Космофон се затвора

N

n/a

Гостин
Требало да го пукаш друже.:)
И јас сум врзан за договор со нив...бев убеден дека се најисплатлив оператор, ама сеа гледам...само фасада...:toe:
Друже...
договорот - `довербата` беше истечена у мојов случај.
И пак...пошто се работи за три бројки кои што месечно константно носат добри пари у Мобифак.
А ко за пример...
првиот број и си го плативме,што сака да каже дека е моја сопственост!!!
И еден ебан телефон не сме земале од нив до сега.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
181
Поени од реакции
6
Нека им е со среќа понатамошната работа...А тие што се на космофон нека му ја мислат...:):)
Јес дека одамна е ова напишано ама дури сега го прочитав!Како не бе знаеш ама се насекирав!Ма само на тоа мислам !Абе другарчиња што туку се ситите се затвара не се затвара!Кај вас ни у џепни од џеп!А ако не се космофон ќе биде космо диск,космофен,што има везе.А се ќе си остане исто.Само ќе има монопол каде што губат сите.Размислете малку за тоа!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Требало да го пукаш друже.:)
И јас сум врзан за договор со нив...бев убеден дека се најисплатлив оператор, ама сеа гледам...само фасада...:toe:
SIIITE SE GOOOOLEMO SRANJE sporedeno so operatori vo KULTURNI zemji... :) za ceni da ne zborime...za"pokloni" ic muabet da ne pravime...za odnos kon musteriite....:)..ali zatoa nasi VLADETELI inkasiraat...toa e problemot...INSTITUCIONALIZIRANA MAFIJA NA DRZAVNO NIVO.....momentalno kumot se odaziva na Gwujo......vski... :) i e vo istiot kartel so site prethodni...:)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
SIIITE SE GOOOOLEMO SRANJE sporedeno so operatori vo KULTURNI zemji... :) za ceni da ne zborime...za"pokloni" ic muabet da ne pravime...za odnos kon musteriite....:)..ali zatoa nasi VLADETELI inkasiraat...toa e problemot...INSTITUCIONALIZIRANA MAFIJA NA DRZAVNO NIVO.....momentalno kumot se odaziva na Gwujo......vski... :) i e vo istiot kartel so site prethodni...:)
Србија не е особено културна земја, гледано од запад, па имаат УПМ ефтини тарифи и на разговори и на СМС.

А кај нас , ама апла важи варијантата:
Како и да се завртши, газот ти е од позади.

Факинг космофон, постпејд претплатник сум им години... и редовно ме крадат на сметки. Просто ме фати инат еден ден и сум земал да рачунам сума по сума од деталната во која тарифирањето се заокружува на две децимали.

И редовно сум наоѓал разлика од 150-400 денари на собраниот износ од деталната (број по број) и вкупниот пресметан од нивна страна на истата сметка.

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Да не испадне само на изненадување...
да го продадат Т-Мобиле (мобифак)
а да го сочуваат Космофон?
Пошто има преку 140.000 барања за промена на оператор
од кои што преку 100.000 си заминале или сакаат да си заминат од мобифак (т-мобиле).

Башка со такви нечесни `методи` се служат то копиљаната од мобифак приликом барањето за промена на оператор...
СРАМОТА ЕЈ.
Така ме нанервирале...
што од кога ќе заврши постапката и за третиот број,ќе преразгледам опции за да им се перне една тужба.
Oва не да не ти е точно.... :nenene:

Претходната недела имаше објавено (ја на Нетпрес прочитав) дека околу 600 и нешто претплатници ја искористиле услугата преносливост на број од сите оператори.
Те разбирам после малтретирањето во Т-Мобиле да ти е преку таквото од нив, ама „преку 100.000“ ти е претерано и тоа многу.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Србија не е особено културна земја, гледано од запад, па имаат УПМ ефтини тарифи и на разговори и на СМС.

А кај нас , ама апла важи варијантата:
Како и да се завртши, газот ти е од позади.

Факинг космофон, постпејд претплатник сум им години... и редовно ме крадат на сметки. Просто ме фати инат еден ден и сум земал да рачунам сума по сума од деталната во која тарифирањето се заокружува на две децимали.

И редовно сум наоѓал разлика од 150-400 денари на собраниот износ од деталната (број по број) и вкупниот пресметан од нивна страна на истата сметка.
Serpiko...gledano od daleku SRBIJA e AMERIKA za Makedonija....zatvoreni vo geto ovcite gubat predstava za realnost....JADAT TRICI, mislejki deka e leb..... :)....i bleat... :) vo iscekuvanje da gi poceskaat....takvi glupavi, ne svakjaat deka toa sto im go prodavaat za "ceskanje " e vsusnost DLABOKO STRIZENJE... NULARICA :)

N

nikola2004mkd

Гостин
Космофон нема да се затвори. Тој ќе биде продаден при крајот на првиот или почетокот на вториот квартал од 2009 година, заедно со комплетната инфраструктура и претплатниците. Се очекува да постигне цена од 300 милиони евра. За најсериозен кандидат (и мој фаворит) важи "Теленор" кој во Србија има страшно добра понуда за приватни корисници. Имено тамошните корисници во претплата од 500 динари (350 денари) без ДДВ. добиваат 150 бесплатни минути спрема сите мрежи и 150 бесплатни смс пораки спрема сите мрежи.
А еве и линк до понудата: http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=3879

Член од
4 мај 2008
Мислења
255
Поени од реакции
11
Доста ни е од (погрдни зборови) грци. Нека го купи било кој.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Космофон нема да се затвори. Тој ќе биде продаден при крајот на првиот или почетокот на вториот квартал од 2009 година, заедно со комплетната инфраструктура и претплатниците. Се очекува да постигне цена од 300 милиони евра. За најсериозен кандидат (и мој фаворит) важи "Теленор" кој во Србија има страшно добра понуда за приватни корисници. Имено тамошните корисници во претплата од 500 динари (350 денари) без ДДВ. добиваат 150 бесплатни минути спрема сите мрежи и 150 бесплатни смс пораки спрема сите мрежи.
А еве и линк до понудата: http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=3879
Супер!
Ако дојде Теленор ќе имаме 2 идентични мобилни оператори со Србија, со тоа што различните ќе бидат T-Mobile (кај нас) и MTS (Србија).

Мене ми е сепак жал што Космофон нема да постои, сепак се добар оператор и според мене ги имаа најреалните цени за разговор.

П.С. Ах, Спик Ап со бесплатните пораки за викенд од 2006 година. :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom