Сакаме да правиме контри и полуконтри но тоа некако тешко ни оди, но мислам дека со МекКалеб ке биде многу по друго.потполно сум разочаран од нашата игра која се заснова само на тројки, а одиграна акција или контра сме нула, овие катар се послаби инаку сега се гледа зашто не растуриле италија и словенија, јас прв пат ги гледам нашиве и со ваква игра искрено не очекувам пласман на европско 2011 година.
Ме интересира дали ти виде еден исфорсиран шут за 3 поени ? Играта беше супер се играше паметно, и секој, ама баш секој шут што беше шутнат за 3 беше од изградена позиција.Имавме и вечер точно е, но лошата одбрана на Катар ни помогна во тоа ... Грин ги разигруваше феноменално, а шутот едноставно одеше.И неможеш да збориш ако одзeмеме 45, не зборам дека секогаш ќе оди така шутот за 3 поени, ама неможеш ни да збориш па дека ништо нема да влага Супер игра, а со БО играта ќе добие на брзина и ќе има и контри и полуконтри.одземети ги шутевите за 3 поени кои погодвиме оклу 14-15 тројки тоа се отприлика 45 поени од шут за три поени. а натпреварот заврши со околу 80 и нешто псотигнати поени, значи пола кошеви сме дале од тројки. е сега ак она еден натпревар не ни тргне шутот што е логички ова е пријателска играш дома итн. еве да речеме погодиме 7 тројки тоа се 21 поен минус 80 вече имаме 60 и нешто кошеви и со појака репрезентација ќе губиме околу 10 коша разлика. тоа е моја скромна математика зашто мислам дека сме слаби бидејќи целата игра ни е тројки.