Кошаркарски турнир меѓу шест држави од Екс Југославија.

Според вас кој ќе го освои купот

• Македонија

Гласови: 31 37,8%
  • Србија

Гласови: 35 42,7%
  • Хрватска

Гласови: 2 2,4%
  • БиХ

• Црна Гора

• Словенија

Гласови: 10 12,2%

• Вкупно гласачи
    82

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Чековски за подавање е земен со репрезентација ...поспор играч од него нема убедливо најслаба карика во репрезентација а напад топка под кош добива и не шутира па добро бе КОЈ К*Р е во репрезентација ?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.175
Поени од реакции
18.242
Абе уште ќе не пишат со Фиром нашиве поранешни 'браќа'?Да им се измочам на знамето!

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Ретардираниве од МТВ на 3 минути пред крај го прекинаја натпреваров за вести да давет.Па ова само кај нас го има.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Станува извесно дека нема да биде неизвезно ...ахахахахха

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Да сум селектор јас Чековски би го стајл како собирач на лопте !

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Abe samo kaj nas go ima ova Bo prasanje i dali dve utakmici ke odigra pred Evropsko sami sme krivi na krajot gi zaebavme podgotovkive za Gecevski pa da ne zboram.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
На турниров ако сака и последни нека бидат. Најбитно е да се воиграат сите репрезентативци. Со оваа игра на објективно гледано нашата клупа против европски вицешампион кога ќе ја надодадеме нашата стартна петорка Бо Гечевски и Стефанов ќе идеме меѓу први пет репрезентации на еуробаскет.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Zasto go nema Mekkejleb?? Kje igra li na evropsko barem?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
На турниров ако сака и последни нека бидат. Најбитно е да се воиграат сите репрезентативци. Со оваа игра на објективно гледано нашата клупа против европски вицешампион кога ќе ја надодадеме нашата стартна петорка Бо Гечевски и Стефанов ќе идеме меѓу први пет репрезентации на еуробаскет.
Mislis prvi pet odpozadi. I Riste propusta evropsko povreden e.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.977
Поени од реакции
16.363
Стефанов Ристе нема да настапува на ЕП, поради повреда.
Секако.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Стефанов Ристе нема да настапува на ЕП, поради повреда.
Секако.
Колку што сум запознаен уште има шанса да го опорават за да игра. Доколку не да се надеваме војдан дамјан и дарко дека ќе можат да ја покријат таа страна со константно добра игра на сите натпревари.

Со Врба као спортски директор јас не се сомневам дека ќе се прикажеме во најдобро светло во Литванија. Некако во оваа репрезентација секаде го гледам врба одпозади што ми дава мене а најбитно мислам дека им дава и на играчите храброст самоувереност дрскост. :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Makedonija e 9. od minatoto EP mislam deka imame i toa kako sansi da odime i ponapred na listata ama ne treba i da se zaletuvame. Ovoj turnir nisto ne dava krajna perspektiva za niedna ekipa se vide toa i so Bosna a se vide i denes polovicnata Srbija. Itnoto priklucuvanje na Bo i Gecevski vajda dava nadez deka ke sme skalilo pogore od ovaa igra sega.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Чековски под итно АУТ, Гечевски ИН...Николовски го оправда моето мислење што го имав пред овој турнир...Инаку со Бо и Гечевски каде каде ќе сме поквалитетни :D Чековски со 202 ЦМ игра ЦЕНТАР :pos: Во НБА Плеј играт со таа висина па и повисоки :pos:

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
На вакви утакмици ( а такви ќе бидат сите на ЕП) до израз доаѓа должината на клупата па затоа сакам да прашам што бараат Симоновски и Костовски на овој турнир? За првиов знам, али зашто Костовски не го пушта ни минута барем да го проба. Зарем ние имаме вишок а играчи? Ај место Чековски ќе улета Гечевски ама што ќе праиме со овие двајца? Па во првенствово какво такво има играчи кои што можат да и помогнат на репрезентацијата како што тоа го прави сега Николовски (а се мислеше дали да го земе). Па зарем Брчков од фени Бојан Трајковски од торус или Зивчевиќ екс МЗТ не би биле попродуктивни одСимоновски кој никогаш не бил нити играч на колото ниту во првата петорка на колото. Ако нешто не промениме се плашам дека на ЕП ќе останеме со куси ракави, како на Марин бермудите што ги носеше денес. Поздрав,

Kajgana Shop

На врв Bottom