Кошаркарска репрезентација на Македонија

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Никој не рече дека Кол треба да игра за Репрезентација, јас дури и два пати напоменав, само правевме споредба помеѓу него и некои од нашите играчи, ако не разбирате не знам зошто пишувате за џабе.

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Амаан,доста со тој нигерот КОЛ,КОЛ ...Добар е за наша ЛИГА,имал понуда од Грција од 6тите,од 10тите од 20тите,ме боли мене ...:tapp:Го имаме Џермеја Мејси,кој за Кол е MJ.:tapp:Го имаме Вилкинсон,го имаме Вашингнтон,го имаме Рајан Стак !Сега вие ќе ми зборете за Кол !Да,да е добар но ...Како за ваша информација Перо Антиќ ќе игра за 800 000 евра по сезона,Влатко игра за 700 000 ерва по сезона,Врба зима околу 300-400 000 сигурно !Гец ќе зима 350 000,Ристе искрено незнам колку зима но не ми се верува да е по 250 000,Мејси околу 1.500 000 по сезона...И сега вие ќе ми зборите за Кол кој зима по 100-150 000 $.:tapp:
Абе знаеме колку се платите во ОАЕ(зворам за фудбал) а играчите или играат на стара слава или се тапачари:toe:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Ма немој:nesvest::nesvest::nesvest:
Јас реков дека е доволно јак за во репрезентација само доколку е Македонец оти има појаки странци од него:nesum:
А за ова последното немам што да кажам освен:nesvest:
БТВ за кој Перо збориш?
Да се разбереме едно!
Доволно е јак ама доколку е македонец.. ама бидеќи НЕ Е МАКЕДОНЕЦ нема што повеќе да се дискутира тука за глупости кавадарчани вие ја отворивте таа тема се гледа дека сакате да игра за репрезентацијата ама неможе да му конкурира на Мејси :helou::helou:
Доколку беше Леброн Џејмс македонец и тој можеше да игра за Македонија па ајде и него да почнеме да го споредуваме со Перо Блажевски...?:)

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Да се разбереме едно!
Доволно е јак ама доколку е македонец.. ама бидеќи НЕ Е МАКЕДОНЕЦ нема што повеќе да се дискутира тука за глупости кавадарчани вие ја отворивте таа тема се гледа дека сакате да игра за репрезентацијата ама неможе да му конкурира на Мејси :helou::helou:
Добро бе уште колку пати треба да го кажам тоа дека нема шанси да игра за репрезентација покрај.....
А и муабетов се врте у круг не е интересен веќе:toe:
БТВ ова што го едитираше не ти требаше:wink:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
На времето МЗТ го тепаше Реал Мадрид, како сега да не ја потценувам нашава лига??? Кол е третокласен играч, во нашиов тим имаме стопати подобри играчи.
Тоа беа “времиња“, а Марк Дин нема да се повтори.

Таа генерација на МЗТ никого не остави рамнодушен, мислам дека после толку години после тие победи и влез меѓу 16те најдобри чинам беше во Европа, тоа чувство уште ме држи кога ќе се потсетам.

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Да се биде добар кошаркар не значи дека треба да знаеш да забиваш. Да се игра против тимови во Македонија и против играчи кои 50% се занимаваат со кошарката како хоби е лесно. Не тврдам дека играчите од Македонската лига што играат за репрезентација се подобри од Кол, но Мираковски и Гоцевски се уште немаат големо искуство, а немојте Кол да го споредувате со Блажевски, Блажевски е легенда и одлично игра на позицијата на која е. За влезови ги имаме Стефанов и Илиевски. И Гечевски да останеше во Македонија ќе беше како Гоцевски но сега игра во странство и доста се има усовршено. Во нашава лига нема добар менаџерски тим, единствено само Работнички предводени од одличниот Докузовски. Кол е добар играч, но само добар, нема шанси да игра за репрезентација, сигурно му е лесно против Вардар Осигурување и Амак-СП, ама да игра против играчи со квалитет тешко дека ќе може да прави некакви резултати. А Тасовски е најдобриот играч од нашето првенство, малце стагнираше во периодот во кој играше за Струмица, ама сигурен сум дека со добри тренинзи не само што ќе ја врати својата поранешна форма, туку ќе оди и многу понапред.
VO GOLEMA ZABLUDA SI DECKO)))
Mi gi opisuvas blazevski i gecevski ko da se jordan i pipen.Alooooooooo ni se dignaa akciite odma protiv reprezentacii mizerni kako estonija,portugalija... i sea tuka odma ovoj bil dobar na pozicijata koja igra,ovoj ne bil usovrsen...bla bla....GECEVSKI E EDNA TUTURUTKA NEVIDENA KOJA NIKOGAS NEMA DA BIDE USUVRSENA.Kako mozes da kazes deka e usovrsen koga tipot e 2.10 cm a se kladam deka so poteskotii zabiva,na nego nema gram muskul za dueli.....i uste mal milon raboti koi mu falat za da bide usovrsen centar,dobar i NA DOBAR PAT DA STANE USOVRSEN centar e onoj na latvija sto igra vo nba koj trca poborzo i od dimce tasovski i koj im podeli na nasive "usovrseni" centri po nekolku blokadi.Nie sme najslabi pod kosevite zatoa stalno zimaat stranci ili
centar ili visoko krilo.A za pero blazevski i donald kol mozam samo da ti se iznacudam na razmisluvanjeto.Blazevski e igrac so iskustvo koj BIL PORANO DOBAR ama da go fati edno krilo od srbija,spanija....od Blazevski nikoj nema da vidi ni "B".Go gledavte pero protiv portugalcite i estoncite kako puca trojki 2 min. i odma DOBAR E. Donald Col ne vikam deka e Kobe Brayant ama e 300 pati po exploziven od pero blazevski a vo denesnava kosarka toa se bara.
Za vas ako se pokazale igracive dobro na kfalifikaciive za mene ne(so isklucoci).Im cestitam za evropskoto ama za igraci od kalibar na stefanov,ilievski,antic,mejsi...koi zimaat ogromni pari i sekoja utakmica da vo gosti da bide infarkt so reprezentacii daleku daleku pod naseto nivo,da gubat od portugalija(lokalna grupa koja se sobrala da igra kosarka),da se molime vrba da ne se razboli zosto od tolku zvezdi kaj nas vo ekipa nikoj ne e kadaren da izigra na nivo koga e najpotrebno i da ne mozat cela petorka da go fatat Andris Biedrins od latvija togas ne znam sto ke pravat na evropskovo so 10 pati podobri centri od Biedrins.Ne vikam deka treba da go osvoime evropskovo tuku deka ova sto go pokazaa nasive e mnogu slabo ZA RAZLIIKA OD TOA STO MOZAT.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
494
Поени од реакции
0
SrRulz никој не од кавдарчани не рече дека доналд треба да игра во репрезентацијата.само дебатата е перо -кол.а и што има врска дека е странец па не ни бил потребен.ако ти така зборуваш нас не ни требаат ни мејси,порано и рајан стак. оти се странци.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
БРАВО за репрезентацијата после цели 10 години одиме на ЕВРОБАСКЕТ!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Само срцето е битно, нека одиграат со цело срце, борбено. Не барам ништо повеќе. И да загубат, тоа ќе биде машки,јуначки.

Тоа е далеку подостојно од лигава победа над тотални 2ро класни репрезентации.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Само срцето е битно, нека одиграат со цело срце, борбено. Не барам ништо повеќе. И да загубат, тоа ќе биде машки,јуначки.

Тоа е далеку подостојно од лигава победа над тотални 2ро класни репрезентации.
На сите успешни репрезентации самото играње за сопствената држава им е и повеќе од доволен мотив, нашите не покажуваат ни 50 % од тоа што го играат за своите клубови, земаат енормни плати и се меѓу главните играчи, и сега наместо да валоризираме од сето тоа и конечно да постигнеме поголем успех на репрезентативно ниво ние се мачиме со бедни репрезентации, а квалитетот е несомнен, неоспорив, ама џабе е кога не е присутна првата реченица од твојот пост во нашата игра.

А дененс ми кажаа и дека се “испоколиле“ нашите во Португалија, цела утакмица се расправале меѓу себе, никој не го слушал Арсиќ и сите си шутирале кај ќе фател топка, грубо кажано среќа што не изгубивме со +20 разлика.
Од прва рака е информацијава, не се прашувајте дали е точна :smir:

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Македонија во третиот шешир.

Групите ке бидат извлечени на 8ми Ноември.
Покрај нас, во третиот се уште Летонија, Британија и Србија. Со кој неможеме да се паднеме во група.

1. Грција
2. Словенија
3. Македонија
4. Израел

Мојот избор за нашата група. :vozbud:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции