Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
8 февруари 2020
Мислења
2.133
Поени од реакции
3.053
тенеке, само ти можеш тоа да пребаруваш, дури ни најјакиот про ваксер не би му текнало секс и вакцини да поврже у една фраза.
Е како не им текнално...
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
11.407
Поени од реакции
13.499
тенеке, само ти можеш тоа да пребаруваш, дури ни најјакиот про ваксер не би му текнало секс и вакцини да поврже у една фраза.
Море остај ти то, кажи дали ќе се бусташ со Фајзер ?

1634562617746.png
 
Член од
4 август 2018
Мислења
358
Поени од реакции
957
тенеке, само ти можеш тоа да пребаруваш, дури ни најјакиот про ваксер не би му текнало секс и вакцини да поврже у една фраза.
Заш'о? Мене ми делува сосема логично...:coffee:
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
11.407
Поени од реакции
13.499
Уште една работа што ја предвидува 'неписмениве' антиваксери. Јас би додал Бил Гејтс купува огромни површини на земја од пропаднати фармери.

1634578210048.png
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
11.747
Поени од реакции
19.186
testiraat u melburn ali e na pocetok... mislam ke fati podolgo vreme ali ke bide odlicna opcija za onamu kade nema uslovi za fajzer i moderna... bi rekol golem del azija i afrika, ostatokot na svetot do togas ke bide vakciniran
... потенцијалната нова антиковид вакцина од сопствено производство во Австралија според веќе познатата технологијата со протеинскиот (спајк) носач за да се стабилизира бил додаден сегмент од ХИВ протеин, со што би се добил тој бенифит на пониска темпертура на чување и транспорт и рок на траење, па и подобра заштита од SARS-CoV-2,

... при клиничките студии на таа австралиска антиковид вакцина која се сметала и за поефикасна поради тој сегмент на ХИВ протеин дошло до негативна појава на детекција на непожелна создадена антитела кон вирусот на болеста СИДА, иако додадената компонента не претставувала вистинска инфекција со ХИВ, развивачите на вакцини и австралиската влада заклучиле дека широката примена на таква антиковид вакцина ќе се мешала со дијагностичките тестови за ХИВ и одлучиле да не продолжат со поголеми клинички испитувања што би ја мереле неговата заштита од COVID-19, но тоа не значи дека нема да продолжат со развојот,

...австралиската вакцина била развиена од истражувачи на Универзитетот во Квинсленд (UQ) со поддршка од глобалната непрофитна коалиција за иновации за епидемиска подготвеност (CEPI), која поддржала повеќе кандидати за вакцини против СОВИД-19, CSL Limited,
...покрај проблематичниот имунолошки одговор на протеинот ХИВ,
австралиската антиковид вакцината, во клинички студии била дадена на 216 учесници во јули, предизвикувајќи силен одговор кон вирусот SARS-CoV-2 и имало силен безбедносен профил, но за да се види колку долго постојат антитела кон протеинот ХИВ, иако индикациите покажуваат дека нивото по неколку месеци веќе опаѓа, но истата давала охрабувачки резултати во првата фаза на развојот на антиковид вакцината што би било најрано после година, две за конечни резултати, а австралиската влада потпишала договор за купување 51 милион дози од австралиската UQ-CSL вакцина покрај снабдување со други три потенцијални или докажани антиков вакцини против SARS-CoV-2, но
Универзитетот во Квинсленд (UQ) и биотехнолошката компанија CSL велат дека нема да напредуваат во испитувањата на нивниот примерок за вакцина против SARS-CoV-2 во втората и третата фаза, откако некои учесници вратиле лажно-позитивни резултати за ХИВ, поради тој сегмент на протеин на ХИВ што се содржело во австралиската антиковид вакцината,


...лично, моето мислење, нивното ммм, ум, хмм, во нивното образложување не ми дава искрено соочување со пандемијата со ефектот на овие нови антиковид вакцини!
 
Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
14.924
Поени од реакции
20.237
... потенцијалната нова антиковид вакцина од сопствено производство во Австралија според веќе познатата технологијата со протеинскиот (спајк) носач за да се стабилизира бил додаден сегмент од ХИВ протеин, со што би се добил тој бенифит на пониска темпертура на чување и транспорт и рок на траење, па и подобра заштита од SARS-CoV-2,

... при клиничките студии на таа австралиска антиковид вакцина која се сметала и за поефикасна поради тој сегмент на ХИВ протеин дошло до негативна појава на детекција на непожелна создадена антитела кон вирусот на болеста СИДА, иако додадената компонента не претставувала вистинска инфекција со ХИВ, развивачите на вакцини и австралиската влада заклучиле дека широката примена на таква антиковид вакцина ќе се мешала со дијагностичките тестови за ХИВ и одлучиле да не продолжат со поголеми клинички испитувања што би ја мереле неговата заштита од COVID-19, но тоа не значи дека нема да продолжат со развојот,

...австралиската вакцина била развиена од истражувачи на Универзитетот во Квинсленд (UQ) со поддршка од глобалната непрофитна коалиција за иновации за епидемиска подготвеност (CEPI), која поддржала повеќе кандидати за вакцини против СОВИД-19, CSL Limited,
...покрај проблематичниот имунолошки одговор на протеинот ХИВ,
австралиската антиковид вакцината, во клинички студии била дадена на 216 учесници во јули, предизвикувајќи силен одговор кон вирусот SARS-CoV-2 и имало силен безбедносен профил, но за да се види колку долго постојат антитела кон протеинот ХИВ, иако индикациите покажуваат дека нивото по неколку месеци веќе опаѓа, но истата давала охрабувачки резултати во првата фаза на развојот на антиковид вакцината што би било најрано после година, две за конечни резултати, а австралиската влада потпишала договор за купување 51 милион дози од австралиската UQ-CSL вакцина покрај снабдување со други три потенцијални или докажани антиков вакцини против SARS-CoV-2, но
Универзитетот во Квинсленд (UQ) и биотехнолошката компанија CSL велат дека нема да напредуваат во испитувањата на нивниот примерок за вакцина против SARS-CoV-2 во втората и третата фаза, откако некои учесници вратиле лажно-позитивни резултати за ХИВ, поради тој сегмент на протеин на ХИВ што се содржело во австралиската антиковид вакцината,


...лично, моето мислење, нивното ммм, ум, хмм, во нивното образложување не ми дава искрено соочување со пандемијата со ефектот на овие нови антиковид вакцини!
викаш може ХИВ да фатиме од вакцината? Иначе друга вакцина е ова изгледа, ДНК и тоа. Нема само РНК да ни едитира него и ДНК ќе ни едитира

 
Член од
7 септември 2016
Мислења
11.747
Поени од реакции
19.186
викаш може ХИВ да фатиме од вакцината?
... кај напишав така?

... при клиничките студии на таа австралиска антиковид вакцина која се сметала и за поефикасна поради тој сегмент на ХИВ протеин дошло до негативна појава на детекција на непожелна создадена антитела кон вирусот на болеста СИДА, иако додадената компонента не претставувала вистинска инфекција со ХИВ, развивачите на вакцини и австралиската влада заклучиле дека широката примена на таква антиковид вакцина ќе се мешала со дијагностичките тестови за ХИВ и одлучиле да не продолжат со поголеми клинички испитувања што би ја мереле неговата заштита од COVID-19,
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
14.924
Поени од реакции
20.237
Член од
7 септември 2016
Мислења
11.747
Поени од реакции
19.186
не е таа вакцина бијонс, друга е оваа, сеа изгуглав набрзина. Види го постот погоре мој. Има линк. Еве уште еден

...генетска вакцина со години не можат да најдат решение против ракот, со промена на ДНК каде е причината на фаличниот протеин, сега ќе најдат за мутирачкиот вирус SARS-CoV-2, па кој ќе прима генетска вакцина со две, три дози, ќе станеме сите клон луѓе со иста видоизименета ДНК, кој гарантира дека „ова генетска антиковид вакцина“ нема да ти ја промени сопствената ДНК ?!
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
14.924
Поени од реакции
20.237
...генетска вакцина со години не можат да најдат решение против ракот, со промена на ДНК каде е причината на фаличниот протеин, сега ќе најдат за мутирачкиот вирус SARS-CoV-2, па кој ќе прима генетска вакцина со две, три дози, ќе станеме сите клон луѓе со иста видоизименета ДНК, кој гарантира дека „ова генетска антиковид вакцина“ нема да ти ја промени сопствената ДНК ?!
бијонс не е наша днк него од вирусот, поточно дел од геномот на вирусот. И твоите клетки само го примаат тој специфичен код од вирусот и предизвикува имун одговор

Gene-based vaccines use genetic (DNA) sequences from the virus. Researchers identify and isolate parts (genes) of the virus genome. Once the DNA is inside the cell the body uses the DNA code to make the coronavirus spike protein trigger an immune response.
 
Член од
22 ноември 2018
Мислења
280
Поени од реакции
567
Третава бустер доза од фајзер јако дрмала нешто што значи ова сеа некој покомпетентен ко @bijons нека каже. Со први две дози ништо симптоми сега со трета доза симптоми температури шо е финтава..
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
14.924
Поени од реакции
20.237
тоа е просечен македонски лекар кога ќе чуе днк вакцина мисли дека вакцината ја едитира днката и ќе не направи клонови едни на други. :popce:
 
Член од
13 април 2021
Мислења
1.007
Поени од реакции
3.339
тоа е просечен македонски лекар кога ќе чуе днк вакцина мисли дека вакцината ја едитира днката и ќе не направи клонови едни на други. :popce:
Рооооооооон ајде да летаме! :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom