- Член од
- 30 август 2008
- Мислења
- 2.232
- Поени од реакции
- 286
hahahha pa ti si smesen sto mislis deka Izrael e Gospod, a koga e vo prasanje za smesni sporedbi vie ste naj smesni, kako prvo smesno e sto gi ramnite Rusija i NATO, a kako vtoro smesno e sto mislite deka Turcija e arapska zemja ustvari zaradi inaet toa si go pravite,, vie ste bre obicni mrsulcinja, posledna grupa na sviralo ste si do eden, Blgar eden. A jas sum Turcin, i se gordeam so toa sto sum.Па ако имаме исти ставови, дај да изгласаме само еден нека постира. Бог да чува.
Ти имаш тешки комплекси од евреите изгледа. Наш став е дека Израел е појак од Турција како воено, така и политички (според мене дури и смешно е да се споредат). А ти мораш да го почитуваш нашето мислење.
Ти си толкаво патриотиште, а има една поговорка дека потурчениот е поголем турчин од роден Турчин. Сумлив си ми.
И немој уште еднаш да си ме нарекол бугар. Јас имам фантастична националност и супериорна вера.
--- надополнето: Nov 2, 2011 6:18 PM ---
A jas pak mislam deka mnogu e smesno koga gi ramnite silite na Rusija i NATO, da treskate vakvi gluposti vo Pariz,London ,Washington,New York ke ve mislat deka ste skroz ojdeni..Оф-топик: Поларис другарче дај испиј едно чајче или што и да пиеш за да те смири. И мене ли ќе ме етикетираш дека сум Хјуман? Еве и јас ти викам Израел е посилен од Турција.
Он-топик: Имаше изјава денеска од Расмусен дека не доаѓа во предвид никаква интервенција од страна на НАТО во Сирија. Плус тоа Сириската влада одлучила денеска да преговара со опозицијата. Е сега како ќе се одвива тоа и дали ќе се испоштува до крај, останува да видиме.
Како и да е, мое мислење е дека НАТО во скоро време нема да изврши никаква интервенција во Сирија (бар не директна). Едноставно преголем ќе е залакот зошто веднаш ќе се вмешаат и други сили во регионот ( С.Арабија, Израел, Иран, Турција, Русија).
Исто така вреди да се спомне дека Русија има свое воено пристаниште во Сирија, коешто мислам дека не се спремни да го остават.