Коронавирус (COVID-19)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.750
Поени од реакции
37.745
Имам општо некои чудни болки или подобро речено непријатно чувство по телото, највеќе околу половината и грбот, осетливост на допир, очите малку ме болат кога ги движам. Немам температура или некои други симптоми. Денес втор ден се осеќам вака. Дали е можно да е корона?
... дали си имал подолг контакт со инфициран и не си носел заштитна маска?

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.483
Поени од реакции
3.297
... дали си имал подолг контакт со инфициран и не си носел заштитна маска?
Колку што јас знам, не. Но можно е да сум бил во контакт со инфициран кој нема симптоми?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.750
Поени од реакции
37.745
Колку што јас знам, не. Но можно е да сум бил во контакт со инфициран кој нема симптоми?
...тогаш не си инфициран , може си настинал нешто вежбајќи, си претерал нешто со некоја вежба, а очите си ги истрил со нечисти раце!

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.483
Поени од реакции
3.297
...тогаш не си инфициран , може си настинал нешто вежбајќи, си претерал нешто со некоја вежба, а очите си ги истрил со нечисти раце!
Камо да беше така. Не сум вежбал ништо цела недела а кога настинувам тоа е со течење на нос, итн.. Чудно се осеќам, не е како друг пат кога сум бил болен, затоа сумњам во корона. Се надевам дека си во право и дека е некоја чудна настинка сепак.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.483
Поени од реакции
3.297
Немам. Плус два дена да имам вакво чувство по телово од алергија? Очите не ме чешаат него како мускулот очен да ме боли кога гледам нагоре/надоле/лево/десно. Кога сум имал грип слично сум се осеќал ама било пропратено со температура, кивање кашлање итн.. И обично има кулминација па оздравувам, а мене ми е статус кво чувствово втор ден.
Ако не ми е подобро до понеделник ќе се тестирам.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.750
Поени од реакции
37.745
Немам. Плус два дена да имам вакво чувство по телово од алергија? Очите не ме чешаат него како мускулот очен да ме боли кога гледам нагоре/надоле/лево/десно. Кога сум имал грип слично сум се осеќал ама било пропратено со температура, кивање кашлање итн.. И обично има кулминација па оздравувам, а мене ми е статус кво чувствово втор ден.
Ако не ми е подобро до понеделник ќе се тестирам.
...ќе се тестираш и ? што понатаму? зашто не размислуваш на поинаков начин дека утре ќе ти биде подобро!

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.483
Поени од реакции
3.297
...ќе се тестираш и ? што понатаму? зашто не размислуваш на поинаков начин дека утре ќе ти биде подобро!
Абе не размислувам јас за мене, размислувам за луѓето со кои контактирам, не сакам да му пренесам на некој.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.750
Поени од реакции
37.745
Абе не размислувам јас за мене, размислувам за луѓето со кои контактирам, не сакам да му пренесам на некој.
штом немаш симптоми нема да пренесеш!

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.477
Поени од реакции
10.386
штом немаш симптоми нема да пренесеш!
Научниците велат дека и асимптоматичните лица можат да го пренесат вирусот..они се позитивни, го имаат вирусот, немаат симптоми, но се ширачи на зараза, а што е најпроблематично кај оваа група на заболени, е тоа што не се знае сеуште во кои денови се најзаразни.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Треба размислуваш затоа што другар 30 години едвај се спаси, уште е у болница.
Новиве соеви пепел праат и млади и Козле е пуно и све.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.750
Поени од реакции
37.745
Научниците велат дека и асимптоматичните лица можат да го пренесат вирусот..они се позитивни, го имаат вирусот, немаат симптоми, но се ширачи на зараза, а што е најпроблематично кај оваа група на заболени, е тоа што не се знае сеуште во кои денови се најзаразни.
... види, дискутабилно е тоа кои има и кои нема симптоми, на пример според тоа како ги читам некои членови овде, малку ќе го заболи рамото или нема да почувствува мирис или протече носот, веднаш има симптоми, а на пример за мене сево ова не се симптоми воопшто туку нормална состјба на телото, да во текот на ден, два се стресе, заболе мускул, кивне, прдне, главоболка, температура 37 со 5 све тоа за мене е нормално,
а „научиците“ некако токму поради вакви изјави што ги менуваат де вака де онака, не ми држат вода!

D

Deleted member 12196

Гостин
Немој така. Ако ти кажува дека без симптоми не може да пренесе, тогаш е точно.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
879
Поени од реакции
1.408
Добро дали е воопшто нормално после брис земање мирисо да е опаднат? Буквално во носов не ми е пријатно откатко ми ги закачија то чепкалките дури и крв имав отпосле, дур секнев носо да речам.

Имав мала настинка во саботата (да речам преладен) со внатрешна температура, сосем малце грлото црвено со мала кашлица и секрети од носо. После другата ден имав болки во нозете сè до половината. Температурата ми помина во саботата а болките исто така во неделата ми поминаа. Температурата ми е цело време 36.4, ѝ кажав на матичната во понеделникот шо ми се случи, ми вели тие се симптомите на ковид да почекаме да видиме како че ми биди ситуацијата за да видиме да напрајме крвна слика, ама по инсистирање на сестрата, ми закажа за тестирање ковид за денеска во 8 сабајле. Појдов и откако ми зедоја брис (солзи ми течеа од болката), букавлно не ми е ич пријатно на носов, имам вкус, температурата ми е 36.4, грлото ми помина, само шо сè уште имам тро секрети, сосем малце, малце можи да ми се подзатни носо, ама ништо посериозно, а можам само да мириснам ако ептен го доближам нештото до нос, или пак има јак мирис како алкохол. Ако некој знај, нека објасни ве молам.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Добро дали е воопшто нормално после брис земање мирисо да е опаднат? Буквално во носов не ми е пријатно откатко ми ги закачија то чепкалките дури и крв имав отпосле, дур секнев носо да речам.

Имав мала настинка во саботата (да речам преладен) со внатрешна температура, сосем малце грлото црвено со мала кашлица и секрети од носо. После другата ден имав болки во нозете сè до половината. Температурата ми помина во саботата а болките исто така во неделата ми поминаа. Температурата ми е цело време 36.4, ѝ кажав на матичната во понеделникот шо ми се случи, ми вели тие се симптомите на ковид да почекаме да видиме како че ми биди ситуацијата за да видиме да напрајме крвна слика, ама по инсистирање на сестрата, ми закажа за тестирање ковид за денеска во 8 сабајле. Појдов и откако ми зедоја брис (солзи ми течеа од болката), букавлно не ми е ич пријатно на носов, имам вкус, температурата ми е 36.4, грлото ми помина, само шо сè уште имам тро секрети, сосем малце, малце можи да ми се подзатни носо, ама ништо посериозно, а можам само да мириснам ако ептен го доближам нештото до нос, или пак има јак мирис како алкохол. Ако некој знај, нека објасни ве молам.
брат, шо да ти објаснат, се брца длабоко, незгодно е, боли, зависи колку ќе брцнат, зависи шо ќе поткачат, иритирано е, можни се ситни повреди, ќе ти помине за 2-3 дена

има и друго објснување а тоа е дека си чипиран сеа па му треба време на организмот да се навикне на страното тело

Kajgana Shop

На врв Bottom