Коронавирус (COVID-19)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Не, да споредам колку сме бедни.
Автоматски споено мислење:

Е не, дома ќе седам, ќе јадам мекици од залихата на брашно на мама.
Најтрагично во оваа ситуација е што токму младите како нас имаат ваков игнорантен пристап кон пандемијата - подложни на фејк њуз и тврдоглави.

Знаеш што е лошото? Што ти доаѓаш од странска земја, полн со самодоверба и здравје, нема да одиш во самоизолација 14 дена превентивно, туку ќе шпарташ по кладилници и кафиња, ќе одиш по пичиња, и нема да ти е ништо ама недај боже ќе го пренесиш на некој како мене, со хронична болест и штотуку завршена тримесечна кортико терапија која ми го однесе имунитетот во офсајд.

За жал не си единствен, мој другар шеташе периодов и кога му реков подобро што се вратил дома превентивно, ми се изнасмеа и ми рече Во четврток 20 степени ќе е, ќе видиш како ќе умре вирусов... изгледа си ја замислил коронава како да е вампир од Блејд изложен на сонце.

Член од
10 март 2020
Мислења
127
Поени од реакции
188
Jas pak za grcite ke zboram iako vcera imav kritiki,ama bidejki sum od Bitola moram.Grcija ako ne se lazam spaga vo srednorizicnite zemji,e sega za nasite sto doagaat od Grcija treba da vazi merkata samoizolacija i ako ne se postapuva taka predvidena e krivicna odgovornost,sto mislam deka e vo red,no koja e poentata na ovaa merka ako dnevno non stop doagaat Grci za koi ne se znae dali se zarazeni ili ne,zosto bi bil nasiot vo samo izolacija a ovoj drugiot slobodno seta

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Те молам дај ми одговор пошто само небулози слушам и читам...
Ако групите на луѓе кои добија ослободување од задолжувањата - ученици, студенти, родители со мали деца и нормално пензионерите седат дома а тие што не добија ослободување од задолжувањата работат до ~5, кој ќе седи во кафич?

Ако ништо не работи тоа веќе е полициски час и сигурно е поврзано со вонредна состојба, за фул затворање сигурна сум дека кочат некои правни процедури па затоа е workaround-oв до 6.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Така размишљала и онаа од клиника, па сеа ради неа над 100 доктори се у изолација, со цели фамилии. Многу е себично така да размислуваш, шо знам. Ако тебе те заболе, а сите други околу тебе се замараат, ондак до тебе е проблемот - а не до другите.
Имам двајца родители над 70 години. Едниот со срцев проблем, другиот со висок притисок нон-стоп. Не дај боже да ги фати нив, да им пренесе некој како тој господинот од Дубаи што бил. Патиме од тешки болести, најчесто умствени.

Член од
16 август 2018
Мислења
405
Поени од реакции
520
Те молам дај ми одговор пошто само небулози слушам и читам...
Пошо планот е дечиштата и мамичките да седат дома, додека мажите го вадат лебот, а во кафичите да остане само категоријата џаболебари, при што под влијание на овие фактори кафичот би бил полупразен но би имал колку толку заработка за да се покријат тековните трошоци.

Член од
26 декември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
279
Најтрагично во оваа ситуација е што токму младите како нас имаат ваков игнорантен пристап кон пандемијата - подложни на фејк њуз и тврдоглави.

Знаеш што е лошото? Што ти доаѓаш од странска земја, полн со самодоверба и здравје, нема да одиш во самоизолација 14 дена превентивно, туку ќе шпарташ по кладилници и кафиња, ќе одиш по пичиња, и нема да ти е ништо ама недај боже ќе го пренесиш на некој како мене, со хронична болест и штотуку завршена тримесечна кортико терапија која ми го однесе имунитетот во офсајд.

За жал не си единствен, мој другар шеташе периодов и кога му реков подобро што се вратил дома превентивно, ми се изнасмеа и ми рече Во четврток 20 степени ќе е, ќе видиш како ќе умре вирусов... изгледа си ја замислил коронава како да е вампир од Блејд изложен на сонце.

За жал изгледа насекаде е тој менталитет - Во Бугарија од добра организираност со изолирање на време . 2цата првични пациенти "бегаат" од самоизолација за да одат на родеден заразувајќи 14 други од кој понатаму тргнува се во безда па еве денеска Бугарија прогласки вондредна состојба

.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.760

Член од
26 декември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
279

Kурир се ептен бедни ама ако дел од ова е точно и уште кога се вратила била пријавена докторката а не се изреагирало тогаш се ова сега паѓа во вода

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
@GavolRulz , мислам дека те имам читано во гурманско дека имате фамилијарен бизнис во угостителство и јасно ми е зашто се нервираш, али тоа не значи дека не треба да почитуваш она што е препорака за општо добро. Исто и ти самиот, прибери си се во изолација, за инат правење сите знаеме, али кога иде контра наше здравје некако ми нема смисла.

Искрено, кога ќе прочитам некој што ќе правеле по дома, еве не знам, добивам идеја дека луѓево не знаат сами со себе како да живеат. Една се утепа ставајќи сториња како ете дома почнала да вежба, секоја вежба по трипати сликана ко некое чудо да е дома да вежбаш сама, еве јас истото година го правам, па никому ништо. Јасно ми е дека има фанатици по кафе одење секој божји ден, која е желбата за истото не ми е јасна, али не верувам дека истиве ќе се приберат дома, тоа ко да ги затвориш во затвор е.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
@GavolRulz , мислам дека те имам читано во гурманско дека имате фамилијарен бизнис во угостителство и јасно ми е зашто се нервираш, али тоа не значи дека не треба да почитуваш она што е препорака за општо добро. Исто и ти самиот, прибери си се во изолација, за инат правење сите знаеме, али кога иде контра наше здравје некако ми нема смисла.

Искрено, кога ќе прочитам некој што ќе правеле по дома, еве не знам, добивам идеја дека луѓево не знаат сами со себе како да живеат. Една се утепа ставајќи сториња како ете дома почнала да вежба, секоја вежба по трипати сликана ко некое чудо да е дома да вежбаш сама, еве јас истото година го правам, па никому ништо. Јасно ми е дека има фанатици по кафе одење секој божји ден, која е желбата за истото не ми е јасна, али не верувам дека истиве ќе се приберат дома, тоа ко да ги затвориш во затвор е.
Не е темата за тоа ама, тука гледаш на кој колку му е убаво дома и колку е среќен во бракот/врската. Оние со децата веќе си кажаа дека на нив гледаат како обврска.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Dali ako proglasat epidemija mozno e da pocnat da gi zatvoraat i prodavnicite/marketite?

Kajgana Shop

На врв Bottom