M
Macedon1um
Гостин
Се надевам овој пат и го земале пасошот, да не ја видиме чекирана на фб во Сент Мориц за некој денЦаца пуштена на домашно лекување
Се надевам овој пат и го земале пасошот, да не ја видиме чекирана на фб во Сент Мориц за некој денЦаца пуштена на домашно лекување
Сеа летово ке се слика на зимување на Андите.Се надевам овој пат и го земале пасошот, да не ја видиме чекирана на фб во Сент Мориц за некој ден
А кој е ликов го има некаде?Треба да се провери оној со фитнес салонот кој се "заразил во продавница".
Може ќе го снима Touching the Void 2 делСеа летово ке се слика на зимување на Андите.
А од кога се враќа пак на работа?Цаца пуштена на домашно лекување
Мене ми е уште почудно зошто некој ги прашува место да провери. Или се прикрива, друго нема. Во 2020 да скријаш поминување граница е надреално.Како може некој да си даде слобода да лаже полиција, поготово околу информации што се проверуваат со 2-3 клика како движење по граници покондурена сељана
Pa sega ona go ima prelezano virusot I ima imunitet, moze slobodno da seta po svetot. Toa e dobrata vest za zabolenite, koga ke go prelezat virusot posle mozat da ziveat slobodno I bez strav dodeka drugite se spikani u misja rupa...Се надевам овој пат и го земале пасошот, да не ја видиме чекирана на фб во Сент Мориц за некој ден
Не се знае како фатил, чисто сумјам дека било кога излегол у маало, па наредниот ден да имал температура. Конкретно за овие од Козле денес што се медицинските лица, 8 на број, немале никакви симптоми бар повеќето од нив али беа тестирани поради пациентот кој го лекувале што значи не дека инстантно а се заразиш и имаш некаков симптом ( ова е веќе дебатирано тука безброј пати ). Најверојатно повеќе ќе искочат у Козле зашто сеа на тапет за тест се тие што имале контакт со сите кои заболеле од пациентот.На претходните страни напиша дека починатиот дечко лесна му земја дека пред 10 дена како извор можно е да закачил вирус. Со сигурност ли е веста дека не патувал, шетаќ.. значи ако толку лесно се пренесува те тера на тераса да не излезеш а камоли до продавница. Исто така за дсчкото од куманово не беше образложено како се инфицирал. Поентата ми е мора да постои друга причина бидејќи ако трансмисијата е толку лесна тогаш сите ќе го прележиме.
А каде да проверат? Ако се и ЕУ државјани шетаат низ цела ЕУ со лична карта, освен тоа од МВР тука не ни смеат да им бараат или задржуваат патни исправи од друга држава. Да бевме и ние во ЕУ тогаш ќе можеше лесно да се провери.Мене ми е уште почудно зошто некој ги прашува место да провери. Или се прикрива, друго нема. Во 2020 да скријаш поминување граница е надреално.
Ова официјално е Директорски грип/треска. Цаца, шумаро, контра монтра...
И ја не верував дека ако дојде до ситуација да мора да се пазиме од зараза која може да не убие, дека толкава бројка на луѓе нема да ја почитуваат најосновната препорака за седење дома за нивно и доброто на своите блиски, па мораше полициски час да ни се воведе.Не можам да поверувам дека постои ваква стока од народ како овие, да лажат полиција и пред се да ги изложуваат најблиските на сериозен здравствен ризик заради обично к*ропецање.
Па утре задутре може да умре некој заради тебе бре. Колку треба да си без мозок за да не го скопчаш ова, кога секој ден и насекаде се зборува само за вирусов.
Цаца из фрии нам ни останува да се информираме низ форум.. мене по логично ми е пристапот на шведска и останатите држави не се издржува.. ама сепак останува да се види како ќе се одвива таму ситуацијата во следните две недели а до тогаш болната вистина останува да седиме дома.А од кога се враќа пак на работа?