Кочани - најчисто место :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Паа Харко, не се хранам по пицерии така да не можам ништо да ти препорачам од тој сегмент. А кафетерија за дневно идење на кафе е Сити, бифшо трокадеро или кое и да беше такво слично име, среде трговски е и има одлични кафиња од 40 до 70 денари. Инаку кога сум во Кочани се хранам кај стигнам, и обично кога купувам храна тоа е бидејки сум прегладнет во тој миг и секаде ми е убава храната.

Член од
2 септември 2005
Мислења
90
Поени од реакции
12
А бе ОК, барем дознав каде е најдоброто кафе во градот ...
има одлични кафиња од 40 до 70 денари
Парите не се важни - важна е дружбата. Се надевам дека некој друг (прегладнат) ќе ми одговори за рестораните и пицериите... Туку кажете нешто за околината на Кочани... на пример Пониква, Гратче итн...

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
Гратче ти е горе на браната, супер место е ако сакаш да избегаш малку од луѓето и на свеж воздух да се релаксираш. Може и на риболов да се иде.

Пониква е зимскиот резорт горе на Осогово, и колку шо памнам имаше скијачки клуб, не знам дали уште постои. Ногу пати иам идено на кампување тамо супер е.

За прво-мајските празници има голема собиранка на Пантелеј, едно 10-12 км северно од Кочани. Ц'цка е тамо, прасиња се печат, вино и пиво на сите страни...

За ресторани и кафулиња ништо не знам, али најубаво ќе биде сам да си провериш ко ќе идеш :wink: па не е некое метропола, град од 35 000 е :)

MAE

Член од
1 септември 2005
Мислења
12
Поени од реакции
0
Gledam deka ve mace deka da odete da jadete u kocani epa ja ke vi odgovoram za picerii dobra pica ima "CAPRI" a sega ima i ponova picerija na mestoto na nekogasnata pivnica "PIAZZA" tamu gi nemam probano ama vikat deka bile dobri ama za u "CAPRI" vi garantiram i sakam da dodadam deka odma pod branata gratce ima nov ribnik ako ste za riba tamu.A za kafe dobro e i CITY ama poveke go prefiriram MANAUS definitivno i najdobra muzika pustat za toa e blagodaren Dj stefano,dojdete pa ke videte.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Manaus не ми се допаѓа, хммм некако ми е на среде, ни у комерцијала ни у клупска музика, додуша типично за кафич. Другарчињата што одат таму кажуваат дека сфирката на Суперхикси била мн крш, они убаво си поминале иако другите од страна зјапале нејасно :P
Исто така ми се допадна еднаш кога вртеше винилки едно момче од Италија.
А ти Мае фала ти што пишуваш со мали букви и мене ме иритираа :wink:
Сакаш да одиме во Сити на „Црн Бакнеж“?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Не сум баш сигурен ама мислам дека така се викаше кафето, го пробаф и беше феноменално. Ако не веруваш провери сама, мислам за вкусот, а за името не можам да кажам бидејки тогаш бев првиот ден од мојот краток престој во Кочани и воопшто не размислував за името на кафето (и онака слабо памтам имиња, па не се трудев да го запамтам), повеќе анализирав што променила другарка ми на себе па одеднаш станала попривлечна од минатиот пат кога ја видов една година пред тоа ;)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Невероватно ама вистинито, одолеа на мојот шарм, веројатно затоа што не употребив цела доза :P
Сепак ако можам наскоро пак би отишол во Кочани на кафе. Ми остана браната Гратче сеуште непосетен дел од градот, се друго имам видено.

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Kako sto kazav i porano, Kocani e edno malo fino mestence. Steta sto nemam sega tolku vreme da si go posetuvam tolku cesto kako porano.

Член од
23 јуни 2005
Мислења
23
Поени од реакции
3
кочани кочани градче мило

еве ви ја старата кула јас живеам на таа улица па кој сака нека дојде на гости ама кога ќе сум си во Кочани...
Инаку најчист град е бидејки луѓето од јавното претпријатие водовод си работат ,а не оти ние сме чистотници....и оти фабриките не работат ..па воздухот е чист...
А само да знаете каква природни убавини имаме има геотермална вода (да има луѓе со пари можат да направат аква ленд со топогани и базенти несто како Велин Град во Бугарија..На осоговските планини има терени поубави и од оние на Шапка арно ама бидејки Кочани се наога во источна македонија каде со векови никој ни шајка не заковал тие терени не се функциионални оти западнјаците несакаат конкуренција....
Друго малограганчтината е присутна насекаде и секој го интересира што прави комшијата...или другарката или колешката....знаете како е мал град несмееш да се почешаш...
Машките наши по цела година тремерат и чекаат да дојде летото за да отидат во Бугарија и тоа во поморие или Созопол за да се реализираат со некоја Бугарка,Полакинја или украинка и потоа се вракаат срекни во Кочани и пак почнуваат да тремерат
е тоа е вистината за кочани понекогаш сликите лажат

Член од
27 август 2005
Мислења
783
Поени од реакции
7
Re: кочани кочани градче мило

aleksandra85 напиша:
е тоа е вистината за кочани понекогаш сликите лажат
ама го извади ова алал нека ти е :pos: не знам дали има некоја логика у напишаното али добро е 8)

а машките ќе бегаме у бугарија на жени кога вие кочанчанките сакате да ве шетаме по година дена за рака за да смееме да ве фанеме за газо :)

Член од
23 јуни 2005
Мислења
23
Поени од реакции
3
nema si greska

нема си грешка абе ниту за рака не не шетаат..тремерат...не погледнуваат во женско ...само гледаат во женско ако им заличе на некоја Бугарка од Поморие...стварно бе :roll:

Kajgana Shop

На врв Bottom