Користите ли firewall?

Дали користите некој вид на firewall?

• Вкупно гласачи
    80

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Не користам firewall. Пред некоја година иако користев firewall фатив лош вирус и морав да правам format и ги загубив сите информации. Не вреди тоа, само Kaspersky со повремена комбинација на BitDefender и се е в ред.

Член од
30 јануари 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
Хардверски со две мрежни и софтверски со Firestarter Firewall.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
MkForces напиша:
Јас го користам овај што е built-in во виндоусот. Според вас чини ал не чини ?

Абе јас како сто знам никој не користи Firewall од XP,можеби си единствен во Македонија.:zver:

Член од
16 март 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
Linux pc(dobro izkonfiguriran) so 2 mrezni i do sega nisto ne mi proslo na drugite masini :))))

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Joey напиша:
Абе јас како сто знам никој не користи Firewall од XP,можеби си единствен во Македонија.:zver:
Joк не е единствен... еве и јас користам Firewall од XP(колку да се каже дека користам)

Whathell

Unspoken!
Член од
4 март 2007
Мислења
56
Поени од реакции
1
ZoneAlarm е многу добар фајрвал, скоро немам зборови за него, само не ја знам најновата верзија, знам дека 1 од постарите цицаше повеке рам

како и да е добар е Kerio Personal Firewall, интересно е што блокира и pop-under (скоро непознато нешто на повекето корисници, тоа е нешто како pop-up (скокачки реклами), тоа се реклами, само не се скокачки и тој ги блокира сите... :)

како и да е откако го форматирав хард дискот едно 5-60 пати се одреков од сите фајрволови и само го активирам виндоус фајрволот, ставам добар антивирус (касперски) и добри спајвер програми ( Spy-bot, Ad-Aware, XsoftSpySE и Spyware Blaster) , во случај да ми избришат некој регистер поправам со Tune-Up или Registry Repair & Doctor

Член од
4 март 2007
Мислења
20
Поени од реакции
0
1.Hardverski na router i 2.BitDefender pa nisto ne proagja nadvor a kamoli da vleze.Kakov XP firewall toj e staven samo da te usporava. A,kaspersky,i zonealarm.hmmm. Zoneto e ludnica od Antivirus i firewall i sto li uste ne samo,dali vie imate baza na podatoci od nekoja banka na pc-to? Pa ne vredi tolku tezok antivirus da imate na pc,dobivkata vi e toa sto cekate 10 min da vi krene windowsot.

GraFusion

Мрчало Примус Максимус
Член од
21 јуни 2005
Мислења
116
Поени од реакции
0
Имам огнен ѕид само на рутерот! ваљда има?!?!

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
До пред некое време користев Зоне Аларм ама сеа никаков не користамto e to

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
Joey напиша:
i jas :D

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Whathell напиша:
ZoneAlarm е многу добар фајрвал, скоро немам зборови за него, само не ја знам најновата верзија, знам дека 1 од постарите цицаше повеке рам

како и да е добар е Kerio Personal Firewall, интересно е што блокира и pop-under (скоро непознато нешто на повекето корисници, тоа е нешто како pop-up (скокачки реклами), тоа се реклами, само не се скокачки и тој ги блокира сите... :)

како и да е откако го форматирав хард дискот едно 5-60 пати се одреков од сите фајрволови и само го активирам виндоус фајрволот, ставам добар антивирус (касперски) и добри спајвер програми ( Spy-bot, Ad-Aware, XsoftSpySE и Spyware Blaster) , во случај да ми избришат некој регистер поправам со Tune-Up или Registry Repair & Doctor
NE! Na kolku forumi go zborat istovo, a ne e tochno!
Toa ne e zone alarm, tuku vcmon imashe poseben trojan shto se shireshe kako vcmon (a vcmon e del od zone alarm)
Inache zone alarm e megju najdobrite.. ako zborime za windows.

Kajgana Shop

На врв Bottom