- Член од
- 19 ноември 2020
- Мислења
- 2.524
- Поени од реакции
- 9.405
Ти пробува да ти даде додатни причини што тие се дискутабилни. Ова е северен фиром , а не западна земја кај што се им е платено каде си седеа дома и сеуште седат дома. Или Калифорнија кај што УСА само лани испечати 20% од вкупните долари во оптек. Тие земји си направија план и снабдија со вакцини и се вакцинираат масивно. Тие земји имаат и датуми кога ќе заврши се ова, посебно УСА. Само пробај да се ставиш на спротивната страна, не на газдите кои направија пола метар растојание и ги направија прентрупани туку оние вработените. Не дека сум против затварањето, ова требаше да се направи пред 3 недели кога се увиде кај оди ситуацијата ама очигледно некој си тераше кампања за попис и го гајле беше за нарадот и ништо не се контролираше. Тоа секој полусвесен го знаеше. Пишав претходно дека е тотален хаос и распад систем и дека треба внимавање. Јас со прележан ковид не одам во кафана ама и не ги кривам тие што одат. И тоа што се знаеше дека прво администрацијата ќе се вакцинира, а не постарите. Денес полицајци од 25 години ставаа сториња дека се вакцинирани и кај и да е и овие по судови службеничките од 25-30 години ќе стават сториња оваа недела.Па читај шо пиши,ако не седнам на кафе нема да одам да испазарам,едното со другото нема врска.
Јас колку шо знам фирмата е задолжена плата да им префрли на вработените.