Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Да не знае некој како е моментално за патување во Србија тражат тестови нешто?
Мислам дека ја продолжија одлуката за влез, само со негативен ПЦР......за секој случај јави се во Амбасада на РС или пиши им маил
http://skopje.mfa.gov.rs/cir/

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028

11.000 дози во Албанија стигнати и почнуваат со вакцинација, ние не се брзаме има време
Е што се 11.000 дози и зошѕо воопшто ги репортираат?
Поентата на вакцинава е да се стави крај на пандемијава, а не да се вакцинираат 5.500 луѓе, најверојатно медицинскиот кадар.
Иако ми е мило што тие луѓе ќе бидат заштитени, останатите стотици илјадници па и милиони пак ќе се заразуваат, пак ќе влегуваат во статистика, и пак пандемијава на најјако ќе си ечи.

А за останатите едно прашање, кога ќе се прогласи официјално крај на пандемија, кога сите држави во светот нема да пријават заразени повеќе од 21 ден? Оти тоа никогаш нема да се случи..

Член од
22 декември 2020
Мислења
213
Поени од реакции
95
Сакаш Грчка цјепен си?
Сакаш работа цјепен си?
Итн....
Пост ковид време. Ќе треба и имињата на месеците да се мењаат. Јануари корона, февруари корона итн....

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Дури и Албанија ги доби првите вакцини........ќе донира и во Косово. Колку, толку сликарот Рама нешто им обезбеди на своите граѓани.
Во Србија, Бугарија, Грција и Албанија започнато е вакцинирањето.......кај нас секако се е сведено на "ЌЕ БИДЕ".
И Косово пред нас ќе се вакцинира изгледа. ДНО!
За патување во странство ќе чекаме дооооолго! Корења ќе пуштиме тука
Упс......Еве........Црна Гора не прима без ПЦР
Соседите почнуваат на ситно со вакцинација.......но битно почнуваат......ние уште со фрижидерите се расправаме!
Ние како последна дупка на светов.......ќе добиеме вакцини кога цела Европа ќе се исповакцинира!

Последно уредено:
Член од
18 ноември 2013
Мислења
97
Поени од реакции
36
Сакам да прашам чисто за мислење или искуство, значи пациент(тетка ми) со релативно лесно прележана корона како последица (барем мислиме дека е последица)стапалата се подуени и ''жар" црвени веќе сигурно 2 месеци е сега незнам стручни изрази но тестирање на крв, кожа и какви ти уште не тестирања кажуваат дека се е во ред со неа после болеста ама црвенилото и подуеноста никако да ги снема (може и не е за тука прашањето ама пак може и тука е лекот )???

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Филипче планирал 1.2 милиона да се вакцинирале кај нас или 60% од населението. Нема шанси толку луѓе доброволно да се вакцинираат.
А инаку само ние немаме вакцини. Кој срам е оваа багра која ја води државава. Барем да се исциганчеа кај некоја ЕУ земја, колку да замачкаат очи.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Филипче планирал 1.2 милиона да се вакцинирале кај нас или 60% од населението. Нема шанси толку луѓе доброволно да се вакцинираат.
А инаку само ние немаме вакцини. Кој срам е оваа багра која ја води државава. Барем да се исциганчеа кај некоја ЕУ земја, колку да замачкаат очи.
Veruvam deka razumnite se povekje od glasnite. Eve milioni lugje niz svetot se vakciniraa pa nikomu nisto. Toa ke pridonese sto povekje da se vakciniraat. Inace valjda letovo ke ima i delumni uslovi od drzavi pri vlez, primer EU ili Grcija pa i toa ke dovede do vakciniranje. A i samiot strav da se zabole i da se soocat so nefunkcionalno zdravsto isto taka pridonesuva. Ja znam mnogu lugje vo Makedonija koi vednas ke ja primat ko ke e mozno, ali tie ne se glasni po Socijalnite mediumi pa se dobiva poinakva slika. Lesno e sega da kazes deka nema da ja primas koga i onaka ne e dostapna. Da dobijat prilika da ja primat ke ima i mnogu od niv sto ke si pojdat.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Veruvam deka razumnite se povekje od glasnite. Eve milioni lugje niz svetot se vakciniraa pa nikomu nisto. Toa ke pridonese sto povekje da se vakciniraat. Inace valjda letovo ke ima i delumni uslovi od drzavi pri vlez, primer EU ili Grcija pa i toa ke dovede do vakciniranje. A i samiot strav da se zabole i da se soocat so nefunkcionalno zdravsto isto taka pridonesuva. Ja znam mnogu lugje vo Makedonija koi vednas ke ja primat ko ke e mozno, ali tie ne se glasni po Socijalnite mediumi pa se dobiva poinakva slika. Lesno e sega da kazes deka nema da ja primas koga i onaka ne e dostapna. Da dobijat prilika da ja primat ke ima i mnogu od niv sto ke si pojdat.
Чисто се сомневам дека 1.2М ќе се вакцинираат доброволно. 60% Македонци можда, но 60% граѓани на РМ не верувам.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Чисто се сомневам дека 1.2М ќе се вакцинираат доброволно. 60% Македонци можда, но 60% граѓани на РМ не верувам.
Освен ако не се искористи ефектот на стадото... Ако каже овчарот...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
У Германија шо викаат анкетите, колку сакаат да се вакцинираат?

Kajgana Shop

На врв Bottom