари или сонови? Тоа е потребно на човек. Наместо да ги простудираш и искусиш ти сакаш да се лечиш.

Член од
6 август 2012
Мислења
123
Поени од реакции
39
odamna ne sum imala kosmar i nesakam da imam se otepav od trcanje vo sonot koga stanav bev kako nekoj da me polil so voda

Kajgana Shop

На врв Bottom