Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.487
Поени од реакции
18.513
Не можам да тврдам со сигурност, не знам... Од тоа што читав заклучив дека е корисен и дека не помага кај тешка форма на болеста.
Се приметувам дека се помалце читам и слушам вакви испитувања... Премногу противречни информации и спротиставени мислења и мојот мозок на плавуша има конфликт :)
Не помага при тешка форма затоа што тогаш е касно. Му даваат на тие болни и по 20.000 IU, ама кога ќе дојди таква состојба тешко дека има помош со витамин Д.

Значи ова се зема за да спречи, а не да лечи. Впрочем исто како вакцините.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.811
Поени од реакции
2.356
Кружат разни муабети не е само за Д витаминот. На пример големо влијание имало крвната група. Нулта крвна група многу ретко заболувале од вирусов, дури и да заболат поминувале многу често лесно го поминувале вирусот.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.487
Поени од реакции
18.513
Кружат разни муабети не е само за Д витаминот. На пример големо влијание имало крвната група. Нулта крвна група многу ретко заболувале од вирусов, дури и да заболат поминувале многу често лесно го поминувале вирусот.

Ама на тоа не може да се влијае. Каква крвна група имаш тоа ти е судбина и искрено не ни гледам такви студии.

Но, еве и да го тргниме ковид настрана, нормално ниво на витамин Д во телото е корисен и потребен за многу работи.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.811
Поени од реакции
2.356
Ама на тоа не може да се влијае. Еве и да го тргниме ковид настрана, нормално ниво на витамин Д во телотот е корисен и потребен за многу работи.
Не реков дека може да се влијае. Само се надоврзав на муабетот погоре. Инаку се согласувам со вашиот муабет погоре.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.487
Поени од реакции
18.513
Повеќево истражувања се за у канта али ајде. Два пати да ги реплицираат различни резултати ќе добијат :)
Види ова еден од најдобрите докази. Премногу се посвети внимание на Вакциниве и се друго се остави настрана.

Инаку еве чиста наука.

Член од
22 март 2019
Мислења
234
Поени од реакции
552
Не помага при тешка форма затоа што тогаш е касно. Му даваат на тие болни и по 20.000 IU, ама кога ќе дојди таква состојба тешко дека има помош со витамин Д.

Значи ова се зема за да спречи, а не да лечи. Впрочем исто како вакцините.
Јас и фамилијата сме на д3 минатава есен и зима , земаме 5000 ui преку еден ден и да кажам не сум бил поздрав до сега во животот, ниту настинка ме фати а на работа 70% од колегите прележаа корона, еве јас немам закачено а и никој од фамилијата до сега.

Точно е ова со витаминот дека треба да го земаш со недели па да има некаков ефект кај тебе со покачена концентрација во крв. Не е нешто многу скапо како суплемент и нема никаква штета да го пиеш , секако 90% луѓето се дефицитарни на овој витамин.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.559
Јас и фамилијата сме на д3 минатава есен и зима , земаме 5000 ui преку еден ден и да кажам не сум бил поздрав до сега во животот, ниту настинка ме фати а на работа 70% од колегите прележаа корона, еве јас немам закачено а и никој од фамилијата до сега.

Точно е ова со витаминот дека треба да го земаш со недели па да има некаков ефект кај тебе со покачена концентрација во крв. Не е нешто многу скапо како суплемент и нема никаква штета да го пиеш , секако 90% луѓето се дефицитарни на овој витамин.
И јас пијам Д3 (2000 IU), но за тоа што не сте настинале има и друго објаснување - сега со маскиве се спречи колку-толку пренесувањето и на обичните вирози, ПЛУС пред коронава ќе настинеш и шибаш меѓу народ ако се чувствуваш ОК. Ќе заразиш некој друг и муабетот беше - Хехехех од тебе ми е, ама ај ќе помине.
Сега ова го нема.

Сега сите седиме по дома при било какви први симптоми на настинка/вироза. Освен нормално идиотите.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.436
Поени од реакции
84.800
Ивона талевска организирала вакцинација за новинариве во Србија. Кое мочање им се дешава на венко анд компани.
Афтершокче е тоа.
Главниот земјотрес беше, после кампањи за ЕУ вакцини и јавно оградување од недемократските вакцини, на крајот Руски и кинески испадна дека ќе имаме многу голем процент (од малкуто вакцини кои воопшто ги имаме).
и штама, нема фрка, пошто они никакви не успеале да обезбедат

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.487
Поени од реакции
18.513
Добро е му текна дека нема да оди така лесно.

Член од
3 јануари 2018
Мислења
59
Поени од реакции
45
Pozdrav do site! Dali ima nekoj proverena informacija za drzavjani na Srbija no bez srpski dokumenti (licna karta, pasos) dali moze da se vakciniraat vo Srbija i kako odi prijavuvanjeto .
Pozz

Член од
14 август 2006
Мислења
45.436
Поени од реакции
84.800
Pozdrav do site! Dali ima nekoj proverena informacija za drzavjani na Srbija no bez srpski dokumenti (licna karta, pasos) dali moze da se vakciniraat vo Srbija i kako odi prijavuvanjeto .
Pozz
Сите луѓе на светов може да бидат српски државјани но без српски документи.

Што ти значи тоа српски државјанин, но без српски документи?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.225
Поени од реакции
19.650
Го фатиле некој доктор од Гостиварско Чегране како издавал негативни пцр тестови.
Јавна тајна е ова дека издаваат лажни тестови за патување ама еве и на дело.
Прашање на време е и кога ќе почнат со лажни картончиња за вакцини, одамна е познато дека ги издаваат за оние кои не сакаат да се вакцинираат за упис во училиштата,сега со пандемијата ваљда ќе биди покомплицирано ама и на тоа ќе му го најдат чарето.

Kajgana Shop

На врв Bottom