Коронавирус (COVID-19)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.821
Прегледај го приврзокот 244873

Во живо од Немачка. Ама брат во Немачка нема полициски час ама ние ќе дме зстворени ко стока hhhh.

Е поради ова нема полициски час, а во Лидл бевме сите на 2м растојание, пред маркетите дезинфеквија на влез и излез.
@Jedah Ете на муабетот :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ние сме болна нација, преведваме се од српски сајтој, верваме на српски експерти по теории на заговор, ние сме браќа со Русија шо цел живот се од нив е на наша штета...

И се од овие извори е порелевантно него доктор специјалист и после - Абе арен беше не знам од шо умре..

Ми иди фб да избришам од ваквите и '5G се поставува затоа е полицискиот час/ бегалци носат ' муабети. Стварно сме најтупиот и простиот народ на планетата.
Не ја глеам поентата да се дроби за земји во кои живее пола форум и тие факти се лесни за проверка. Пишав три пати дека во Словенија социјалните мерки ќе си важат до крај на годината и дека не се размислува за наредни 2 недели да има попуштање и еве го Буци, баааам, се се отворало :icon_lol:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Не ја глеам поентата да се дроби за земји во кои живее пола форум и тие факти се лесни за проверка. Пишав три пати дека во Словенија социјалните мерки ќе си важат до крај на годината и дека не се размислува за наредни 2 недели да има попуштање и еве го Буци, баааам, се се отворало :icon_lol:
Ај што се се отворило, ама и кај нас никогаш не биле затворени, па као демек ние у затвор сме биле.
Сам себе убијал.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.952
а не ти се чини дека медиумите ја пренапумпаа паниката и дека ова чудо го претставија како најсмртоносен вирус кој се појавил, а всушност да е далеку помала смртноста од обичниот грип.
не е помала

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај што се се отворило, ама и кај нас никогаш не биле затворени, па као демек ние у затвор сме биле.
Сам себе убијал.
Сликата на Деви кажува се ама ајде

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.827
Поени од реакции
17.774
Моментално сум во возот Хамбург - Клансбул.

20200415_162220.jpg
20200415_162151.jpg

Дезинфекција врши цел пат на сите вагони со алкохол и влажни...

Ама не бе Германија биле чкљ читав дури и фрка намерно Германија ја туркала италија па мк пишеа дека МК поубо се справува него Германија. Аххх бе

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Вело ти се чини дека се губел и го прегазиле годините, тоа за тебе е вклучување мозок и логично расудување, а не ти се чини дека медиумите ја пренапумпаа паниката и дека ова чудо го претставија како најсмртоносен вирус кој се појавил, а всушност да е далеку помала смртноста од обичниот грип.
Абе нема нормален политичар, освен Трамп, кој што делува без да се консултира со стручни лица.

Еве сега гледаме зошто Путин ја пикна во карантин Русија. Знаел што следи, и сигурно не носел одлуки заради паниката во медиумите.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.026
Поени од реакции
12.700
Не може да се споредува Шведска со останатите земји. Настрана менталитетот, има голема разлика и средината во која луѓето живееле. Споредба на 80 годишен дедо во Шведска и Македонија е како да споредувате баби и жаби. Старите тука се витални и се цело време во природа на прошетки. Баба ми во МК има скоро 80 години и откако го воведоа карантинов ми се скапа жалење дека не можела да излезе од дома, џанам пред тоа се скапа шетање. Одеше до маркет по цигари и назад. Тука цело време се излезени по паркови, активни се, одат во теретани, спортуваат, производите кои ги конзумираат не се од третокласно ниво, и искрено за ништо не се замараат.
Верувам дека во голем број од здравствените заболувања стресот си има голема улога. Просечен Швеѓанец не доживува стрес. За ништо. Споредете го тоа со стресот кој го поминале вашите баби и дедовци, мајки и татковци со распад на една држава, период на транзиција, живеење во подрачје склоно на немири и воени конфликти, често со приходи на работ на егзистенција и треба да ви биде јасно.
Бројките тука не се за верување, претпоставка на голем број медиуми е дека има многу повеќе починати отколку што се пријавени. Најверојатно како починати ги вбројуваат само тие кои биле дијагностицирани претходно.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Абе нема нормален политичар, освен Трамп, кој што делува без да се консултира со стручни лица.

Еве сега гледаме зошто Путин ја пикна во карантин Русија. Знаел што следи, и сигурно не носел одлуки заради паниката во медиумите.
Значи ипак заклучоци донасаш од медиуми, а не од струката што кажува.
Сите политичари па и Путин можат да донесуваат одлуки брз основа на притисок од јавноста, рецимо знаеш ли вмрони колку ке трубеа да не се донесоа овие мерки, мислиш тоа пваа власт не гл знаеше, по мене мерките се донесени повеќе под притисок од јавноста од колку што навистина се во целост потребни.

B

Beginner

Гостин
Не трошам енергија, се смеам каков народ живее на планетава, 37 дена дома ама излегува секој ден:pos:, ликови како тебе со пари не се плаќаат,смешна си :)
Ти беше тој што предвидуваше 0 починати во Македонија од овој "кроасанвирус" и дека повеќе ќе имало од грип умрено него ли од ова. Изгледа кратко памтење имаш ама форум е се си стои сега некако многу активен си овде што толку се замараш за вирус што не постои. Не мислам да се паничи и дига паника безпотребно ама да се земе во предвид дека не е заебанција и да се сфати озбилно. Да има 500 к излечени официјално може и многу повеќе да се излечени. Ама исто така има и 130 к починати официјална бројка а колку стварно се дали повеќе помалку никој не знае сега за сигурност ќе се виде тоа со тек на времето кога ќе заврши пандемијата.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

D

Deleted member 95595

Гостин
Не може да се споредува Шведска со останатите земји. Настрана менталитетот, има голема разлика и средината во која луѓето живееле. Споредба на 80 годишен дедо во Шведска и Македонија е како да споредувате баби и жаби. Старите тука се витални и се цело време во природа на прошетки. Баба ми во МК има скоро 80 години и откако го воведоа карантинов ми се скапа жалење дека не можела да излезе од дома, џанам пред тоа се скапа шетање. Одеше до маркет по цигари и назад. Тука цело време се излезени по паркови, активни се, одат во теретани, спортуваат, производите кои ги конзумираат не се од третокласно ниво, и искрено за ништо не се замараат.
Верувам дека во голем број од здравствените заболувања стресот си има голема улога. Просечен Швеѓанец не доживува стрес. За ништо. Споредете го тоа со стресот кој го поминале вашите баби и дедовци, мајки и татковци со распад на една држава, период на транзиција, живеење во подрачје склоно на немири и воени конфликти, често со приходи на работ на егзистенција и треба да ви биде јасно.
Бројките тука не се за верување, претпоставка на голем број медиуми е дека има многу повеќе починати отколку што се пријавени. Најверојатно како починати ги вбројуваат само тие кои биле дијагностицирани претходно.
Stresot, nemashtijata i nesigurnosta koja ja imame vo nashevo opshtestvo tuka vo Makedonija/Balkanot pridonesuva sekako za nekvaliteten zivot, ama pa ostanatite raboti koi gi nabroja kako zdrava ishrana, fizichka aktivnost, proshetki i drugo nemaat vrska so imanje ili nemanje pari, se e navika. Nie ne sme zdrava nacija i nemame zdravi naviki. Pa vidi samo kako izgledaat nashite stari, kako vo ostanatiot del vo Evropa. Kaj nas shamijosani, vo tie crnite dolgi fustanishta, nekapeni Bog znae od koga, a nedaj Boze pa da se doteraat da izgledaat na lugje.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.081
Поени од реакции
6.567
Добро бе имаме во реал тиме еден куп сведоштва од доктори во првите борбени линии за тоа што се случува кај пациентите со Корона, и сега ќе ми објаснуваш за шпанскиот грип за сведоштва од пред 100 години?!?
Имаме кинеска студија која укажува дека 91% од умрените имале сериозно компромитиран имун систем од икс причини, не знам само на која возраст во просек.
Х1Н1 и мутацијата позната како Шпански грип е детално проучена, пишувани се медицински трудови, книги, јасно се знае која била најризичната група и кои умирале најчесто.

Дали знаеме за овие 900 лица кои се заразени во РСМ нешто повеќе од хистерии и паники ширени од медиуми и прифатени од рајата?
Пример, процентуална слика, колку од заразените биле 65+, колку од упокоените имале претходни хронични тешки ситуации кои им го компромитирале имуниот систем и слично, онака, некакви релевантни податоци. Или тоа не е важно?

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.081
Поени од реакции
6.567
Ти беше тој што предвидуваше 0 починати во Македонија од овој "кроасанвирус" и дека повеќе ќе имало од грип умрено него ли од ова. Изгледа кратко памтење имаш ама форум е се си стои сега некако многу активен си овде што толку се замараш за вирус што не постои. Не мислам да се паничи и дига паника безпотребно ама да се земе во предвид дека не е заебанција и да се сфати озбилно. Да има 500 к излечени официјално може и многу повеќе да се излечени. Ама исто така има и 130 к починати официјална бројка а колку стварно се дали повеќе помалку никој не знае сега за сигурност ќе се виде тоа со тек на времето кога ќе заврши пандемијата.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Што да правам, не сум морбиден, јас сум да има што помалку жртви, може сум изјавил и такво нешто, иако би бил благодарен да ставиш линк до тоа тврдење, јас би сакал реална сталожена процена на ситуацијата. Сосема е можно да има повеќе починати од сезонски мутации отколку од овој вирус, но нема каде да се видат податоци, ако некои има инфо нека стави линк. Само имај на ум дека упокоените од сезонски грипови многу често ги припишуваат на пневмонија и други причини така да бројката е секогаш далеку поголема од цифрата која би била официјална.

А ти дали си да се сфати озбилно и сезонска мутација, и кардиваскуларни заболувања и канцерогени (во СК имаше процени за 1300-1400 годишно директни жртви на аерозагадувањето) или само овој вирус, ексклузивно?
Сите се загриживте откако така ви кажаа на ТВ, пред тоа нешто слабо...този смрт не е смрт :)

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.026
Поени од реакции
12.700
Stresot, nemashtijata i nesigurnosta koja ja imame vo nashevo opshtestvo tuka vo Makedonija/Balkanot pridonesuva sekako za nekvaliteten zivot, ama pa ostanatite raboti koi gi nabroja kako zdrava ishrana, fizichka aktivnost, proshetki i drugo nemaat vrska so imanje ili nemanje pari, se e navika. Nie ne sme zdrava nacija i nemame zdravi naviki. Pa vidi samo kako izgledaat nashite stari, kako vo ostanatiot del vo Evropa. Kaj nas shamijosani, vo tie crnite dolgi fustanishta, nekapeni Bog znae od koga, a nedaj Boze pa da se doteraat da izgledaat na lugje.
На тоа и мислев, не беше ништо поврзано со пари.

Kajgana Shop

На врв Bottom