Конфликтот во Сирија

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
:pos: abe ti si skroz ludak zimi se, :pos: pa valda ne ocekuvas forumot da go isceslam.. Pa da ti gi postiram na novo kako e i sto e, i sto imas pisano ti a jas sto vo drugite temi:pos: Abe odi begaj beee 2 godini veke te znam kakov karakter imas..

M

Muranyi

Гостин
Муабетов ми личи на тој кој е појак-Американците или Русите?Поларис малку и ти треба да се смириш,не се нервирај толку ова ти го мислам искрено без никаква иронија.Сепак ова е форум и секој има право да напише како мисли,нели?Јас ја сакам Турција како наш верен пријател и сојузник ама ете имам мислење дека во евентуална војна помеѓу Турција и Израел(да не се повторуваме знаеме дека во догледно време нема да се случи) Израел би излегол како победник.Убаво е напишано дека не е се во бројноста на армијата,има и други фактори.Дај не зезај па гледај колку се луди Израелците сред толку Арапи направија држава со окупација,цел Блиски Исток им рже а на Израелецот не му чуе,ако треба сите ќе ги очисти.Друго не заборавај колку би била важна подршката на САД во таа еве ќе ја наречам виртуелна војна,па сигурно САД нема да ја подржат Турција туку ќе застанат зад своето милениче Израел.Израел е сила со која нема заебанција,кај нив се работи како треба од дипломатија до економија до вооружување,тактика,разузнавање и да не набројувам.Турција може само да учи од нив.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Муабетов ми личи на тој кој е појак-Американците или Русите?Поларис малку и ти треба да се смириш,не се нервирај толку ова ти го мислам искрено без никаква иронија.Сепак ова е форум и секој има право да напише како мисли,нели?Јас ја сакам Турција како наш верен пријател и сојузник ама ете имам мислење дека во евентуална војна помеѓу Турција и Израел(да не се повторуваме знаеме дека во догледно време нема да се случи) Израел би излегол како победник.Убаво е напишано дека не е се во бројноста на армијата,има и други фактори.Дај не зезај па гледај колку се луди Израелците сред толку Арапи направија држава со окупација,цел Блиски Исток им рже а на Израелецот не му чуе,ако треба сите ќе ги очисти.Друго не заборавај колку би била важна подршката на САД во таа еве ќе ја наречам виртуелна војна,па сигурно САД нема да ја подржат Турција туку ќе застанат зад своето милениче Израел.Израел е сила со која нема заебанција,кај нив се работи како треба од дипломатија до економија до вооружување,тактика,разузнавање и да не набројувам.Турција може само да учи од нив.
I ti si Human ? posto 1 najverojatno pisuva so 100 nika,,, psss pa nekolku pati be kazav,a vie ne sakate nikako da sfatite,deka Turcija ne e arapski zemji. i site arapi da se sobrat nemozat ni 50% da napravat silata na Turcija,toa e taka vie sakate ili ne.

M

Muranyi

Гостин
I ti si Human ? psss pa nekolku pati be kazav,a vie ne sakate nikako da sfatite,deka Turcija ne e arapski zemji. i site arapi da se sobrat nemozat ni 50% da napravat silata na Turcija,toa e taka vie sakate ili ne.
Во ред Поларис,како што кажав секој со своето мислење,без разлика кој е во право.И не,далеку е Турција од арапските земји,никој не го оспорува тоа.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Може и посебна тема да отвориме (ако нема) за Израел. Па да дискутираме таму за Израел, зошто бегаме од темата. :D

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.723
Поени од реакции
35.522
Израел е далеку посилна земја од сите арапски земји, било тоа да е на воен план, разузнавачките служби итн. Израел е земја во постојана војна, герилска или конвенционална.Последните 50 години ако не и повеќе Израел е нон стоп во војна, а со тоа воениот рефлекс им е на максимум, дури и сметаат дека се може да биде решено со војската, таму војската има 100.000 професионални војници + уште половина милион,, директно или индиректно ангажирани од армијата. Па дури и ако ја погледнеме нивната влада, претседател, сите се или биле членови на специјалните сили, со 1 збор Израел има милитантен дух
Турција мислам дека никогаш не би го нападнала Израел,,,меѓу другото Израел ужива најголема поддршка од Америка
Турција индиректно би го искористила Иран за напад на Израел отколку директен конфликт меѓу нив двете

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.135
I ti si Human ? posto 1 najverojatno pisuva so 100 nika,,, psss pa nekolku pati be kazav,a vie ne sakate nikako da sfatite,deka Turcija ne e arapski zemji. i site arapi da se sobrat nemozat ni 50% da napravat silata na Turcija,toa e taka vie sakate ili ne.
Барем Арапите не си потонуваат сами бродови...

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Израел е најјак.

поздрав од 31-от јузер на Хјуман.
PA nisto ne e cudo cim sekogas istite clenovi se javuvaat so kontra repliki, i toa stalno vo isto vreme i minuta, evo naprimer kako na ova tema

http://forum.kajgana.com/threads/Опасно-Грција-и-Турција-си-претат-заради-нафтата-кај-Кипар.53949/page-8

The Great,Human,fmi zlatko_86, makedonec, itn pak istite, Dali zaedno se uklucat na isto vreme?? ili pak slucajno?? Jas ne veruvam deka e slucajno..

Evo naprimer uste edna tema,Pak istite clenovi pak na isto vreme, dali me sledat jas sto pravam nonstop,ili pak so 100 nika pisuva 1, interesen slucaj..!!!!!

http://forum.kajgana.com/threads/Голема-офанзива-на-турската-армија-откако-Курдите-убија-13-војници-и-прогласија-автономија.52501/page-6

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Не откри.... упс, грешка, ме откри.
Sumlivi ste vie cetvoricata, se nadevam deka ke se otrijete nekoj den.. Ili pak ima uste edna varijanta, mozebi me sledete mene,kade ke pisuvam jas nesto i vie odma hoppp ke se javite, ama aj be majkata,kako moze pak na isto vreme i minuta da se javite,aj belja rabota..:(

M

Muranyi

Гостин
PA nisto ne e cudo cim sekogas istite clenovi se javuvaat so kontra repliki, i toa stalno vo isto vreme i minuta, evo naprimer kako na ova tema

http://forum.kajgana.com/threads/Опасно-Грција-и-Турција-си-претат-заради-нафтата-кај-Кипар.53949/page-8

The Great,Human,fmi zlatko_86, makedonec, itn pak istite, Dali zaedno se uklucat na isto vreme?? ili pak slucajno?? Jas ne veruvam deka e slucajno..

Evo naprimer uste edna tema,Pak istite clenovi pak na isto vreme, dali me sledat jas sto pravam nonstop,ili pak so 100 nika pisuva 1, interesen slucaj..!!!!!

http://forum.kajgana.com/threads/Голема-офанзива-на-турската-армија-откако-Курдите-убија-13-војници-и-прогласија-автономија.52501/page-6
Јас мислам дека си параноичен.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318

Па ако имаме исти ставови, дај да изгласаме само еден нека постира. Бог да чува.

Ти имаш тешки комплекси од евреите изгледа. Наш став е дека Израел е појак од Турција како воено, така и политички (според мене дури и смешно е да се споредат). А ти мораш да го почитуваш нашето мислење.
Ти си толкаво патриотиште, а има една поговорка дека потурчениот е поголем турчин од роден Турчин. Сумлив си ми.

И немој уште еднаш да си ме нарекол бугар. Јас имам фантастична националност и супериорна вера.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Оф-топик: Поларис другарче дај испиј едно чајче или што и да пиеш за да те смири. И мене ли ќе ме етикетираш дека сум Хјуман? Еве и јас ти викам Израел е посилен од Турција.

Он-топик: Имаше изјава денеска од Расмусен дека не доаѓа во предвид никаква интервенција од страна на НАТО во Сирија. Плус тоа Сириската влада одлучила денеска да преговара со опозицијата. Е сега како ќе се одвива тоа и дали ќе се испоштува до крај, останува да видиме.
Како и да е, мое мислење е дека НАТО во скоро време нема да изврши никаква интервенција во Сирија (бар не директна). Едноставно преголем ќе е залакот зошто веднаш ќе се вмешаат и други сили во регионот ( С.Арабија, Израел, Иран, Турција, Русија).
Исто така вреди да се спомне дека Русија има свое воено пристаниште во Сирија, коешто мислам дека не се спремни да го остават.

Kajgana Shop

На врв Bottom