Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Дупло значи, и тоа со мерки со карантини со триста чуда, не е мала бројка.
Кои мерки и карантини имавме Октомври и Ноември ?
Се беше пуштено тогаш мислам :D
Инаку очигледно некој е манипулирал со бројките.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.327
Поени од реакции
19.793
Да беше до 2500 ќе имав некое објаснување, овие бројки се ненормално високи, претходните месеци умрените од корона учествуваа околу пола во зголемувањето, за ноември имаме скоро 800, што би требало да има 400+ и уште некоја стотка да речеме грешка, оваа е неверојатна бројка.

1. Власта ги криела бројките претходните месеци, сега на крај на година ги додава.

2. Во ноември се случувала катастрофа, а власта си играше избори и апсолутно ништо не направи за да го спречи тоа, единствено после 15 декември го скратија работното време за угостителите, за друго не се сеќавам.

За еден месец ќе излезе и за декември кој би требало да биде исто над 3000, освен ако не се случила точка 1.
Тома ти не беше против мерките или се лажам
Кои мерки и карантини имавме Октомври и Ноември ?
Во смисла на носење маски, негрупирање на повеќе од 4 лица, итн.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.792
Поени од реакции
37.792
... и да дојдат било кои од вакцините против К19, ќе го имаме чудниот балкански синдром, да ќе ги тераат да се вакцинираат тие што не сакаат да се вакцинираат, со сите можни методи на принудно, закани, санкции, а ќе нема вакцини за тие што ќе сакаат да се вакцинираат и ќе молат истите да ги примаат!
Иначе,Меркел денес му се јавила на Путин,вакцини барала.
Спаваш ли мирно,Зоране Заев
...като бебе,

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.432
Тома ти не беше против мерките или се лажам

Во смисла на носење маски, негрупирање на повеќе од 4 лица, итн.
Сум против мерките и според мене не треба воопшто да се глуми мерки, да се оставеше се ќе завршеше за неколку месеци и животот ќе си продолжи понатаму.

Јас ако гледаш ја критикувам владата која глумеше некакви мерки и грижа за населението, владата ако не одма за неколку дена ги има информациите колку има умрено тој ден, а што направи, организираше избори, и сега се фали како мерките давале резултати, ако некогаш требало карантин тоа требало да биде во ноември.

Исто така гледате дека ги критикувам што не ги бива да набават вакцини, не оти сакам за мене туку вие што побрзо да се вакцинирати и се да врати во нормала.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.327
Поени од реакции
19.793
Сум против мерките и според мене не треба воопшто да се глуми мерки, да се оставеше се ќе завршеше за неколку месеци и животот ќе си продолжи понатаму.

Јас ако гледаш ја критикувам владата која глумеше некакви мерки и грижа за населението, владата ако не одма за неколку дена ги има информациите колку има умрено тој ден, а што направи, организираше избори, и сега се фали како мерките давале резултати, ако некогаш требало карантин тоа требало да биде во ноември.

Исто така гледате дека ги критикувам што не ги бива да набават вакцини, не оти сакам за мене туку вие што побрзо да се вакцинирати и се да врати во нормала.
Нели викавте дека вирусот не е смртоносен и дека треба животот да се продолжи ?
Ако не бил толку смртоносен од каде излегоја овие бројки.
Не ми треба статистика гледав со свои очи колку луме умираа, на секој чекор нови некролози, кога почина вујко ми Ноември некаде, човекот од погребално ни рече дека никогаш не сведочел на вакво нешто, не можиме да престигниме ми вика да ги закопаме луѓето, поснопица беше тој период.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.494
Поени од реакции
10.397
Во Скопје протести за случајот Монструм, полицијата дреми, кај се сега ЕБР да апсат како во Вевчани ?
Вриеше од полиција, специјални единици, но бадијала...трагично за гледање:(..протестантите кршеа службени возило, полициско комбе, кршеа што им дојде, но никаква реакција немаше од страна на службите за безбедност, срамотилаци, а да беа наши христијани, партал ќе ги стореа.
Страв да се имало толку од албанциве:facepalm:

Член од
4 август 2018
Мислења
1.576
Поени од реакции
3.371
Без да правам статистика онака на прва...обично највише луѓе умираат од оние кои се испосерени од страв од вирусот...

Член од
5 март 2018
Мислења
17.327
Поени од реакции
19.793
Без да правам статистика онака на прва...обично највише луѓе умираат од оние кои се испосерени од страв од вирусот...
Да, од страв, онака срцето му застанува и толку.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.792
Поени од реакции
37.792
човекот од погребално ни рече дека никогаш не сведочел на вакво нешто, не можиме да престигниме ми вика да ги закопаме луѓето, поснопица беше тој период.
... сега повеќе се умира и од тогаш, две поснопици се сега, каков е сега коментарот?

Kajgana Shop

На врв Bottom