Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
26 април 2020
Мислења
53
Поени од реакции
73
Амин пророче, аирлија работа. Да не ме сфатиш погрешно ама ми личиш на забеган болничар од инфективна шо собира лигушки од ковид пациенти, ги става во спреј и прска во гужва. Проштевај ако грешам.
Samo Ti prodolzi da si teras majtap,mene ne si smetaat tvoite napagjanja,navredi.Neka ti e Gospod napomos

Член од
31 мај 2020
Мислења
92
Поени од реакции
128
10.000 во Декември е премија ако имаме,од овие 5.000 поише од пола се од последниов месец,сега многу побрзо се шири
Народ уште се теши со муабет дека откако ќе се смени власта ќе се воспостават и мерки.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.169
Поени од реакции
12.973
Народ уште се теши со муабет дека откако ќе се смени власта ќе се воспостават и мерки.
Зависи колку ќе тестираат.
Ако тестираат по 2-3000 дневно може и 20000 да има до декември.
Мене ми е драго што ја научија грешката дека тотален лок даун не е решение,ниту некад ќе биде во вукојебини како македнонијава наша.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Член од
26 април 2020
Мислења
53
Поени од реакции
73
Темава е попара од моментов кога се отвори... сепак да се обидеме да не враќаме...
Еве сега и со благослов на @GoranGoks да се вратиме на муабетот за Корона.
Jas se izvinuvam ako sum kriv sto vi ja rasipuvam temava,Jas pisuvam za da go prenesam ona sto go nauciv,koj saka neka veruva koj ne i nemora,neka prodolzi da si tera majtap,da vregja i omalovazuva,Koj iskreno veruva vo Gospoda i mu se moli,Bog sam ke mu ja otkrie vistinata,a koj nesaka,nemozes so sila da nateras da se spasi
Slava mu na Boga za sve

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.169
Поени од реакции
12.973
Jas se izvinuvam ako sum kriv sto vi ja rasipuvam temava,Jas pisuvam za da go prenesam ona sto go nauciv,koj saka neka veruva koj ne i nemora,neka prodolzi da si tera majtap,da vregja i omalovazuva,Koj iskreno veruva vo Gospoda i mu se moli,Bog sam ke mu ja otkrie vistinata,a koj nesaka,nemozes so sila da nateras da se spasi
Slava mu na Boga za sve
Добро е брате,ти ја разбравме поентата.
Ако не си трол,држи се до литургиите и библијата,остај овде раат празна слама да млатиме

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Јас би се кладел дека бројот за починати во 2020та ќе биде најмногу за 10% повисок од просекот во предходните 5 години.

Член од
26 април 2020
Мислења
53
Поени од реакции
73
Mamma mia!
Qual è il tuo pronostico per l'Italia? Dove sarà il nuovo epicentro? Sarà di nuovo in Lombardia? Sei sano?
Forse hai bisogno di assistenza medica.
:pos:
Mamma mia!
Qual è il tuo pronostico per l'Italia? Dove sarà il nuovo epicentro? Sarà di nuovo in Lombardia? Sei sano?
Forse hai bisogno di assistenza medica.
:pos:
Samo prodolzi da si se zabavuvas,tesko vam nevernici nemate ni troska strahopocit prema Boga

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450

тесно е у Чиле, a @Dardan-ia ?
ти си ваљда експерт за заразување од тесно

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.937
Јас би се кладел дека бројот за починати во 2020та ќе биде најмногу за 10% повисок од просекот во предходните 5 години.
10% за тебе малце е? За човечки животи зборуваме, не за компири.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.013
Да не заборавиме никогаш......
Причината за хаосот во Македонија "тесните улички во Чаир, семејните настани организирани од одредени групи на граѓани за време на полициски час"
mkd-467206.jpg
Овие ифтарски вечери беа биолошка бомба и последица за сегашното неконтролирано ширење на вирусот во Македонија.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.154
Поени од реакции
10.154
Samo da bide jasno,Toa ne e moj sovet,toa e sovet od Svetite Otci koi uste odamna go najavuvale ova sto se slucuva denes.Po nivnite zborovi covekot e stvoren da raboti so zemja,ts.da ja obrabotuva zemjata i taka da se prehranuva,zivotot na selo e Blagosloven,a zivotot so grad e zamka,ne go svativme toa do sega zosto se prepustivme na udobnosta i pogodnostite sto gi nudi zivoto vo grad,e sega mnogu nabrzo site nie ke uvidime deka edinstveno spasot e vo povratok na selo.Kako sto kazale Svetite Otci, Solzite,potta i krvta vodat do spasenie
Bidejki najlesnoto nie go otfrlivme,solzite koisto pretstavuvaat pokajanie,a pokajenie nema,sledno e potta,so makotrpna rabota od utro do mrak rabota na nivite i bavcite,stoka i dr.kako bi mozele da se prehranime,dur po gradovite vladee haos i glad .Ako i toa go otfrlime tretoto,poslednoto i najstrasno e krvta.Preku prolivanje krv Gospod da ne vbroi vo svoite macenici,no samo onie sto se krsteni vo Gospod Isus Hristos...za drugite kako miluva Gospod...Slava mu za se
kasno e cedo bozje, kasno:popce:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
10% за тебе малце е? За човечки животи зборуваме, не за компири.
Има еден куп на болести каде што таа бројка од 10% би можеле да ја намалиме. Од тие околу 22к починати годишно што ги имаме веројатно добри 40% се директна или индиректна последица на сиромаштија (нередовна, нездрава, неправилна исхрана, живот со субстандардни услови). Ама не, ние сме се фатиле за овие 10% што во моментов за нас се виша сила, која не можеме никако да ја контролираме. И се опседнуваме со тоа.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Повреден од сообраќајка не го примиле во 8-ми и на клиника оти не бил ковид, починал од внатрешно крварење...
Ова не можам да го сфатам како ги оставаат луѓево со други здравствени проблеми да умираат, зарем нема никакви опции за нив?? Страшно и прежално...

Kajgana Shop

На врв Bottom