Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.777
Поени од реакции
37.789
... и после примените Фајзер вакцините по рандом разговор со некои медицински лица, како се чувствуваат, дали воопшто биле минатата година инфицирани со коронавирус, се разочарав од одговорот на непознавање на делување на самата вакцина, а и рамнодушноста за било кои несакани ефекти, едноставно биле пресреќни дека после вакцинирање со првата доза на Фајзер вакцината им се даде „Ковид пасош“ со што ќе шетаат годинава надвор од границата на МКД? :facepalm:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.777
Поени од реакции
37.789
А што очекуваше да им биде?
... јас не очекувам, јас гледам дека некои веќе отсуствуваат на работа после примената прва доза Фајзер вакцина, дали случајно или не, не знам, само внимателно набљудувам и онака паушално констатирам!

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.976
Поени од реакции
8.242
Па еве, година дена се ебаваме така да не биле 3 дена у прашање. Што би рекле експертите, наредните 2- 3 недели се клучни :unsure:
Освен ноќен клуб, кое друго уживање ти е скратено?

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Па кажа нешто српскиот министер во стилот дека во моментов тешко се доаѓа до вакцини, дека не е само до парите туку до фактот дека моментално постои огромна побарувачка и навремената реакција кај нив била клучна. Луѓето едноставно имале доволен капацитет навремено да го согледаат она што беше очигледно, дека ќе има недостаток на вакцини оти богатите држави први ќе ги резервираат за себе.

Филипчето нормално дека зборуваше неповрзано и на крај се слика со пакетот, по што моментално тоа е најмногу што може да направи, да се слика ко циган со хуманитарен пакет салами и макарони доделен предизборно од Унија на жени при ВМРО.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
.....што следува за релативно краток период......со оглед дека Британската мутација е солидно распространета низ Македонија

Почеток на РАМАЗАНСКИ ПОСТИ........и ИФТАРСКИ ВЕЧЕРИ...........датум: 13 април 2021
......кое силно распалување на заразава ќе започне од тој ден па се до РАМАЗАН БАЈРАМ.......12 мај 2021
Е сега.......со Британската мутација која е заразна за 70% повеќе........ќе го кркаме стапот сите.
Према искуството од минатата година.....јасно е како бел ден......како ќе тече "празнувањето" на Албанците и оваа година.
Кривата ќе рипне високо до небо.......и нема да се спушти.
Потоа поради големиот број на новозаразени.........
Ние каурите......најверојатно, како гревови ќе си седиме најверојатно повторно дома за нашите Христијански празници......повторно благодарение на Албанците.
Живели......Македонијо!

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.936
Поени од реакции
30.928
.....што следува за релативно краток период......со оглед дека Британската мутација е солидно распространета низ Македонија

Почеток на РАМАЗАНСКИ ПОСТИ........и ИФТАРСКИ ВЕЧЕРИ...........датум: 13 април 2021
......кое силно распалување на заразава ќе започне од тој ден па се до РАМАЗАН БАЈРАМ.......12 мај 2021
Е сега.......со Британската мутација која е заразна за 70% повеќе........ќе го кркаме стапот сите.
Према искуството од минатата година.....јасно е како бел ден......како ќе тече "празнувањето" и оваа година.
Кривата ќе рипне високо до небо.......и нема да се спушти.

Ние каурите......како гревови ќе си седиме најверојатно дома за нашите Христијански празници......повторно благодарение на Албанците.
Живели......Македонијо!
Не се сложувам.
Колективно сите во Македонија се криви.
Овде во UK само продавници за храна се отворени додека кај нас полни кафичи еден до друг сите седнати.
Таа забрана од 21 часот е голема смешка.
И уште бараат, свадби, дискотеки да се отвореле...кој нормален би одел бе.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Не се сложувам.
Овде во UK само продавници за храна се отворени додека кај нас полни кафичи еден до друг сите седнати.
Бидејќи ние сме септичка јама......јас лично би им дозволил......што сакаат нека прават и онака вакцини нема, ниту ќе има......барем не во догледно време.
Кој мисли нека оди........и онака дремат по цел ден во кафичи, молови и слично......нека прават и свадби.....со еден збор нека кршат глава.
Кад је бал, нек је МАСКЕНБАЛ!

ПС Во однос на Албанците илузорно е да се дискутира.....фактите говорат. Имавме јако искуство лани со нив.....па зошто да не и годинава.......само што годинава ќе биде ДЕЖА ВУ!

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.443
Поени од реакции
7.816
Освен ноќен клуб, кое друго уживање ти е скратено?
Се е релативно, така и твоево ќе му дојде.

Слободно дишење.
Собирање со друштво.
Оддавање последна почит на починат. (додуша за Амди и пејачон тоа не важеше)
Има уште милион работи, ама според твојот стил на живот, тие се небитни па да не замараме.

Не се сложувам.
Во УК кој е крив што толку време ве држат затворени ....
До кога така ќе ве држат затворени како кокошки ...

Riken

Член од
9 декември 2008
Мислења
12.936
Поени од реакции
30.928
Се е релативно, така и твоево ќе му дојде.

Слободно дишење.
Собирање со друштво.
Оддавање последна почит на починат. (додуша за Амди и пејачон тоа не важеше)
Има уште милион работи, ама според твојот стил на живот, тие се небитни па да не замараме.

Борис и владата затоа што одлучиле така.
Од 8ми март почнуваат школите и се друго постепено во чекори.
Таман летото кога ќе се извакцинираат повеќе од популацијата да си тераат одморче на некоја плажа.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.443
Поени од реакции
7.816
Од 8ми март почнуваат школите и се друго постепено во чекори.
Таман летото кога ќе се извакцинираат повеќе од популацијата да си тераат одморче на некоја плажа.
Јас прашав кој е крив што толку долго време така ве држат, а не кога ќе ве пуштат, бидејќи ти кажа во Македонија ние сме биле неодговорни. Додека тој лажгото (што прогнозираше милиони мртви) уште на почеток го фатија како со швалерката си прават иди ми дојди ми за време на карантин.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.576
Поени од реакции
3.371
Според мое мислење као лаик УК го јаде како казна заради референдумот па им се реваншираат на плебсот "да им дојде памет"...

Riken

Член од
9 декември 2008
Мислења
12.936
Поени од реакции
30.928
Јас прашав кој е крив што толку долго време така ве држат, а не кога ќе ве пуштат, бидејќи ти кажа во Македонија ние сме биле неодговорни. Додека тој лажгото (што прогнозираше милиони мртви) уште на почеток го фатија како со швалерката си прават иди ми дојди ми за време на карантин.
Ај види што си прашал пак.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.443
Поени од реакции
7.816
Ај види што си прашал пак.
Твојот одговор беше Борис е виновен, народот демек си е супер.
А во претходниот пост кажуваше дека народот во МКД се:
Па не сфаќам како ние во Македонија сме глупи тупи, а овие во странство демек се аристократија :toe:
Рака на срце многу подобро поминавме периодов за разлика од западните "демократии" .

Riken

Член од
9 декември 2008
Мислења
12.936
Поени од реакции
30.928
Спинуваш како ти одговара.
Македонија нема вакцини нема болнички капацитет да се справи со заболени ама има поголема слобода да се шири вирусот.
Се разбира дека е народот сепак така се шири вирус нели, тие мерки и затоа се уведени.

Kajgana Shop

На врв Bottom