- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.368
- Поени од реакции
- 26.421
Па поглуп сум малце од вас, што да правам. Зарем немам право на тоа?Луѓето на форумот имаат нивни објаснувања точно. Разликата е во тоа што секој има објаснувања, само ти прашања.![]()
Па поглуп сум малце од вас, што да правам. Зарем немам право на тоа?Луѓето на форумот имаат нивни објаснувања точно. Разликата е во тоа што секој има објаснувања, само ти прашања.![]()
аман вишеДенес Пендаровски излезе со изјава дека мора да научиме да живееме со пандемијата без рестрикции, иако за жал ќе носи нови болни и ќе одзема животи. Што значи, според властите не е грешка. Јас само прашувам што беше поразлично во март?
Нема смисла да одиме офф. Прашај пак што е разликата од март до сеа. Може има некој што не ти одговорил на темава па пак да ти објасниПа поглуп сум малце од вас, што да правам. Зарем немам право на тоа?
Може. По можност некој што не мисли дека народот е стока. Такво високо ниво на експертиза и дедукција не можам да разберам, со лимитиран капацитет сум. Ете, со Берик се разбравме, изгледа и тој е прост ко мене.Нема смисла да одиме офф. Прашај пак што е разликата од март до сеа. Може има некој што не ти одговорил на темава па пак да ти објасни![]()
Не се прибраа бе тие после ифтар-вуханот?Чаир ќе е македонскиот Вухан, фрчат свадби од сите страни...
Избори треба. Со самото одложување, го прекршија веќе еднаш Уставот. Механизам на замрзнување рокови не постои. Си го измислија и извадија од мал мозок. Сите заедно.Да го тргнеме настрана здравествениот аспект на момент, освен прогласување вондредна состојба до недоглед, има ли друг правен метод државата да функционира без парламент?
Јули било или септември, па и декември избори треба да се одржат, а во меѓувреме вондредна состојба треба да постои, инаку нема друг начин да се носат и да се менуваат закони, по толкувањето на Џафери да собранието не може пак да се свика.
Не дека државата не може да преживее со шест месеци неносење закони, сме имале и претходно такви ситуации, но во деликатна здравствено, социо-економска состојба не би било паметно.
А замисли има луѓе живеат у населби со нив. Нормални луѓе, ко мене и тебе, Господ што ги казнил.Секој ден поминувам низ Сарај,а пред два дена морав да влезам у тој големиот маркет што им е на влез.Ракавици ставив и маска и влегов.Од 50 тина души у трговскиот 3-4ца носеа маска,па дури ни касиерките не носеа само една беше искључок.Тоа што не може да и се објасни на наказана од Битола е дека како завршува Ѓорче и почнува Сарај,човек со маска не можеш да видиш,на друга планета се наоѓаш за разлика од Ѓорче.Чајџилници,работници тоа нема шанси,ма каква дистанца.Од тоа што го видов,според мене има две опции.Првата е вирусов да се пренесува многу потешко од тоа што го зборат по телевизии,втората е дека многумина го прележуваат без никакви или евентуално некои занемарливи симптоми.Во спротивно,со вакво однесување ке имавме 10-20.000 умрени и 500.000 заболени
Ај по 101ви пат ама до сега 10годишно дете ќе разбереше. Значи во средината на Март цел свет беше во карантин(со исклучок на Шведска и дискутирано е многу зошто они и без карантин "добро" поминаа) Периодот за да го исчистиме вирусот во државата беше од 15 Март-15 Мај таму некаде значи цели 2 месеца. Толку не разбираш па треба Пендаровски да ти каже дека економски неможе да издржиме пак се да се затвори. И тоа ова скоро секаде почнаа да отварат во почетокот на Мај иако имаа доста активни случаи. И држава со најака економија неможе да издржи повеќе од 3 месеца да биде се затворено. Е сега е период овде безразлика колку има денес,утре новозаразени нема затварање.Има разлика помеѓу дискусија, хипохондрија и исплашеност. Да дискутираш со “аргументите“ на последните две групи е губење време.
Значи затворањето од 3 месеци беше за џабе. Сега, без разлика на штетите, мора да продолжиме. Е сега, каква е таа генијална стратегија за одложување на бројот на мртви од април за септември да не чини 700 милиони евра? Што добиваме со тоа одложување, сем 700 милиони евра штета? Пробавме ли?Ај по 101ви пат ама до сега 10годишно дете ќе разбереше. Значи во средината на Март цел свет беше во карантин(со исклучок на Шведска и дискутирано е многу зошто они и без карантин "добро" поминаа) Периодот за да го исчистиме вирусот во државата беше од 15 Март-15 Мај таму некаде значи цели 2 месеца. Толку не разбираш па треба Пендаровски да ти каже дека економски неможе да издржиме пак се да се затвори. И тоа ова скоро секаде почнаа да отварат во почетокот на Мај иако имаа доста активни случаи. И држава со најака економија неможе да издржи повеќе од 3 месеца да биде се затворено. Е сега е период овде безразлика колку има денес,утре новозаразени нема затварање.
15 март - 15 нови случаеви - се воведува вонредна состојба 3 дена подоцна, се затвара се, огромни екомски загуби и нарушено здравје на целата популација поради изолација, стрес итнАј по 101ви пат ама до сега 10годишно дете ќе разбереше. Значи во средината на Март цел свет беше во карантин(со исклучок на Шведска и дискутирано е многу зошто они и без карантин "добро" поминаа) Периодот за да го исчистиме вирусот во државата беше од 15 Март-15 Мај таму некаде значи цели 2 месеца. Толку не разбираш па треба Пендаровски да ти каже дека економски неможе да издржиме пак се да се затвори. И тоа ова скоро секаде почнаа да отварат во почетокот на Мај иако имаа доста активни случаи. И држава со најака економија неможе да издржи повеќе од 3 месеца да биде се затворено. Е сега е период овде безразлика колку има денес,утре новозаразени нема затварање.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Биди реален, овие две добро се справијаСаудиска Арабија и Исламска Држава