Човекот го има решено пола проблем веќе, има разбрано дека има голем проблем и кај овие луѓе најчесто е првиот чекор е најтежок... се може да се среди со голема волја и дисциплина.
Јас лично имам пробано спортска како млад и фатив едно 10000 денари со почетничка среќа , фатив 3 од 5 ливчиња за една недела... Почнав да играм секој ден по две ливчиња од 50 и играв така еден месец и кога не фатив ништо од толку играње си реков доста е и се откажувам додека сум у плус. Направив рез и веќе не сум играл повеќе од 1-2 ливчиња на година.
Од друга страна роднина толку заглави со оваа работа од работлив човек со доста пари се изгуби дури и својот стан го изгуби на лихвари и едноставно заврши со развод и беше исфрлен како куче од родителите и молеше за корка леб кај мене... заврши и до психијатриска установа, ама еве веќе фала богу подобар е и веќе е на правиот пат. Ако може некој како него да се опорави има надеж и за тебе.
Мој совет е како прво да се помириш дека парите што си ги изгубил на коцка НЕМА ШАНСА да ги повратиш со коцката, ако имаш поддршка од родители и фамилија многу полесно ке излезеш од оваа навидум безизлезна позиција. Пари како пари ке се спечалат , ке биде многу тешко ама не и неоствраливо.