- Член од
- 25 април 2011
- Мислења
- 197
- Поени од реакции
- 283
Добро бе другар ај по твојот памет ќе се затвориме сите, ама буквално сите по дома до вакцината, значи до крај на 2020, сите компании ќе си банкротираат, плати ќе нема, ама ете ќе преживееме со некоја си заштеда и само со леб...арно ама ќе нема пари ни за државата, па објасни ми ти од каде пари за плати за здравство кое сакаш да те лечи, за опрема за тоа здравство, од каде пари за плати за полицијата за да спроведува полициски час и да те штити ?А што курац ми вртите тогаш брза помош за баби и дедовци и мајка татко ако се над 70 и се жалите во темана за мк здравство дека ве прашувале колку години имаат, кога нели, си го изживеале своето?
Или сто стапа на туѓ грб не болат?
И што си ти попривилегиран од нив за да ти можиш да се криеш под јорган цела година, а тие да се изложуваат на ризик за твое арно и притоа да нема ни за плата да му се даде ?
Јас не сум за да умира никој од корона, фала богу, меѓутоа нема излез од оваа ситуација, освем продолжување на животните активности со лична заштита, маски, без големи собири и слично.