Космофон се затвора

Член од
23 декември 2007
Мислења
486
Поени од реакции
6
Та неа: Космофон се затвора
Атина /08/06/ 14:24
Затворање на мобилниот оператор на грчката Космоте во Македонија, најавува грчкиот весник Та неа.

Операторот Космофон е во сопственост на Космоте, која што од своја страна е компанија ќерка на грчкиот национален телеком „ОТЕ“.

Минатиот месец грчката држава влада склучи договор со Дојче Телеком за стратегиско партнерство.

По внимателно проучување на договорот потпишан од грчката влада и германскиот гигант, Та неа пишува дека Атина ги прифатила условите според кои Космоте ја прекинува дејноста во Македонија и нема да ја користи дозволата за развивање на дејноста во Црна Гора.

Целта е да не се наштети на интересите на Дојче Телеком во овие држави, каде функционира Т Мобајл, пишува весникот.

makfax

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.916
Поени од реакции
50.644
Па знам јас дека отпуштаа вработени последно време ваљда како предигра за ова...

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ајде сега сите на Т-Мобиле или ВИП.

Член од
23 декември 2007
Мислења
486
Поени од реакции
6
Се надевам дека ќе ја продадат на некоја фирма целата инфраструктура заедно со претплатниците, оти инаку останавме на 2 оператора, и тоа со огромна предност на т-мобајл.

Член од
30 декември 2007
Мислења
795
Поени од реакции
330
Poispaltlivo e da go prodadat na nekoja druga kompanija. Negde procitav deka imalo nekolku zainteresirani kako Orange, nekoja ruska kompanija i nekoja norveska.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.228
Поени од реакции
954
И никогаш ниту ми чинеа како фирма, ама сепак, не би сакал и јас да се затворат, подобро нека се продаде на друг бренд.

А зошто јас добив погрешна информација дека истата фирма што го купи Мобимак, ќе го купувала и Космофон па ќе се споеле во една фирма? И поради тоа VIP се исплашил па затоа решил да се спои со Водафон. Кој ми кажал, ме излажал :pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мислам дека ако се продаде Космофон, корисниците ќе бидат автоматски префрлени на Т-Мобајл и веднаш ќе биде распишан тендер за 3 мобилен оператор. Така на вестиве нешто мрмореа.

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Тоа што се зборуваше за заинтересирани компании, беа два словенечки оператори (ТУШ и Телеком Словенија) и Теленор (норвешки телеком).
Брат ми работи Космофон и таму се зборало дека 99% Теленор ќе биде нов газда на Космофон

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
А дали ако се префрлат корисниците од Космофон на Т-Мобајл ќе им се сменат и броевите?Ако е така ќе треба да си го сменувам бројот.

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Колку што разбрав јас:

1. Космофон ќе иде јабана, ради монополи, и слични глупости со Дојче Телеком.
2. Космофон ќе иде јабана у смисол на продажба, што значи.. сите коишто се на Космофон за некое време само ќе бидат под друг бренд (најверојатно Теленор)
Така да... нема потреба за паничење, мењање броеви,префрлање ваму-онаму или пцуење на шефот (ако работиш во Космофон :pos: )

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Бидејќи истиот што го држи Т-мобајл сега е и доминантен сопственик на Оте,Космофон ќе се затвори заради елиминирање на конкуренцијата :)

Но не ми е јасно зашто би го продале,тоа е создавање сериозна конкуренција сам на себе,поверојатно е спојување со Ти-Мобајл.

Јас ќе бидам најсреќен ако се затвори,таман бројов на постпејд со телефон ќе прекинам да го плаќам,и ќе зеам постпејд со нов телефон од Ти-мобајл :zlo:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Не е фер, Космофон има најубави тарифи за постпејд :(
BTW од космофон изјавиле дека не се точни гласнините од та неа, и дека нема да се затвораат

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Па нормално, не ќе речат ајде ние си ојдовме ќе не продаваат а вие што знаете правете.

К

*Каталонец*

Гостин
море нека идат и космофон и грција у..... а за телефоните ќе се снајдете не берете гајле има и други оператори :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ма нека се затвори под итно..и така имам неотплатено два пост пејд телефони...

Kajgana Shop

На врв Bottom