- Член од
- 3 април 2010
- Мислења
- 260
- Поени од реакции
- 41
Ај сеа нова фонтана у трговски ќе стаат... Проект Кочани 2010 ![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
то кога последен пат беше во кочани? и уште можете да кажете дека во кочани се гради според план, нема урбана мафија ... Луге тоа шо го има во кочани го нема во ниеден друг град. 20 години живеам во куќата и уште немам асфалт. ЗАМИСЛИ. Нема урбана мафија, градено е се по план (обеќаат асфалт само пред избори и на тоа остане), најчист град само покрај реката е чисто и да не набројувам други работи шо некои луге во кочани некат да ги видат дека се така. живеам во кочани ама од шо нема дека на друго место имаче одма си одам од тукаИмаа пред некои 15-20 години градоначалник кој навистина се потруди за градот да изгледа убаво и чисто. Сега само се одржува на високото ниво кое беше наметнато.
За скоцканоста придонесува тоа што немаат урбана мафија, односно се гради по план. И водовод, струја, асфалт имаат и оние што сега градат по ридовите на периферијата на градот.
Да имав работно место кое можам да го извршувам од било каде на планетава, голема е веројатноста дека добар дел од времето би поминувал во Кочани.
За повеќе слики, ќе мораш да почекаш некои нови генерации фото-ентузијасти да удрат ново фоткање на градот![]()
aj ne zbori mnogu...i ti tolku si prosetal niz kocani...pffffтолку и има)))
kade tocno vo uck zivee dedo ti..i jas sum tamu mozebi sum te sretnal..Мене Усова Чешма (кај што живее дедо ми) ми е сосема коректна населба. Башка што трафиката до О.У. Малина Поп Иванова работи 24/7.
Е сега забелешки имам за домот на (не)културата и раководството на истиот, ама па за среќа има културна интелигенција во младината која се побуни и направи 10дневна културна револуција „Победи ги со убавина“.
ti kaj zivees..vo koe maalo..zosto sme dosadni jas go pitav samo..Лееееле нападна учк (усова чешма кочани) (жива досада се)![]()
Со БелдонаМимарис..хаха..се шегувам..со Авто Атом..имаат и неколку нови автобуси..па може да се погодиш во некои од тие..Со кои автобуси поубаво се патува, со АвтоАтом - Кочани или со Баровотранс - Берово ?
абе шо вика татко ми .... на рѓавио к*р и влакната му сметат...па така и твојта работа за кочанчаниabe kocani si e ok ali kocancani??
Е дека ни е фонтаната де? Значи доказ колку време веќе не лажат :jaj:Ај сеа нова фонтана у трговски ќе стаат... Проект Кочани 2010![]()
Ништо од фонтаната друже повеќе среќа нареднио пат :smir: ...трева посадија на нејно место, нека стаат сега лежалки на неа па кочанските ''шмизли'' да се сунчат на нив преку лето...Е дека ни е фонтаната де? Значи доказ колку време веќе не лажат :jaj:
хахахха кочанските шмизли абе тоа не се шмизли тоа се кучки невидени....Ништо од фонтаната друже повеќе среќа нареднио пат :smir: ...трева посадија на нејно место, нека стаат сега лежалки на неа па кочанските ''шмизли'' да се сунчат на нив преку лето...![]()