Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Како бе вака неозбилен? Ц,ц,ц...

Апликацијата "пропадна" бидејќи производот(и производителот) беше сомнителен, не можеше да се употребува на постари уреди, ги мрзеше да контролираат и најбитно глупи се.

Слични апликации, за завтоматско следење контакти и за лоцирање на лица функционираат скоро една година во Ј. Кореа, Тајван и Сингапур. Без значајни проблеми. По муабети, тајванците во рок од 1 минута вртат на телефон ако излезеш од дозволената зона(кај шо си во карантин).
Што мислиш новиот систем ќе биде подобар? Не. Пак нема да ја има функцијата за која е наменет. Ќе фаќа прашина. И системот можеше да функционира без никаков проблем, ама полесно е да вртиш телефони за проверка или да пуштиш тим за да направи обиколка!

Касно е за набавка на таков систем, тоа е јасно. Ако го чекаме од тендер до набавка, инсталација, обука и пласирање, пандемијата ќе заврши.

пи.ес. Чоукер само во случај некој да го прекрши карантинот.

D

Deleted member 12196

Гостин
Што мислиш новиот систем ќе биде подобар? Не. Пак нема да ја има функцијата за која е наменет. Ќе фаќа прашина. И системот можеше да функционира без никаков проблем, ама полесно е да вртиш телефони за проверка или да пуштиш тим за да направи обиколка!

Касно е за набавка на таков систем, тоа е јасно. Ако го чекаме од тендер до набавка, инсталација, обука и пласирање, пандемијата ќе заврши.
Не бре, не е касно. Рашковски ќе го направи софтверот, нема гајле.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.920

Си лапнаа уште 2 милиони. Нашиве не смееме ништо да кажеме се е деловна тајна, не замолија да не кажуваме, овие на инста прикажуваат потпишување на договор.

200к не можете да обезбедите неспособни. На овие господ знае која нарачка им е по ред.

Чорба македонче.

Него србиве после ова :D
Screenshot_20210318-152156_Samsung Internet.jpg

Последно уредено:

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Се распаливме......пак 32%
Се живо се полни со Ковид пациенти
.....машала....71 хоспитализиран пациент само во Скопје
Бараат поригорозни мерки

Го е*авме ежот со оваа мутација

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.480
Поени од реакции
10.386
Се распаливме......пак 32%
Се живо се полни со Ковид пациенти
.....машала....71 хоспитализиран пациент само во Скопје
Бараат поригорозни мерки

Го е*авме ежот со оваа мутација
Бугарите одат во 10дневен карантин...мораме и ние, сакале или нејќеле, но со неимунизиран народ тоа треба што поскоро..на жалост.

D

Deleted member 12196

Гостин
Бугарите одат во 10дневен карантин...мораме и ние, сакале или нејќеле, но со неимунизиран народ тоа треба што поскоро..на жалост.
Не може карантин. За некој ден СДС има избори, потоа следува попис...
После пописот (за Први Мај и Велигден) може.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Во Бугарија 10 дена.....нема да им работат школите/градинките, угостителските објекти, спортски сали, базени, кино сали и моловите. Тоа им се новите рестрикции.
Прослави, свадби, крштевки до 15 лица.....тоест ќе работат само маркети за храна, бензиски и аптеки......нема полициски час или оној класичен локдаун СИТЕ ДОМА.

Член од
7 септември 2016
Мислења
294
Поени од реакции
452
Битола ништо не е сменето од лани, гужви игла нема кај да фрлиш по кафани и кафичи, не знам во другите градови како е.
Велес исто, ја ко шо работам Скопје, дур се вратам ни место можам да фанам ни ништо, поарно да си работат до 23 или 00 него вака помалце гужви ќе има

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Битола ништо не е сменето од лани, гужви игла нема кај да фрлиш по кафани и кафичи, не знам во другите градови како е.
Нели ти си 10 дена во изолација!? :cautious:

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.361
Поени од реакции
5.749
Еден карантин како у Србија на 4/5 дена е лекот. Да се заузда епидемијава
И после на реотварање кога сите ќе шибнат на кафиња и паркови што правиме?

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.361
Поени од реакции
5.749
Јас сум веќе 10 дена дома, први симптоми раздразнето грло, и еден ден треска, ама ај си реков од забот ми е. Другиот ден големи болки во грбот, како со нож да ме пара некој назад, главата ми беше матна, и болки кај зглобовите.
Неколку дена и то.
Е сега кашлица ( не сува) кога земам воздух тогаш ме греби многу грлото, инаку ништо.
На моменти кога работам нешто низ дома осеќам замор малку.
Не сум тестирана оти не гледам потреба за тоа, не одам на работа па не ми треба тест, си седам ионака дома и немам контакт со никого.
А заборајв да напоменам и дека сетилата ми се намалени, значи не скроз, осеќам јаки мириси само.
Скроз исти симптоми имав јас, температура 37.5 најголема?

Веќе 10 дена сум без, здравјњ за 1 месец ќе тестирам антитела

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
4 август 2018
Мислења
1.576
Поени од реакции
3.370
Ако мислевте дека ова со короната е најлошото, сте се излажале. Ако во 2015 та Бил Гејтс отворено зборуваше и до детал ја опиша наредната пандемија за која луѓето не се подготвени, и ете за "чудо" му се погоди све на "месијата".
Тој моментално во светот е гледан како еден голем пророк... Е сега за жал како беше онаа народната.. "- ако сакаш да еден човек да ги прелажеш сервирај му ја вистината помешана со лага". Работата е таква што ретко некој гледа од поширока перспектива, кај нас луѓето се поделени на два типа. Првиот тип се луѓе што мислат дека ке ги чипира преку вакцина или 5г антетни или незнам јас што, а другиот тип се што му веруваат на Бил Гејтс и на целата фармацевска индустрија. :)
Интересен податок за тие што ги интересира и што го гледале говорот на Бил за Тед во 2015, истиот Бил пред еден месец оваа година 2021 во онлајн интервју со еден познат англиски јутубер беше запрашан која ни е следната КАТАСТРОФА што ни претстои ? Бил јасно одговори дека ни претстои период на суша и гладување во "иднина" која ке го зафати целиот свет. Како и дали ке се оствари тоа не навлегувам и не коментирам теории на заговор , само на момент размислувам со мој мозок.
Ти си бац пуштил нога на прав пат...твое е дали ќе продужиш да чекориш понатаму...и не го пишувај оваа "теории" ми боде очи и ми мења диоптрија...

Kajgana Shop

На врв Bottom