- Член од
- 31 мај 2020
- Мислења
- 92
- Поени од реакции
- 128
Мех.ја ќе ти купам без да се кладиш
Ти не си интересен пошто не си anti - corona believer, а мене ми треба некој таков, да се напињаме колку нешо да се дешава.
Мех.ја ќе ти купам без да се кладиш
Samo Ti prodolzi da si teras majtap,mene ne si smetaat tvoite napagjanja,navredi.Neka ti e Gospod napomosАмин пророче, аирлија работа. Да не ме сфатиш погрешно ама ми личиш на забеган болничар од инфективна шо собира лигушки од ковид пациенти, ги става во спреј и прска во гужва. Проштевај ако грешам.
Народ уште се теши со муабет дека откако ќе се смени власта ќе се воспостават и мерки.10.000 во Декември е премија ако имаме,од овие 5.000 поише од пола се од последниов месец,сега многу побрзо се шири
Зависи колку ќе тестираат.Народ уште се теши со муабет дека откако ќе се смени власта ќе се воспостават и мерки.
Jas se izvinuvam ako sum kriv sto vi ja rasipuvam temava,Jas pisuvam za da go prenesam ona sto go nauciv,koj saka neka veruva koj ne i nemora,neka prodolzi da si tera majtap,da vregja i omalovazuva,Koj iskreno veruva vo Gospoda i mu se moli,Bog sam ke mu ja otkrie vistinata,a koj nesaka,nemozes so sila da nateras da se spasiТемава е попара од моментов кога се отвори... сепак да се обидеме да не враќаме...
Еве сега и со благослов на @GoranGoks да се вратиме на муабетот за Корона.
Добро е брате,ти ја разбравме поентата.Jas se izvinuvam ako sum kriv sto vi ja rasipuvam temava,Jas pisuvam za da go prenesam ona sto go nauciv,koj saka neka veruva koj ne i nemora,neka prodolzi da si tera majtap,da vregja i omalovazuva,Koj iskreno veruva vo Gospoda i mu se moli,Bog sam ke mu ja otkrie vistinata,a koj nesaka,nemozes so sila da nateras da se spasi
Slava mu na Boga za sve
Јас би се кладел дека бројот за починати во 2020та ќе биде најмногу за 10% повисок од просекот во предходните 5 години.Народ уште се теши со муабет дека откако ќе се смени власта ќе се воспостават и мерки.
Mamma mia!
Qual è il tuo pronostico per l'Italia? Dove sarà il nuovo epicentro? Sarà di nuovo in Lombardia? Sei sano?
Forse hai bisogno di assistenza medica.
Samo prodolzi da si se zabavuvas,tesko vam nevernici nemate ni troska strahopocit prema BogaMamma mia!
Qual è il tuo pronostico per l'Italia? Dove sarà il nuovo epicentro? Sarà di nuovo in Lombardia? Sei sano?
Forse hai bisogno di assistenza medica.
10% за тебе малце е? За човечки животи зборуваме, не за компири.Јас би се кладел дека бројот за починати во 2020та ќе биде најмногу за 10% повисок од просекот во предходните 5 години.
kasno e cedo bozje, kasnoSamo da bide jasno,Toa ne e moj sovet,toa e sovet od Svetite Otci koi uste odamna go najavuvale ova sto se slucuva denes.Po nivnite zborovi covekot e stvoren da raboti so zemja,ts.da ja obrabotuva zemjata i taka da se prehranuva,zivotot na selo e Blagosloven,a zivotot so grad e zamka,ne go svativme toa do sega zosto se prepustivme na udobnosta i pogodnostite sto gi nudi zivoto vo grad,e sega mnogu nabrzo site nie ke uvidime deka edinstveno spasot e vo povratok na selo.Kako sto kazale Svetite Otci, Solzite,potta i krvta vodat do spasenie
Bidejki najlesnoto nie go otfrlivme,solzite koisto pretstavuvaat pokajanie,a pokajenie nema,sledno e potta,so makotrpna rabota od utro do mrak rabota na nivite i bavcite,stoka i dr.kako bi mozele da se prehranime,dur po gradovite vladee haos i glad .Ako i toa go otfrlime tretoto,poslednoto i najstrasno e krvta.Preku prolivanje krv Gospod da ne vbroi vo svoite macenici,no samo onie sto se krsteni vo Gospod Isus Hristos...za drugite kako miluva Gospod...Slava mu za se
Има еден куп на болести каде што таа бројка од 10% би можеле да ја намалиме. Од тие околу 22к починати годишно што ги имаме веројатно добри 40% се директна или индиректна последица на сиромаштија (нередовна, нездрава, неправилна исхрана, живот со субстандардни услови). Ама не, ние сме се фатиле за овие 10% што во моментов за нас се виша сила, која не можеме никако да ја контролираме. И се опседнуваме со тоа.10% за тебе малце е? За човечки животи зборуваме, не за компири.
Ова не можам да го сфатам како ги оставаат луѓево со други здравствени проблеми да умираат, зарем нема никакви опции за нив?? Страшно и прежално...Повреден од сообраќајка не го примиле во 8-ми и на клиника оти не бил ковид, починал од внатрешно крварење...