Добро бе ти што кисниш цел дена на форум, најде незе да и судишАма за 6-7 твита на ден во просек, во последните 7 години, знае.
Со тоа што не пишувам вакви жалопојки и не се жалам дека неам време. Ама дека не сум на нејзино место и не знам како е, иначе ќе пишував, бу-ху.Добро бе ти што кисниш цел дена на форум, најде незе да и судиш
Па добро ти си ретко вака концизен, па чоек не знај дали тресиш глупости, дали си саркастичен или си сериозен.Со тоа што не пишувам вакви жалопојки и не се жалам дека неам време. Ама дека не сум на нејзино место и не знам како е, иначе ќе пишував, бу-ху.
Па уште патетичнине романтики „... не сум заспала со него“. Бљак.
Еве го и овој, бљак
Прегледај го приврзокот 259632
Ама чекај, и јас сум ваков критичен/ироничен/саркастичен. Дали другите вака бљак мe доживуваат? Omg.
Ова и јас го прочитав негде и сакав да го постирам но го загубив и ме мрзеше да го тражам, инаку и српскиот министер кажа дека причина за смрт може да се утврди само со обдукција, а до сега во Србија нема ниту една обдукција направено, со други зборови сите позитивни на ковид кои умрат ги пишуваат како причина за смрт корона, овие енглезиве уште полудаци биле во 4 месеци последни ако си имал корона и недај боже погинеш во сообраќајка пишувале од корона... и после ке дојде некој бот како тенеке ке не убедува дека сме несериозни и не ја сфаќаме ситуацијата озбиљно за опасноста од вирусот.Во Англија застанале со броење корона жртви. Причината? Се броела секоја смрт дури и оние кои биле позитивни, се излекувале, па подоцна починале од било каква смрт, ама поради фактот што биле позитивни некогаш во овие 4 месеци - корона жртва.
UK Coronavirus Deaths: UK 'overestimates' coronavirus death toll | World News - Times of India
UK News: LONDON: Britain has suffered the deadliest outbreak of coronavirus in Europe but a new study suggests the health authorities are overestimating the to.m.timesofindia.com
Не е лошо сите статистики да почнат да се бројат на сличен начин за да се добие подобра претстава.Во Англија застанале со броење корона жртви. Причината? Се броела секоја смрт дури и оние кои биле позитивни, се излекувале, па подоцна починале од било каква смрт, ама поради фактот што биле позитивни некогаш во овие 4 месеци - корона жртва.
UK Coronavirus Deaths: UK 'overestimates' coronavirus death toll | World News - Times of India
UK News: LONDON: Britain has suffered the deadliest outbreak of coronavirus in Europe but a new study suggests the health authorities are overestimating the to.m.timesofindia.com
Џабе си правиш филмови, смртноста ќе ја намалат во статистиката, ама тоа нема да биди како досега 15%, ќе биде пореална 5% како кај нас. Барем Британија не е како Иран и Кина, ја има стастиката на вкупна смртност спрема последните 5 години и е бајги поголема.Ова и јас го прочитав негде и сакав да го постирам но го загубив и ме мрзеше да го тражам, инаку и српскиот министер кажа дека причина за смрт може да се утврди само со обдукција, а до сега во Србија нема ниту една обдукција направено, со други зборови сите позитивни на ковид кои умрат ги пишуваат како причина за смрт корона, овие енглезиве уште полудаци биле во 4 месеци последни ако си имал корона и недај боже погинеш во сообраќајка пишувале од корона... и после ке дојде некој бот како тенеке ке не убедува дека сме несериозни и не ја сфаќаме ситуацијата озбиљно за опасноста од вирусот.
Ти ли ги праивш овие проценкиНе е лошо сите статистики да почнат да се бројат на сличен начин за да се добие подобра претстава.
За жал се сомневам дека сите ќе го направат тоа како што треба. Еве Рохани вика дека имаат 25 милиони заразени досега и 14.000 починати, иако досега тврдеа дека имаат само 269.440.
Приближно 25 милиони Иранци се заразени со коронавирусот, рече Рохани
Иранскиот претседател Хасан Рохани денеска процени дека 25 милиони Иранци се заразени со коронавирусот од почетокот на епидемијата и дека околу 35 милиони се под ризик од зараза. Тој ја повика јавноста сериозно да ја сфати пандемијата.www.mkd.mk
Премногу политика се вмеша во Коронава и сега е права калакурница.
Моментални проценки за нас ми се дека за да се поболат 70%, околу 140.000 ќе имаат симптоми 1:10 односот на болни со симптоми со асимптоматски.
20% ќе имаат потреба од медицинска помош тоа се 28.000, а околу 7.000 ќе бидат во тешка состојба.
Оти море, повеќе му веруваш на Несторовиќ отколку мене ?Ти ли ги праивш овие проценки
Исти курац сте и ти и несторовиќ класика шарлатани, кога ке ми текне дека не убедуваше за намалената смртност март и април во споредба со прошлата година од причина дека немало сообраќај па не гинеле луѓе, се ми е јасно...Оти море, повеќе му веруваш на Несторовиќ отколку мене ?
Па тоа и е единствената грешна проценка што ја направив, за разлика од Несторовиќ, што не памтам за точна проценкаИсти курац сте и ти и несторовиќ класика шарлатани, кога ке ми текне дека не убедуваше за намалената смртност март и април во споредба со прошлата година од причина дека немало сообраќај па не гинеле луѓе, се ми е јасно...
Зашто би се произведувала на големо, ако сеуште не знаат дали е ефикасна?Kakp što razbrav,ako e tocen prevodot, Okfordskata vakcina veke e počnata da se proizveduva na golemo, duri i vo Indija, a ako se pokazi kako efikasna i bezbedna ke se pušti vo upotreba
Ova znači deka vakcinata bi se pustila bez nekoi izmeni, taa verzija koja sega e vo test specifikacija
А тоа дека ке испоцркаме до јуни сите до еден, како и тоа дека Шведска ке иде у курац, а еве ги тераат немаат гајле со 40% од население стекнат имунитет.Па тоа и е единствената грешна проценка што ја направив, за разлика од Несторовиќ, што не памтам за точна проценка
Со @Toma правевме статистики и тоа на два пати и немаше такво нешто дека ќе испоцркаме сите до еден. Бројот на умрени се движеше во рамките на 7000 луѓе, сега со новава пресметка најверојатно 5000 ќе умрат.А тоа дека ке испоцркаме до јуни сите до еден, како и тоа дека Шведска ке иде у курац, а еве ги тераат немаат гајле со 40% од население стекнат имунитет.