Кочани - најчисто место :)

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
Благодарение на другарот Tonchie, еве уште супер слики:)

Парк у центар

Споменикот на ридот

Споменикот 02

Споменикот 03

Споменикот 04

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Ајде сега јас како творец на овие слики да дадам малку опис.
Споменикот на ридот. јпг е мозаикот од предната страна (надворешна).
Споменикот 02. јпг е една од двете бронзени скултури на гулаби, нормално го симболизираат мирот. Веќе на Споменикот 03. јпг се забележуваат од страните. ова е повторно од предна страна сликано, кога му приоѓаш на споменикот од црквата по уличките.
И последната слика е внатрешноста. Гоце Прчо (работеше кај Шишко) ми кажуваше дека тука била организирана една од првите рејв забави надвор од Скопје, не знам дали да му верувам, тогаш бев мал.

А фонтаната е од понов датум, порано на тоа место седефме и пиевме вино со другарчињата.

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
:D Aj bil gradot cist , pred nekoja godina imase letna diskoteka nadvor pod vedro nebo i befme na gosti vo kocani se bese ok dur pocnaja luge da ni zborat , togas nisto ne razbiraf :( :D

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
А што ве тера да верувате дека Кочани е најчисто место??? :roll: :?:

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Mesaja напиша:
А што ве тера да верувате дека Кочани е најчисто место??? :roll: :?:
Па едноставно е, зошто е чист. :D
Чисто зборуваме за македонски услови :D

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
Па ако не е, напиши убаво зашто мислиш и како мислиш. Очекувам добро објаснување со добри примери а ако немаш би те замолил да не расипуваш топикот џабе.

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Види сеа бате......ја не сум бил никогаш у Кочани, и затоа прашувам зошто мислите дека е Кочани најчисто место?
Конташ :?: :roll:

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Mesaja напиша:
Види сеа бате......ја не сум бил никогаш у Кочани, и затоа прашувам зошто мислите дека е Кочани најчисто место?
Конташ :?: :roll:
Градот не се има самопрогласен сам како најчист, туку тоа е официјално мислење. Тоа е се. Многу е едноставно :wink:

MAE

Член од
1 септември 2005
Мислења
12
Поени од реакции
0
SO SAKATE KAZETE AMA KOCANI E DEFINITIVNO NAJCIST GRAD U KOCANI SAMO OVOA LETO MNOGU JA ZEZNAA MISLAM SO NOKNATA SEMA DISKOTO BESE ZATVORENO A U KAFICITE NEMASE KOJZNAE KAKVA ZURKA PRETHODNITE LETA BESE PODOBRO A ZA SPOMENIKOT NE ZNAM KAKO E SEGA DALI ODAT AMA KOGA BEV MALA SKAPUVAV PEEJKI TAMU MNOGU DOBRO EHO IMA

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
MAE, не ми мислиш дека е многу пофино кога не пишуваш со големи букви? :)

Член од
2 септември 2005
Мислења
90
Поени од реакции
12
Ресторани

Кочани е ОК - сум бил повеќе пати но ниту градот го знам добро, ниту познаваме некого од таму. Прашање - кој е најдобриот ресторан и најдобрата пицерија во градот? Прашувам бидејќи и во иднина патот ќе ме носи често во Кочани, па да си знам... :D

Kajgana Shop

На врв Bottom